donderdag 12 april 2018

Komkommer zaadjes

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Bloembollen en zaden op beslist. Naast dat het kweken van eigen komkommer u scheelt in de boodschappen, is het zien groeien van uw groenten een mooi proces. Oogst een komkommer wanneer die ongeveer centimeter groot is door met een mesje het stukje steel achter de komkommer door te snijden.


Pluk niet te laat want dan wordt de komkommer dik en groeien de zaden in de komkommer. De komkommer wordt dan minder sappig en een beetje bitter. Het recept voor Haagse komkommer , zoals het recept heet dat ik ooit van een tuinbuurman kreeg, kun je hier vinden. Dat wil zeggen dat uit de zaadjes weer precies dezelfde planten groeien.


De bloemen (en zaden) van Nieuwzeelandse spinazie groeien langs de stengel. Maar ook van de andere soorten kan je de zaadjes oogsten. Oorspronkelijk komt de komkommer uit Azië maar vandaag is het een goed ingeburgerde moestuin plant. De plant groeit goed in een tuinkas of serre maar ook buiten in volle grond. Probeer de korrels door de bovenste laag van de aarde te mengen en geef meteen wat water.


Komkommer zaadjes

Het wortelstelsel is tamelijk oppervlakkig en verdraagt geen al te diepe uitdroging. Toch zijn ze heel gevoelig voor wortelafsterving als de grond oververzadigd aan water is. Dit is een Eenjarig plant Deze zaadjes kunnen gepland worden in April, Mei en ontkiemen in 6-dagen.


Komkommer houden van een grond die vochtig gehouden wordt. Leuke komkommer die ook prima buiten geplant kan worden. Deze produceert een overvloed aan ca. Een groentetuin aanleggen is een leuke bezigheid. Maak heel eenvoudig je eigen moestuin met groenten van eigen grond.


Komkommer zaadjes

Zelfs op een balkon kan je al een kleine groentetuin aanleggen. Maak uw keuze uit tomaten zaden, sla zaden, komkommer zaadjes en nog veel meer! Donkergroene, bittervrije vruchten van ca. Snackkomkommers hebben een heerlijke smaak ! Het duurt gemiddeld één tot twee weken (kamertemperatuur) voordat de zaadjes ontkiemen.


Let op: je moet de komkommerzaadjes zo min mogelijk blootstellen aan een natte bodem, omdat ze hier snel van gaan rotten. Hoe moet je komkommer verzorgen en onderhouden? Kruid af naar smaak met zout en peper.


Neem een kleine komkommer , verwijder de zaadlijsten (zie punt hierboven) en snijd de rest in kleine blokjes. Gebruik een stukje komkommer om de dressing te proeven en voeg eventueel nog een beetje ketchup toe als je ‘m iets zoeter wilt. Meng dan de rest van de komkommer erdoor en serveer.


Citroen is een heerlijke en gemakkelijk te kweken komkommer soort. Oogst de Citroen komkommers als ze ongeveer zo groot zijn als een citroen voor de beste smaak. Vervolgens begint de verzorging van de jonge plantjes. Geef ze voldoende water en voeding.


En houd je moestuin onkruidvrij. Na ongeveer weken kun je de komkommers oogsten. Tip: Wacht niet te lang met het oogsten van komkommer.


Schraap met een theelepel de zaadjes eruit en schaaf daarna de komkommers met een dunschiller in dunne linten. Schep de komkommerlinten in een vergiet om met wat zout en laat ze even staan. Snijd het groen van de bosui in de lengte in hele dunne repen. In veel recepten staat dat je de zaadlijsten uit een komkommer moet halen. En dat komt omdat een komkommer wel voor uit water bestaat.


Komkommer zaadjes

Ida’s vader heeft een moestuin. Er groeit van alles: tomaten en aardbeien bijvoorbeeld. Ze mag zelf broccoli zaaien en een komkommer oogsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.