vrijdag 16 maart 2018

Amaryllis bloem

Bestel A-kwaliteit amaryllissen bij Bakker. We hebben 1 groei- en bloeigarantie. Geurende rozen of toch haagrozen? Zoek naar amaryllis bloem op de nieuwe KensaQ.


Hier immer die passende Pflanze – Stöbern Sie im Onlineshop! The best flower bulbs from Holland! Easy online ordering and fast delivery. We offer our customers high quality flower bulbs for competitive prices. Een amaryllis verzorgen is niet moeilijk, maar mensen zijn niet gewend aan een bloembol die binnenshuis groeit en bloeit.


De amaryllis zal nu weer verder gaan met groeien en gaan bloeien. Ook als u alles goed heeft gedaan om de amaryllis over te houden komt het toch wel eens voor dat een amaryllis toch niet bloeit. In dat geval zijn de omstandigheden niet gunstig genoeg geweest voor de amaryllis om een bloem aan te leggen. Echt een bloem om harten mee te veroveren dus, vanaf de keukentafel in een boeket of als je een mooie bos weggeeft.


Onze amaryllis komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied en is eigenlijk geen amaryllis. Wat wij amaryllis noemen, heet eigenlijk Hippeastrum. In een bosje in een hoge vaas op tafel kan altijd. En wil je een keer wat anders? Hang dan de Amaryllis bloemen onderste boven aan een touw aan de muur.


Omwikkel de steel van Amaryllis met een lintje en vul de steel met wat water om de bloem lang goed te houden en je hebt een prachtige versiering voor aan de wand. De Amaryllis bloem is een grote bol die bloeit met enorme trompetvormige bloemen. Hoe moet je de Amaryllis verzorgen, hoe moet je de Amaryllis planten, wat is de bloeitij hoe kun je de amaryllisbol overhouden als de amaryllis is uitgebloeid.


Amaryllis bloem

Hoe verzorg je de Amaryllis in een vaas. Ik heb jaar geleden een jaar gewerkt bij “Amazon Amaryllis ” te Vierpolders, waar ze als snijbloem gekweekt worden. Op dit mooie bedrijf van Maarten Zonneveld heb ik veel geleerd.


Ik wens iedereen veel plezier met zijn Hippeastrum! Overigens lukt het niet altijd om de amaryllis opnieuw te laten bloeien, Echter met de juiste behandeling is er wel een grotere kans van slagen. Er zijn er ongeveer tot soorten van. De bloem bestaat uit rechtopstaande, holle bloemstengels met twee tot vijftien grote bloemen, afhankelijk van de soort.


Over het algemeen kan aangenomen worden: hoe groter de bol, hoe meer bloemen. Sommige soorten en hybriden worden algemeen gekweekt voor hun grote, opvallende bloemen. Deze planten staan in de volksmond bekend als Amaryllis , maar dat is de naam van een ander geslacht uit dezelfde familie uit Afrika. De bollen van Hippeastrum hebben een diameter van 3-cm. Vind amaryllis bloem als je nu zoekt.


Bloemen, planten en decoratie in diverse stijlen. Specialiteit: Veldboeketten, unieke kamerplanten met advies,. Bezorgen is mogelijk in volgende gemeenten: Beerse.


Amaryllis bloem

Al gauw zal de bol weer tot leven komen. Dat lukt niet altij maar met de juiste behandeling heb je een grote kans van slagen. Dit kun je jaren volhouden. Op internet zijn verhalen te vinden van jaar herhaalde bloei! Uiteraard moet je wel rekening houden met een paar karakteristieke eigenschappen van de bloem.


Wij geven je de belangrijkste weetjes en tips mee. Op Amaranth- Amaryllis bestelt u met gemak de mooiste amaryllissen. Wist u ook dat u korting krijgt wanneer u grote aantallen amaryllisbollen bestelt? Neem snel een kijkje in ons assortiment.


Wij hebben een amaryllis voor. Omdat de Amaryllis erg gevoelig is voor vorst, is de bloem in Nederland eigenlijk alleen geschikt voor in huis. De meeste amaryllisbollen doen er twee weken tot drie maanden over om te bloeien.


Plant de bloembol dus al in oktober om met Kerst een bloeiende amaryllis in huis te hebben. Ze is verkrijgbaar in vele kleuren, van dieprood en zalmrood tot wit, wit gestreept en het sprankelende witgroen. De grootbloemige Amaryllis geeft vier bloemkelken per steel en staat veertien dagen prachtig in een vaas. Eenvoudiger dan bij een amaryllisbol in wax kan de verzorging niet zijn. Zoals ook op het etiket bij iedere amaryllis in wax staat, het zijn ‘No Water Flowers’.


Amaryllis bloem

Je hoeft bijna niets te doen. Onder in de gewaxte bol zit een ijzeren spiraal. Hoi ,Ik heb een witte amaryllis en die is nu volledig uitgebloeid , wat doe ik nu met de uitgebloeide bloem en met de bol?


Ik wil hem graag bewaren tot volgende winter. Plant de amaryllis bloembol in een bloempot naar keuze en zet de pot op een lichte en warme plek. Christmas Gift bloeit na ongeveer weken. De stengel groeit nu snel door en als de amaryllis begint te bloeien, zorg dan dat deze niet in het directe zonlicht staan en zet de pot ook een wat koelere plek.


Amaryllis bloem

Als een uitgebloeide bloem tijdig wordt uitgeknipt, steekt de bol geen energie in de aanmaak van zaad en zullen de overige bloemen langer bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.