maandag 19 september 2016

Ongeneeslijke ziektes

Een ongeneeslijke ziekte betekent niet alleen veel voor de zieke zelf, maar ook voor de omgeving. Als betrokkene voelt u zich wellicht machteloos. Hieronder staat een lijst van aandoeningen. Denk aan stofwisselingsziekten, waarbij het lichaam zichzelf vervuil ernstige darmobstructies waarvoor geen aanwijsbare reden van toepassing is of weinig voorkomende kankersoorten.


Mensen met aids gaan dood.

Vaak gaat het ook om ongeneeslijke ziekten. Als HIV- patiënten geen HIV-remmers krijgen toegedien dan krijgen ze aids. Veel mensen overlijden aan de gevolgen van HIV. Zo valt dit virus de witte bloedcellen in het lichaam aan.


Hierdoor is er sprake van een verminderd afweersysteem. HIV-patienten zijn dus veel vatbaarder voor allerlei ziektes. Een chronische ziekte is een ziekte die niet te genezen is, maar vaak wel behandelbaar - of in elk geval de symptomen, of voorkomen dat het erger wordt of gevolgschade beperken - en waaraan je niet meer per definitie hoeft te overlijden.

Elf families met ongeneeslijke erfelijke ziekte SCAzamelen €150. Alpha-veroorzaakt andere ziektes , waaronder COPD. Het is een erfelijke, chronische en helaas ongeneeslijke ernstige ziekte. De oorzaak is een kapot gen.


Hierbij vallen de functies langzaam uit. Het verloop van de ziekte hangt af van persoon tot persoon. De meesten overlijden na ongeveer jaar na de diagnose. Ziektes Gezondheidinfo is een online medische encyclopedie gericht op het bieden van informatie over aandoeningen en ziektes.


Sommige aandoeningen zijn zo zeldzaam dat het soms lang duurt voordat een juiste diagnose mogelijk is en dus een adequate behandeling kan worden opgestart. De Crohn-site de ziekte van Crohn is een ongeneeslijke ziekte aan de darmen. U vindt hier informatie over de ziekte en getuigenissen van patiënten Hillies van een vrouw met de ziekte van Crohn Leverpatiënten Maag Lever Darm St. Voorbeelden van zeldzame aandoeningen zijn Fibrodysplasia ossificans progressiva (FOP, waarbij bindweefsel wordt omgezet in bot), Epidermolysis bullosa (een erfelijke, vooralsnog ongeneeslijke huidziekte die blaren op de huid doet ontstaan), de meeste vormen van pediatrische kanker en de meeste syndromen met een verstandelijke beperking. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een lijstje gemaakt met daarop acht ziekten die op korte termijn op grote schaal kunnen toeslaan.


Hondenbezitters opgelet: ongeneeslijke ziekte gevonden Binnenland mei Bij een Nederlandse fokker zijn begin dit jaar een aantal honden gevonden met de ongeneeslijke ziekte Brucellose. Je weet uit kranten en van tv dat er mensen zijn die het bericht ontvangen een ongeneeslijke ziekte te hebben.

Tot nu toe wist je niet hoe dit voelde. Je kon er alleen maar naar raden. Eerst al die onderzoeken, het bloedprikken, de drankjes, de pillen, de foto’s.


Tientallen foto’s, de scan, de uitslag van de testen. COPD of chronisch obstructief longlijden is een ongeneeslijke longziekte. Bij deze ziekte zijn de luchtwegen vernauwd en de longblaasjes kapot. COPD is de verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Personen die lijden aan COPD hebben last van kortademigheid.


Dikwijls is er ook een hoest waarbij meestal ook fluimen worden opgegeven. Sommige ziektes ontstaan door een afwijking (mutatie) in een van de genen. Dit kun je aantonen met DNA-onderzoek. Artsen weten dan ook hoe groot de kans is dat je de ziekte erft of doorgeeft.


NVWA slaat alarm over ongeneeslijke hondenziekte. Update Alle dierenartsen worden gealarmeerd over de hondenziekte brucellose. Die is niet direct dodelijk, maar beperkt het welbevinden van honden zo, dat laten inslapen meestal de enige optie is voor een getroffen dier.


De ziekte is niet te genezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.