dinsdag 7 augustus 2018

Spint in plant

Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Online bestellen = razendsnel in huis! Deskundig advies van echte plantspecialisten.


Spint in plant

Effectieve en langdurige bestrijding van spint door de inzet van roofmijten. Bestel voordelig en snel in onze webshop. Planten zie onze aanbiedingen!


Door gaatjes in de plant te prikken zuigt spint sappen uit de plant. Wanneer de plaag langere tijd aanblijft zal dit de bladeren en de plant dusdanig verzwakken dat de plant zal sterven. Voorkomen Een hoge luchtvochtigheid en niet al te hoge temperatuur zijn twee dingen die het minder aantrekkelijk maken voor de spint om zich op je plant te vestigen.


Spint in plant

Zo nu en dan je plant met water besproeien is dus geen slecht idee. De meeste spinnen zijn roofdieren, spint zuigt het sap uit de plant. Als de plant te sterk is aangetast kan ze wel doodgaan. Het beschadigt de bladeren die geel en bruin worden.


Ernstige spint laat de plant en het gewas doodgaan. Met het oog niet zichtbare kleine spinachtige insecten, bewegend in een soort spinnenweb. Spintmijten zijn de veroorzakers. Je kan ze bijna niet zien (zo klein als een speldenknop), maar ze zien eruit als zwarte of rode puntjes. De mijten tasten de bladeren van de plant vooral aan onder warme, droge omstandigheden.


Ze zuigen de sappen uit de plant door een gaatje in de plant te prikken. Situatieschets: Er staan spint -gevoelige planten op m² die momenteel nog niet zijn aangetast door spint. De planten staan los van elkaar, zijn nog klein en de temperatuur bedraagt tussen 20°C-30°C in de serre, luchtvochtigheid is onbekend. Oplossing: Zet preventief Soni-mite zakjes uit, aan elke plant een zakje. Tegen spint : besproei planten regelmatig met water, ook de onderkant van de bladeren.


Vaak zijn de plaaginsecten een teken dat je plant verzwakt is of niet op de goede plaats staat. Is telkens dezelfde plant het slachtoffer van plaaginsecten en helpt verhuizen niet? Dan kun je de plant beter vervangen door een andere. Spoel vervolgens de plant grondig af met een oplossing van spiritus en zeepsop. Herhaal deze behandeling enkele keren per week.


Spint in plant

Ze kunnen uw tuin erg aantasten. Doe er iets tegen voordat het te laat is voor uw planten. Al jaar het grootste online tuincentrum! Kies je bezorgdatum, ook op zaterdag.


Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Je kunt een paar tenen knoflook tussen je wietplanten neerzetten om een spint -afstotend knoflookmilieu te creëren, maar je kunt ook een flesje knoflookextract kopen en dat aan het voedingswater van je planten toevoegen. De knoflook gaat dan in de sapstroom van de plant , die daardoor oninteressant wordt voor spint en trips. Bladluizen zijn insecten met een steeksnuit die plantensappen uit de plant zuigen.


Bladluizen komen vaak voor op rozen maar ook andere vaste planten , bomen en zelfs groenten kunnen te maken hebben met een ware bladluizenplaag. Hierdoor gaan de planten slecht groeien. Regelmatig alles opnieuw natspuiten en de plant tussendoor eens laten opdrogen ivm schimmels.


Na weken is de spint nagenoeg verdwenen. Wat ik zelf altijd doe als ik spint constateer is de bladeren met een broes kledder nat maken, en dan vooral de onderkant van het blad. Dit liefst meerdere keren op een dag. Het insect houdt namelijk niet van vocht en een hoge luchtvochtigheid.


Hoewel de band spint van het filmpje hierboven daar heel anders over zal denken. Maar heb je spinsel op de bladeren van je planten , waardoor je planten er niet meer uitzien, dan is er geen discussie meer mogelijk. Weg moet het, of je planten gaan kapot aan die mijt. Alle genoemde plagen en ziekten kunnen je plant aanzienlijke schade toebrengen en het is zeker niet altijd gemakkelijk om er vanaf te komen. Op deze manier kun je voorzichtig de spint wegzuigen.


Je plant is al beschadigd door de spint , echter is de stofzuiger methode ook niet bevorderlijk voor het blad van je wietplant. TIP: Als je je wietplant bekijkt tegen het licht, dan zul je de ontwikkeling van web (wat spint doet) veel makkelijker kunnen zien, ook in een vroeg stadium. De spintmijt doorboort met zijn scherpe monddelen de bladeren. Het leegzuigen van de plantencellen veroorzaakt gele plekken op de bladeren.


De mijten kunnen ook schade geven, doordat de plant met spinrag wordt bedekt. De bladactiviteit en de productiviteit wordt hierdoor. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes bieden geen hulp in de bestrijding van spint. Bepaalde bronnen spreken van een eenvoudige stevige straal water die de spintmijten van de bladeren spuit, maar zo eenvoudig werkt het niet.


Gratis bezorging vanaf €50!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.