maandag 10 februari 2020

Woekerende bamboe verwijderen

Biotics Bamboe 1capsules voor 21. Woekerende bamboe verwijderen. Wanneer uw bamboe al uitlopers heeft gemaakt, is het van belang deze zo snel mogelijk en rigoreus te verwijderen. Een taai en lastig karwei. De bamboe is een populaire plant geworden in veel tuinen in Nederland.


Dit komt doordat het een wintergroene plant is en familie van de grassoorten is, dit betekent dat hij makkelijk te snoeien is. Er zijn grofweg twee verschillende soorten bamboe : de woekerende en de niet- woekerende bamboe. Er bestaan verschillende manieren om bamboe te verwijderen : uitputten, verwijderen of vergiftigen.


De meest efficiënte en natuurvriendelijke manier om bamboe te verwijderen is om hem uit te graven. Je kan dit manueel doen of beroep doen op een grondwerker, afhankelijk van de omvang van het perceel bamboe. Het woekert ook door mijn gras en ook mijn buren hebben scheuten in hun gras, wat ik heel vervelend vind ! Uitgraven is onbegonnen werk ! Bestaat er een middel om die bamboe te vernietigen ? Hoe kan ik bamboe wortels verwijderen ? Kan ik een bamboe boom ook chemisch verwijderen , met de hand of moet ik dit machinaal doen? Wat zijn de kosten wanneer ik kies voor bamboe laten verwijderen ? Deze vragen en meer worden hier beantwoordt. Als het zover is gekomen dat de alsmaar doorgroeiende bamboe te groot wordt voor de tuin, wordt vaak besloten de bamboe maar te rooien.


Woekerende bamboe verwijderen

Echter, bamboe verwijderen uit de tuin is dankzij zijn taaie wortelklusters en woekerende uitlopers een haast ondoenlijke klus met de spade. Mijn bamboe was 5-6cm diameter en meter hoog, oppervlakte: 20m². Voor de bamboe te verwijderen heb ik verschillende stappen ondernomen om ervan af te geraken. Verhalen over woekerende bamboeplanten die met hun grondscheuten overal in de tuin ongewenst tevoorschijn komen, kennen we allemaal.


Ook over bamboe die zich niets aantrekt van perceelsgrenzen en de tuin van de buren gaat terroriseren, wordt er wel eens vaker verteld. Deze verhalen bezorgen bamboe een slechte reputatie als tuinplant. Niet woekerende bamboe als alternatief.


Maar mis je na enkele weken toch de uitstraling die bamboe gaf aan je tuin? Dan kun je kiezen voor niet woekerende bamboe als alternatief. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze bamboe een stuk beter in toom houden. Er bestaat echter een manier om de bamboe blijvend te verwijderen.


Hardnekkige en woekerende bamboe kan met Panic worden verwijderd. De te verwijderen bamboe wordt in het voorjaar zeer kort geschoren en nieuwe uitschietende scheuten wordt ingesmeerd met Panic. U kunt de zijtakjes het best verwijderen in juli, als ze nog heel jong zijn. De scheutjes zijn dan nog zo zacht dat u ze eenvoudig met de hand van de hoofdstengel kunt ritsen. TIP Gebruik bij woekerende bamboes zoals Phyllostachys, Pleioblastus en Sasa altijd een wortelbegrenzer.


Bekijk onze video over het planten van bamboe met wortelbegrenzer. Daarnaast is het zo dat een klein beetje bamboe verwijderen ook niet helpt, omdat dit juist zorgt voor een extra groeispurt en de bamboe dus gewoon weer terug komt en vaak ook nog eens in een hoger tempo dan daarvoor. Wanneer een woekerende bamboe eenmaal voor problemen zorgt is het verwijderen ervan vaak dus de enige oplossing. Wellicht de beste manier om bamboe gecontroleerd te verwijderen is nog voor het planten een rizoombarrière in de grond te steken. Het verwijderen van de bamboe met spade is echter in veel gevallen een ondoenlijke klus.


Mensen die zoeken naar een niet woekerende bamboesoort kiezen liever voor de Fargesia. Deze bamboe groeit in een pol en is niet woekerend. Als je dit wil voorkomen en geen zin hebt een wortelbegrenzer in de tuin te plaatsen, adviseren wij niet woekerende bamboe te kopen. Randijk is de bamboehovenier bij uitstek.


Woekerende bamboe verwijderen

We weten alles over bamboe als tuinplant en geven graag advies. U kunt ons inschakelen voor het plaatsen, begrenzen, verzorgen en verwijderen van bamboe. Bepaalde soorten van dit exotisch gras groeien ontzettend snel en beginnen te woekeren. Na verloop van tijd zal de bamboe overal in je tuin opduiken én in die van je buren.


Als je komaf wil maken met woekerende bamboe , moet je alle wortels ervan zien te verwijderen , wat geen eenvoudige klus is. Als het om een woekerende bamboe gaat is er maar een oplossing, echt alles uitgraven en grondig verwijderen. Dat ga en wil je niet met onkruidverdelger proberen.


We hebben er een hele tijd last van gehad (kwam iedere keer terug) en alleen door iedere scheut uit onze tuin te verwijderen waren we er uiteindelijk van verlost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.