vrijdag 9 juni 2017

Vlinderboom snoeien

Vlinderboom snoeien

De naam komt door de vele soorten vlinders die worden gelokt door de bloemen. Een vlinderstruik snoeien zorgt dat hij verjongt en ook zo mooi blijft bloeien. Neem een kijkje in onze shop voor een uitgebreide collectie snoeigereedschap.


Vlinderboom snoeien

Wanneer men de vlinderstruik niet zou snoeien dan zullen de nieuwe takken steeds hoger in de struik komen te zitten. Zodoende bevinden de meeste bloemen zich dan ook veel te hoog om er zelf ook nog van te kunnen genieten. Wil je de bloemen en de vlinders die deze struik aantrekt liever op ooghoogte, dan moet je de plant jaarlijks drastisch snoeien. Belangrijk om weten is dat de vlinderstruik bloemen vormt op de eenjarige takken. Hierdoor staat deze ook wat later in bloei dan de meeste andere bloeiende heesters.


Hoe snoeien we de vlinderstruik? Dat kan ook, dan snoeit u een jaartje niet. Kan ik me vlinderstruiken die in de tuin staan al snoeien of moet ik wachten tot april en wachten tot we geen vorst meer krijgen? Hoe de vlinderboom (buddleja Davidii) snoeien.


Deze plant is zeer makkelijk te snoeien. Vlinderstruik snoeien : hoe en wanneer? In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je een vlinderstruik snoeit. Als het warmer wordt, vormen zich vanuit de knopen nieuwe takken die later in het jaar bloemen zullen dragen.


De snoei bevordert de conditie van de vlinderstruik en zorgt dat de plant niet te groot wordt. Een tweede moment om - naar keuze - de plant te snoeien , is na de bloei. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen.


In juni mogen de nieuwe scheuten getopt worden. Van augustus tot oktober is een geschikte periode om de uitgebloeide bloemscheuten te verwijderen. Kijk bij vlinderstruik snoeien voor meer informatie over het snoeien van deze struik.


Doordat je gaat snoeien komen er ook nieuwe grondscheuten. Binnen een paar jaar heb je weer een prachtige jonge vlinderstruik. Als je de dikste takken bij de vlinderstruik hebt verwijderd kun je verder snoeien met een snoeischaar.


Je gaat snoeien boven een aantal nieuwe scheuten. Ze bloeien van juli tot in september. Zelfs op arme, droge grond groeien ze goed. Een vijgenboom snoei je bij voorkeur tijdens de rustperiode.


Het snoeihout kun je goed gebruiken voor het maken van stekken van de vijg. Snoeien van de vijgenboom. U kunt de vlinderstruik elk jaar in maart snoeien.


Vlinderboom snoeien

Laat per tak knoppen of uitgelopen knoppen staan en knip de rest af. Als u niet snoeit wordt de vlinderstruik uiteindelijk wel 4-meter hoog! Een paar takken geeft je al voldoende hout om stekken te nemen.


Buddleja davidii bloeit op eenjarige twijgen. Bovendien overleeft de struik dan zonder problemen. Maar let wel op dat er geen strenge vorst meer in aankomst is. Het is belangrijk om boven de kleine uitlopers te.


Vlinderboom snoeien

Daar heeft de vlinderstruik dan ook zijn naam aan te danken. Met zijn prachtige bloempluimen is het een echte eyecatcher in. Vanwege deze eigenschap noemt men de plant ook wel vlinderstruik of vlinderboom.


Hij biedt veel nectar en verspreidt een intensieve geur die aan honing doet denken. Dat bomen snoeien een winterwerk is hoor ik nog alle dagen. En niet alleen door de oudere generatie, nee, de meeste mensen zijn er nog steeds van overtuigd dat snoeiwerk het beste in de winter gebeurt. Hierbij valt te denken aan het aanbrengen van nieuwe beplanting, snoeien en.


En denk steeds aan alles wat ik vandaag ook nog wil doen: Het is lekker weer, de vlinderboom snoeien , het huis schoonmaken, iets leuks doen met mijn man. Wanneer mag of moet ik snoeien ”, is een van de meest gestelde vragen over de tuin. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.