donderdag 9 augustus 2018

Bestrijding emelten en engerlingen

Bestrijding van emelten en engerlingen. Voor het behoud van het gazon zijn mollen en vogels dus niet de meest ideale bestrijders. Er zijn verschillende methoden en producten toepasbaar voor het bestrijden van emelten en engerlingen.


Deze zijn verkrijgbaar in het tuincentrum. De bestrijding van engerlingen kan op twee manieren plaatsvinden.

Beide methoden dienen bij voorkeur zo vroeg mogelijk na het uit het ei komen van de engerlingen worden toegepast. Volwassen exemplaren zijn met beide methoden niet of nauwelijks te bestrijden. Engerlingen kunnen vanaf juli tot en met september worden bestreden. Aaltjes zijn meercellige diertjes die het lichaam van emelten en engerlingen binnendringen. Vervolgens scheidt dit aaltje een bacterie uit, waardoor de emelt of engerling wordt gedood.


De aaltjes in de dode emelt of engerling gaan vervolgens op zoek naar overige emelten of engerlingen , waarbij het proces wordt herhaald. De engerling is een larve van de Meikever of de Rozenkever.

Ze is wit van kleur met een licht bruine, roestige kop. Aangezien ze altijd met heel veel zijn, gaat de aantasting in je gazon heel snel. De eerste taak van de verschillende kevers is paren en eitjes afleggen.


Wie ooit te maken kreeg met engerlingen , weet hoeveel schade deze uit de kluiten gewassen keverlarven aan je gazon kunnen aanrichten. Gelukkig kan je je toevlucht nemen tot een aantal middelen van het DCM Naturapy gamma om paal en perk te stellen aan de bedreiging. Dit zijn net zoals de aaltjes voor de engerlingen , parasitaire diertjes die de emelten zullen binnendringen en daar een bacterie zullen afscheiden. Een andere methode met een snelle werking is het gazon of de moestuin behandelen met.


Deze korrels kunnen gebruikt worden bij de bestrijding van zowel engerlingen als emelten. Door de natuurlijke kruidenextracten worden de emelten en engerlingen naar dieper gelegen grond gedrongen. Hier door kunnen de emelten en engerlingen zich niet voeden van de wortels van het gazon. De emelten zijn zeer goed te bestrijden met insectparasitaire nematoden Steinernema spp.


Bestel snel jouw engerlingen en emelten bestrijding bij Kabelshop. Heb jij last van emelten en engerlingen in je gazon en wil je hier snel van afkomen? Bestel dan op werkdagen voor 23:uur jouw product en ontvang je bestelling morgen al in huis! Wil je toch nog wat vragen of graag extra informatie krijgen?


U kunt de emelten het beste bestrijden in mei tot juli en van oktober tot december.

Het advies is om het volgende jaar het gazon opnieuw te bestrijden. Net als bij de engerlingen kunt u emelten bestrijden met aaltjes (nematode) bijvoorbeeld DCM heteri-guard. Emelten biologische bestrijden. De parasieten kruipen in de emelt waarna ze verdoven. Het najaar is een perfecte periode om emelten en engerlingen te bestrijden.


In de zomermaanden hebben de volwassenen kevers ( engerlingen ) en langpootmuggen ( emelten ) eitjes gelegd in het gazon. Deze komen nu, in de laatste helft van augustus uit én je moet ze snel bestrijden. Hierdoor neemt ook de opnamecapaciteit van water en voeding af. De grootste schade wordt veroorzaakt door vogels en andere insecteneters die naar de engerlingen op zoek gaan en deze met grof geweld uit de bodem trekken.


Helaas kunnen niet alle keverlarven met aaltjes bestreden. BSI Bodeminsecten concentraat is een ecologisch verantwoord en gifvrij product voor de bestrijding van bodeminsecten. Het sterk geconcentreerde product op basis van planten- en kruidenextracten dient uitgegoten te worden met een gieter over het gazon. Geschikt voor de bestrijding van engerlingen , emelten en andere bodeminsecten.


Aaltjes dringen het lichaam van de emelten binnen en scheiden vervolgens een bacterie uit. Zo lang er emelten zijn blijven de aaltjes leven, daarna zullen zij opgaan in de kringloop. Wilt u emelten bestrijden maar weet u niet hoe?


Of weet u niet welke producten u nodig heeft voor het bestrijden van emelten en engerlingen in uw gazon?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.