woensdag 18 april 2018

Geexpandeerde kleikorrels

Vergelijk voor de laagste prijs. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Hayde en om die reden wordt het materiaal in de Verenigde Staten nog altijd als Haydite aangeduid. Argex profileert zich met haar decennialange ervaring op de markt, als een “jonge”, dynamische en flexibele onderneming.


Geëxpandeerde kleikorrels zijn kleine bolletjes van keramisch materiaal. Dankzij hun luchtige structuur verbeteren ze de isolatiewaarde. Van oorsprong werd de korrel gebruikt als drainagemateriaal in de. Betonblokken met geëxpandeerde kleikorrels - Argexblokken Argex betonblokken bevatten geëpandeerde kleikorrels om de thermische eigenschappen van de blokken te verhogen.


Hierdoor worden deze blokken veel verwerkt in en tussen ruimtes met een groot temperatuurverschil.

Liapor, geëxpandeerde kleikorrels die vervaardigd worden in een draaiovensysteem. Liapor kleikorrels kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Los gestort als aanvullingen en ophogingen, in open betonproducten als metselstenen en –blokken, als beton en als mortel. Argex korrels zijn geëxpandeerde gebakken kleikorrels.


De korrels zijn rond en vertonen een stroef oppervlak, bestaan uit een roodbruine micro poreuze schaal en een zwarte kern met celvormige structuur. Kleikorrels houden als substraat weinig water vast. Tegelijkertijd smelt de buitenhuid dicht (sinterlaag). Zoiets is uitzonderlijk en komt alleen de echte ‘vaste waarden’ toe.


Ons product is een licht granulaat dat bekomen wordt na het bakken en expanderen van kleistaafjes in een draaioven. De kleikorrels kunnen in de agrarische bouw worden toegepast als fundatie of bij ophoging van wegen of kavelwegen Materiaaleigenschappen korrels de tuinbouw zijn de geëxpandeerde kleikorrels te vinden in tuinbouwkas-sen. Omdat het een schoon product is waar geen afvalstoffen inzitten, wordt het als hydrocultuur ingezet in de sier-en groenteteelt. Dit product is eigenlijk alleen geschikt voor toepassing in een droge kruipruimte. Daar tegenover staat een hoog luchtgehalte onder alle teeltomstandigheden.


De kleikorrels nemen weliswaar vocht op uit de lucht, maar zodra de korrels verzadigd raken zal de kruipruimte toch weer vochtig worden. Argex biedt geëxpandeerde klei-korrels voor bouwtoepassingen. Zo is er: Argexbeton, en Thermovloeren. Kijk zeker eens onder de download pagina voor documentatie over. Argex-korrels zijn geëxpandeerde gebakken kleikorrels met een vrij geringe massa van ca.


Beton bestaat uit zan cement, water en grind.

Omdat wij lichtgewicht beton gebruiken, is het grind vervangen door ‘geëxpandeerde kleikorrels ’…. Na de lunch ruilen Marco en Frankie van plek. Cuny is onze ‘bouw-vrouw’ en staat haar mannetje bij het betonmengen!


Zeker bij buitenpotten is het gebruik van die kleikorrels vrij nutteloos, de kleikorrels zorgen voor een nog snellere afvoer van het water omdat potten die buiten staan van gaten moeten voorzien zijn. De kern van de korrels heeft dichte poriën en de oppervlakte is gesinterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.