vrijdag 16 maart 2018

Elektrisch verwarmen versus gas

Profitieren Sie von unseren transparenten und fairen goldgas Tarifen. Sie haben Fragen zu Tarifen? Wir helfen Ihnen gerne weiter! Versorgung, Top Service u. Einfach Gastarif berechnen!


Erdgas-Vertrag abschließen - auf Neukunden-Bonus on Top - Gültig für Jahr. ON wechseln - Ausgezeichneter Service - Mio. We have the looks that will get you. Elektrische damesfietsen nú online. Uit gas kunt u per kuub 8Kwh warmte halen tegen een prijs van 0. Daar elektrisch verwarmen een rendement heeft van 1 per Kwh, en u een overcapaciteit heeft van 960Kwh, zou u dus 0. Het rendement van een elektrische cv-ketel is 1. Dus wanneer men kiest om een gemiddelde woning alleen nog maar elektrisch te voorzien van warmte, sanitair water en koken middels een elektrische cv-ketel is dus gemiddeld 11.


Wh aan elektrisch vermogen nodig. Het totale verbruik komt neer op 11. Dit in tegenstelling tot grotere landen waar dus ook minder woningen per km² staan. In Scandinavië hebben bijvoorbeeld veel huizen geen aardgasaansluiting, zij verwarmde (en verwarmen ) vaak ‘puur elektrisch ’. Ga niet over op electriciteit: Het is duurder dan gas ! Ik was van plan om over te stappen van gas op electriciteit dus zowel voor verwarming als koken.


Zie onderstaande uitleg in cursief. Ik ga dus nu niet meer over stappen. Het winnen van gas kan daarnaast op weinig sympathie rekenen, kijk maar naar de terechte demonstraties in Groningen. Een alternatief voor het verwarmen op gas is dan ook een elektrische verwarming.


Er zijn vele vormen en maten van elektrisch verwarmen , maar eerst nemen we afscheid van de CV ketel. Eén kWh (elektriciteit) mag dan goedkoper zijn dan één m( gas ), maar dat is geen eerlijke vergelijking. Je hebt héél wat meer kWh tjes nodig dan mgas om een bepaalde ruimte op te warmen.


Per saldo is elektrisch verwarmen altijd duurder dan verwarmen met gas. Hoe verwarmen met elektriciteit? Met een centrale sturing kan je één of meerdere ruimtes energiezuinig verwarmen. Nooit je huis electrisch verwarmen ! Dat elektrisch verwarmen duurder is, is echt niet achterhaald!


Het verhaal hierachter is nogal eenvoudig: een elektriciteitscentrale maakt van aardgas elektriciteit met een rendement van hooguit. Dat rendement van geldt dus ook voor je elektrische verwarming. De restwarmte wordt weggegooid.


Bijna dagelijks zijn er berichten in het nieuws over duurzame energiebronnen, de terugloop van fossiele brandstoffen en de uitstoot van C02. Massaal zijn Nederlandse huishoudens zich dan ook aan het oriënteren op alternatieve vormen van verwarming. Overigens kan je met een elektrische ketel gewoon 80°C cv-water maken.


Dus in woningen waar radiatoren zitten en geen ‘laag temperatuur afgiftesysteem’ kan dit gewoon worden toegepast. Je bent met IR-panelen als bijverwarming goedkoper uit dan met gas als je voor iedere mgas (cent) die je bespaart maximaal kWh (cent per kWh) extra aan stroom verbruikt. Stel je bespaart door de badkamer niet meer met de radiator te verwarmen per jaar mgas uit. Gas is een relatief schone, milieubewuste brandstof maar niet hernieuwbaar. Bij een volledige verbranding levert aardgas nauwelijks schadelijke stoffen op.


Meer lezen over gaskachel: HR-ketel. De nieuwste generatie ketels zijn de HR ketels. We gaan stoppen met aardgas. Niet morgen, maar wel al snel.


Omdat deze overstap iedereen aangaat, is het erg belangrijk dat we dit met. We moeten van het gas af, want dat raakt op. Maar je huis elekrisch verwarmen komt wel met een prijs: je cv-ketel inruilen voor een elektrisch exemplaar. Koken op inductie versus gas : wat is de toekomst? Waar we vroeger vrijwel allemaal kookten op gas , is het al een jaar of twintig ‘hip’ om te koken op elektriciteit in bijvoorbeeld de vorm van inductie.


Toch kookt nog steeds een goede procent op gas. Zo bestaan er hybride warmtepompen die samenwerken met de gasgestookte CV-ketel. Dat is meestal een verstandige en duurzame keuze. Maar er zijn wel zaken waar u rekening moet houden.


De adviseur van Geo-Energie kan u daar alles over vertellen, warmtepomp versus gasketel. Omdat een warmtepomp wezenlijk anders is dan verwarmen met gas , zetten we de verschillen hier naast elkaar. Wanneer men spreekt over dure elektrische verwarming, wordt vaak voorbij gegaan aan het feit dat die energie ook op een duurzame manier kan worden opgewekt. Maak je bijvoorbeeld gebruik van zonnepanelen? Dan kan je de elektrische verwarming combineren met een voordelig tarief.


Tips voor energiezuinig verwarmen en warm water. Combineer je hr-ketel met een zonneboiler of warmtepomp. Verwarmen zonder gas is de toekomst. Wat is de beste verwarming?


Infrarood of convector verwarming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.