dinsdag 7 augustus 2018

Kleine hakbijl

Wetterlings, Hultafors en Fiskars. Vergelijk voor de laagste prijs. Morgen al in huis vanaf €7. Een kleine of grote bijl kopen.


Het complete aanbod van GAMMA omvat bijlen in alle soorten en maten. Denk hierbij aan een speciale hakbijl of kloofbijl, maar ook aan losse stelen en borgwiggen om je bijl te repareren.

Deze bijl wordt ook wel de ‘hatchet’ genoem dit komt van het Franse ‘Hachette’ wat ‘ kleine bijl’ betekent. Een Bijl gebruik je bij het omhakken van een boom of het hakken van brandhout. Wanneer je een kleinere klus te klaren hebt kun je kiezen voor de handbijl. Voor het grote geschut is een boombijl de juiste keus.


Let wel op dat je bij een fanatieke zwaai de bijl niet uit je handen vliegt, dat kan nog wel eens gevaarlijk zijn. De trekkingbijl Ågelsjön is mede door zijn kleine afmeting erg fijn tijdens een trektocht. Ook is hij erg geliefd bij het kampvuur.


Bij KARWEI vind je verschillende bijlen die geschikt zijn voor bepaalde klussen.

Zo heb je voor het kleinere hakwerk een handbijl, en voor het grovere werk een hakbijl. Met een bijl kun je kloven en hakken. Het soort bijl en de manier waarop je deze gebruikt kan per klus verschillen. Zo kun je met een kloofbijl hout kloven terwijl je met een hakbijl bomen om kunt hakken. Wil je meer informatie over verschillende soorten bijlen en het gebruik daarvan?


Maar een goede bijl is ook essentieel bij het kloven van houtblokken tot aanmaakhout. De beste bijlen voor iedere hakklus vind je bij Praxis. Hakbijl Glass is er altijd in geslaagd om de perfecte balans in creativiteit te vinden om zowel de decoratieve- als de bloemistenmarkt aan te spreken met zijn producten. Hakbijl Glass is Europees marktleider in design en verkoop van decoratieve glasartikelen, zoals vazen, schalen en potten. Zet het stuk hout dat je wilt kloven boven op een goed hakblok.


Dat voorkomt dat je steeds naar de grond moet werken en veel energie verspilt. Gebruik de kloofbijl en de hakbijl met handen. Je kunt het beste vers hout kloven, dan zijn de houtvezels nog niet ingedroogd.


Om nog meer gewicht te besparen kun je kijken naar een stevige tomahawk, alleen wil dit door het beperkte gewicht nog wel eens te licht zijn voor kloofwerk. Ditzelfde advies geldt overigens ook voor een bijltje voor aanmaakhoutjes. Wil je bomen omhakken om je echt houthakker te.


Dit is de kleine hakbijl , ook wel velbijl genoem die wordt gebruikt voor het hakken van zware zijtakken van een gevelde boom. Van kleine handbijlen tot aan grote kloofbijlen voor het splijten van uw.

Praxis heeft een uitgebreid assortiment bijlen. Zo kun je kiezen voor een hakbijl , kloofbijl, boombijl of keukenbijl. Bestel de bijl eenvoudig online. In principe gebruik je de kloofbijl met je beide handen, ook vanwege het gewicht.


Deze kleine bijl is zeer geschikt voor de kleinere klussen waarbij je moet hakken. Voor klussen als kleine bomen hallen of het splitsen van kleine stukken hout maakt deze kleine bijl zich erg nuttig. Bijlstelen kopen bij GAMMA. Het gewicht van de bijl is ook van belang bij de aanschaf van een nieuwe steel.


GAMMA heeft verschillende soorten bijlstelen in het assortiment. Betrouwbaar en sterk kledingmerk voor het buitenleven. Sasta, klein Fins familiebedrijf, sponsort onze instructeurs met de nodige kleding. De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.


Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.