vrijdag 23 november 2018

Planten erfafscheiding

Hoogwaardige kwaliteit erfafscheiding voor in jouw tuin. Stel jouw eigen pakket samen in minuten en geniet van jaar onbezorgde garantie! Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Topkwaliteit Planten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd.


Planten erfafscheiding

Hét online tuincentrum met meer dan 10. De goedkoopste schuttingen van Nederlan snel voor u geplaatst! Een groene erfafscheiding is een erfafscheiding bestaand uit natuurlijke materialen. Zo zijn er matten gemaakt van riet en bamboe die u aan palen kunt ophangen, als een meer natuurlijke vervanger van de ouderwetse schutting. Maar een groene erfafscheiding slaat bij ons op onze haagplanten.


Staat een schutting, heg of andere erfafscheiding tussen uw tuin en die van de buren op de erfgrens? Dan is dit gezamenlijk eigendom. De taxus is een veel gebruikte plant om een groene erfafscheiding mee te maken. De plant groeit niet heel snel, maar gaat wel heel lang mee. Als je veel huisdieren hebt of er vaak veel vogels of andere dieren in je tuin komen is de taxus misschien niet de allerslimste keuze als groene erfafscheiding.


Een haag kun je zowel gebruiken als erfafscheiding in de voortuin als in de achtertuin. In plaats van een saai hek of een schutting creëer je met een erfafscheiding een mooi groen geheel in de tuin. Zo’n mooie groene haag in uw tuin fleurt de boel helemaal op. Wanneer je een haag als erfafscheiding wilt gebruik zijn er meerdere planten geschikt.


Tot slot vind ik dat de meidoorn niet in dit rijtje mag ontbreken. Ook deze plant wordt regelmatig toegepast als erfafscheiding maar het is wel goed om je erop te wijzen dat deze plant in de winter z’n blad verliest. Een voordeel van deze plant is dan weer dat je weinig met een snoeischaar aan de gang hoeft. Erfafscheiding en planten In verreweg de meeste plaatsen en gemeenten in Nederland is het niet toegestaan om een schutting of erfafscheiding te plaatsen die hoger is dan twee meter. Dit is niet altijd genoeg om bijvoorbeeld de inkijk van buren weg te nemen in je tuin of huis.


Om dit op te lossen kun je gebruikmaken van planten en bomen. Alle mogelijkheden voor een erfafscheiding op een rij Een erfafscheiding is zo alledaags, dat het meer gezien wordt als een nuttige noodzakelijkheid. Als we de omheining van de tuin, of een deel daarvan, alleen maar als nuttig zien, dan wordt de bijdrage van de erfafscheiding aan de totale aanblik van een tuin erg onderschat.


Jij kiest voor een wat lagere haag als erfafscheiding of wil sierlijke haagjes planten om borders van elkaar te scheiden. De buxus sempervirens is hier geschikt voor. Er zijn verschillende regels voor de afstand van een boom of heg tot de erfgrens. Bekijk wat u kunt doen als de boom te dicht op uw erfgrens staat.


Planten erfafscheiding

Wettelijke afstand van planten tot de erfgrens? Andere planten dan “bomen, heesters en heggen” mogen dan ook op elke afstand van de erfgrens worden. Groot aanbod tuinartikelen online!


Hiervoor zijn veel struiken heel geschikt, variërend van groenblijven bladverliezend tot zelfs bloeiende hagen. Kortom ook haagbeplanting is een belangrijke blikvanger in de tuin. Bij heggen en schuttingen op de erfgrens geldt: Wie een heg of schutting ( erfafscheiding ) op de erfgrens wil plaatsen, heeft toestemming van de buren nodig. De erfafscheiding op een erfgrens is gezamenlijk eigendom.


Planten erfafscheiding

Daarom moet je de kosten voor de heg of schutting en het onderhoud delen. Deze hoeft u alleen maar te planten en u heeft al een afscheiding van uw tuin met de gewenste afmetingen! Er is dus eigenlijk geen reden om niet te kiezen voor één van de wintergroene haagplanten van Haagplanten. Op iedere plant die wij verkopen zijn wij trots, want wij weten dat we daarmee bijdragen aan een.


De afstand moet u meten vanuit het midden van de voet van de boom, heg of heester. Het is jammer om in een kleine tuin een boom te planten die veel te groot wordt en uiteindelijk toch zal moeten wijken. Voor een kleine tuin zijn breed groeiende soorten als eik, beuk, vleugelnoot en Liriodendron echt niet geschikt. Maar gelukkig zijn er talloze andere soorten waar u wel uit kunt kiezen. Bij het plaatsen van een erfafscheiding óp de erfgrens, heeft u toestemming van de buren nodig.


Planten erfafscheiding

Zorg dat u dit vastlegt met handtekeningen om onduidelijkheden te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.