dinsdag 3 oktober 2017

Barbecue kolen aansteken

Ruim aanbod Kolen barbecue barbecues. Makkelijk en snel via Vergelijk. Alleen dit weekend: extra korting op alles, inclusief op lopende folderacties. Leuk wonen hoeft niet duur te zijn.


Thuisbezorgd of gratis afhalen in onze winkel!

Specialistisch advies nodig? Nu weet je hoe je een barbecue aansteekt. Dit zijn volgens ons de enige manieren om een barbecue aan te steken zonder frustraties of verbrande wenkbrauwen. En eigenlijk want wie de beheersing kan opbrengen om een mooi klein houtvuurtje te maken en te onderhouden heeft ook snel genoeg hete kolen. Vul nogmaals de kolen aan en je bent klaar om te beginnen met je BBQ!


Een barbecue aansteken heb je zo helemaal onder de knie. Om een echte BBQ professional te worden, delen we graag ook onze andere BBQ tips. Er zijn verschillende methoden voor het aansteken van een houtskool barbecue : veilige en zeer onveilige.

Wij vertellen je graag hoe je het aansteken van kolen of briketten aanpakt zonder ongelukken te maken. Volg de stappen en je houtskool bbq staat binnen maximaal minuten aan. Steek minimaal een uur voordat je wilt barbecueën de kolen aan. Vul de barbecue met houtskool.


Voorzie de bovenkant eventueel van briketten zodat het vuur langer brandt. Als je een houtskoolbarbecue hebt aangeschaft, is het handig om goed te weten wat je doet. In dit stappenplan ontdek je niet alleen wat je hiervoor nodig hebt, maar ook hoe je de houtskoolbarbecue goed neerzet, veilig aansteekt en gebruikt. Ben je van plan veel en lang te barbecuen , gebruik dan meer kolen of briketten dan wanneer je slechts enkele gerechten wilt barbecuen. Hieronder volgt een uitleg over hoe je een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue kunt aansteken.


Daarnaast wordt er ingegaan op het aanvullen van houtskool. Klik op de titel om direct naar jouw manier van aansteken te gaan. Voor het aansteken van een keramische barbecue heb je geen extra hulpmiddel als een brikettenstarter nodig. Je kunt de houtskool in de kamado doen en dit dan met aanmaakblokjes, wokkels, gasbrander of een Looftlighter aansteken.


Kamado – de barbecue aansteken. Vul om te beginnen de kamado met houtskool. Weber biedt verschillende brandstoffen aan.

Vuistregel: houtskool is sneller warm en briketten gloeien langer. Aansteken kunt u het beste doen met behulp van een brikettenstarter en Weber aanmaakblokjes. Dit is de meest eenvoudige en veilige weg naar het perfecte gloedbed. Maar voor de echte barbecue -liefhebber gaat er natuurlijk niets boven een old school- kolen barbecue. Voor de unieke smaaksensatie die een kolen barbecue geeft is het de moeite waard om even wat meer aandacht te geven aan het aansteken van de kolenbarbecue.


Houtskool bbq online bij LIDL. Bekijk de deals in onze webshop of winkel! De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Groot assortiment Barbecues. STEEK UW BARBECUE AAN Aansteken.


Omdat dit gemakkelijker is gezegd dan gedaan, helpen we je graag op weg. Van advies over het juiste aanmaakmiddel tot tips om je kolen zo snel mogelijk heet te krijgen. Dus geven je graag wat tips over hoe een barbecue aansteken ! Aanmaakblokjes, krantenpapier, … Er is niets mis met een oude krant om je houtskool aan te maken. Prop enkele bladen bijeen, en leg deze tussen en onder de kolen. Als de barbeque straks weer tevoorschijn wordt getover tref dan de juiste voorbereiding.


Steek de krant aan en je bent (hopelijk) vertrokken. Zo is het aansteken van houtskoolbarbecues een vak apart. Tip: Zet altijd een emmer water in de buurt, v oor je je barbecue begint aan te steken! Strooi een laagje houtskool of briketten op de bodem van je BBQ. Heeft je barbecue een bodemrooster?


Zorg dat er lucht door kan! Een ondergrond van tegels of beton is hiervoor het meest geschikt. In zand of aarde kun je het toestel ook goed vastzetten, maar dit is niet altijd handig tijdens het barbecueën. Let er in ieder geval op dat je de barbecue niet op gras plaatst.


Nu nog alleen een goei fikkie stoken waar je jouw vlees op kunt grillen. Dit kan overigens ook met iedere ketel barbecue gebeuren. Bijvullen zal hoogstwaarschijnlijk niet nodig zijn.


Zoals gezegd zal het enige tijd duren voordat je het in de vingers hebt. Het aansteken van een BBQ.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.