vrijdag 20 oktober 2017

Zuilbeuk rood

Coolblue: Alles voor een glimlach. Specialistisch advies nodig? Vergelijk hagen op Beslist. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Eigenschappen Rode Zuilbeuk.


Zijn structuur is gegolft. Bladvorm is ovaal met een doorsnede van tot centimeter. De Rode Zuilbeuk is bladverliezend. Dit is zijn natuurlijke bescherming tegen de zon.


De rode zuilbeuk heeft wel een hekel aan te natte grond. Het snoeien van de Beuk kan in Juni en tussen November en Februari. Het planten van een zuilbeuk rood. De betere periode om deze boom te bezorgen is tussen oktober en juni.


Het is dan ok super belangrijk dat de boom dagelijks in droge periodes word voorzien van voldoende water. Het is een boom die smal blijft en hierdoor overal zeer geschikt is. Met deze prachtige rood - paarse bladeren weet je in ieder geval dat je tuin er fantastisch op vooruit gaat. Deze past in vrijwel iedere tuin.


Stelt u zich eens voor hoe heerlijk het is. U neemt plaats in uw tuin op een bankje, met een kopje thee of bijvoorbeeld een glaasje wijn. U geniet van al het groen, maar deze prachtig gekleurde zuilbeuk springt natuurlijk direct in het oog!


De roodbladige zuilbeuk (Fagus sylvatica Dawyck Purple) is een mooie strakke zuilvormige bom met roodbruin blad. Met zijn smalle groeiwijze kun je de roodbladige zuilbeuk goed toepassen om op een plek met beperkte ruimte toch hoogte te brengen. Zuilbeuk (Fagus Sylvatica Dawyck) De Zuilbeuk Fagus Sylvatica Dawyck is een smalgroeiende en bladverliezende zuilboom.


Zuilbeuk rood aanschaffen bij de specialist. De Fagus Dawyk is minder geschikt op natte grond. De zuilbeuk heeft een smal opgaande groeivorm. Het is een slanke boom die als volwassen exemplaar wel eter hoog kan worden.


Bij Beukenkwekerij van Ham vindt u diverse beuken waaronder een zuilbeuk in zowel rood als groen. Stam en bast zijn bruin en glad groeiend. Een prachtige boom qua kleur en groei. In de winter blijft een groot gedeelte van de bladeren hangen.


Vandaar dat de keuze vaak valt om een rode beuk zuil te kopen. Ook de groene zuilbeuk is beschikbaar. Haagplanten al vanaf € online. Het bruine blad blijft in de winter aan de boom mits de boom nog in een jeugdstadium verkeerd.


Oude bomen verliezen hun blad in de winter. De boom bloeit onopvallende. Hij wordt gemiddeld meter breed waar andere beuken zo’n meter breed kunnen worden.


In het najaar verschijnen de beukennootjes. Kan ik de zuilbeuk als haag gebruiken? De soort Fagus sylvatica is de algemeen bekende beuk en noemen we ook wel gewone beuk. In de zomer is het blad glanzend donkergroen, in de herfst verkleurt het blad naar bruinoranje.


Het Jonge blad van de smalopgaande beukenboom is licht rood later kleurt het blad rood tot roodgroen. In de lente komen er dieprode bladeren aan, die in de zomer bruinrood worden. Ook bij de zuilbeuken blijft het bruine blad in de winter aan de boom zitten. Verder heeft de rode zuilbeuk een dichte kroonstructuur en staat hij op een plek waar de grond niet nat is.


Groene zuilbeuk zuil beuk Fagus sylv.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.