vrijdag 20 oktober 2017

Kleine tuin met hoogteverschil

Van tuinhout tot sierbestrating! Hiervoor in de plaats kan je aan halfverharding (grind) denken, of een kleine vijver. Probeer bestrating rustig te houden en niet te veel materialen te combineren, anders wordt het resultaat snel te druk. Een kleine tuin ontwerpen vraagt om slim en creatief gebruik van de ruimte. De professionals tonen de fijne kneepjes van het vak.


Ontdek tips, trends en inspiratie voor het ontwerpen van een kleine tuin.

Dit zorgt voor meer ruimte in de tuin. Perfect dus om een kleine tuin groter te laten lijken! Veel mensen kiezen ervoor om hun erf af te scheiden met een schutting. Dit kan in een kleine tuin prima, maar als je je kleine tuin groot wil laten lijken is niet elk type schutting even geschikt. Een goed idee is om een een slingerpad met kleine stenen te laten aanleggen.


Nog een manier is om dichter begroeiing tot op ooghoogte in uw tuin te planten. Kleine tuin en geen idee hoe het aan te pakken? Ga dan naar tuinvrouwhuisman.

Met het 3D programma kan ik je een rondwandeling laten zien door je toekomstige tuin , zo weet je precies hoe die er straks uit komt te zien. Vaak wordt voor een hoogteverschil gekozen, omdat het zorgt voor extra dieptewerking in een tuin. Belangrijk daarbij is dat u het hoogteverschil ook echt ziet. Dus bij een van het huis aflopende tuin moet u zorgen voor een opgaand hoogteverschil achterin, anders wordt de dieptewerking niet verkregen. Hoogteverschil tuin opvangen.


Wij laten je inspirerende voorbeelden zien hoe je hoogteverschil in de tuin opvangen kunt en geven een werkbeschrijving van een gemetselde trap. Om je in een tuin met een – al dan niet bewust gecreëerd – niveauverschil prettig te kunnen voortbewegen, is een trap nodig. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er verschillende manieren om hoogteverschil in de tuin te overbruggen. Welke manier (of manieren) voor jouw tuin het beste is, hangt helemaal af van de situatie.


Het is in ieder geval belangrijk om een goed plan van aanpak te hebben, voordat je begint met hoogteverschil in de tuin op te lossen. Over een paar weken zal deze tuin weer volop in bloei staan en vliegen er weer vlinders en vogels. Een klein stukje natuur midden in de stad… Een stadstuin hoeft niet altijd klein te zijn en de regels voor een kleine groene stadstuin gelden natuurlijk ook voor een kleine tuin in een nieuwbouwwijk in een dorp. Ze splitst de kleine tuin overigens in twee, waardoor het geheel weliswaar minder overzichtelijk wordt maar wel groter lijkt.


De hoge afsluiting, de overkapping en de bomen aan de rand van de tuin maken van deze kleine tuin een voorbeeld van de tuin als gezellige cocon. Door het hoogteverschil in deze tuin wordt het gevoel van ruimte versterkt. Stadstuin met hoogteverschil.


Zoals deze stadstuin aan het water ontwerpen. Een tuinontwerp voor lange smalle stadstuin in Utrecht.

Een tuin met niveauverschil ontwerpen kan bijvoorbeeld een tuin net even beetje extra geven. Als je een kleine tuin hebt, zul je keuzes moeten maken. Als je de tuin helemaal vol zet met een grote diversiteit aan beplanting, zal het snel een te drukke uitstraling geven. Dan wordt je tuin net een oerwou en dat is zeker voor een kleine tuin niet aan te raden.


Rust en eenvoud werken erg goed in een kleine tuin. Sommige tuinen hebben van nature een fraai hoogteverschil. Dat zorgt voor spannende hoekjes en kamers in de tuin. Ook als uw tuin vlak is kunnen we hoogteverschil aanbrengen.


Verhoogde terrassen, borders of waterpartijen: ook in kleine tuinen is het mogelijk. Of het nu om grote of kleine hoogteverschillen gaat, je wilt je wel gemakkelijk kunnen verplaatsen. Trappen of treden in de tuin. Dat kan het makkelijkste door een trap of treden in tuin te maken.


Heb je een modern nieuwbouwhuis dan zal je eerder voor strakke traptreden kiezen. Hét stappenplan voor het inrichten van een kleine tuin. In de stad mag je al heel blij zijn met een kleine tuin , maar het inrichten van zo’n buitenruimte kan nog weleens lastig zijn. Net als het inrichten van een kleine ruimte vraagt het om een beetje creativiteit. En daar komt nog wat bij kijken.


Een ander punt van aandacht zou het hoogteverschil kunnen zijn tussen uw tuin en de tuin van de buren. Deze hoogteverschillen kunnen aanleiding zijn voor het afkalven van grond en wateroverlast in het lager gelegem deel. Zo komen we terecht bij een ander aspect van hoogteverschillen namelijk: Grondkeringen. Muurelementen zijn verkrijgbaar in natuursteen en beton.


Natuursteen en betonnen muurelementen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.