dinsdag 9 juli 2019

Permacultuur opleiding

Kies de opleiding die bij jou past! Kom naar een van de Open Avonden! Subsidiemogelijkheden voor HBO! Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz.


Start vandaag nog je opleiding bij NTI.

Concreet willen we individuen, groepen en organisaties de inzichten, praktische handvatten en begeleiding geven die nodig zijn om economische, ecologische en sociale systemen te herstellen. We zetten ons graag en met veel plezier in voor het verspreiden van de permacultuur gedachte in Nederlan het vergroten van de kennis op dit gebied en het initiëren en stimuleren van permacultuur projecten. Om dit doel te kunnen realiseren hebben we een één-jarige permacultuur opleiding in het leven geroepen.


De bedoeling van permacultuur is dat we ons weer gaan invoegen in dat ecologische systeem zodat wij het systeem ondersteunen met onze acties, en het systeem ons vervolgens ook weer ondersteunt. De onderwerpen waarop permacultuur wordt toegepast zijn zeer divers. Om het zoeken in de hooiberg iets gemakkelijker te maken hebben we de verschillende onderwerpen opgesplitst.


Deze opleiding heeft mijn kijk op de wereld verander me handvatten gegeven en me geïnspireerd hoe we groener kunnen leven. Permacultuur is eigenlijk allesomvattend en kunt u niet zomaar in een hokje duwen.

De sfeer tijdens de opleiding heb ik als prettig en ongedwongen ervaren. De eenjarige opleiding permacultuur bestaat uit acht of negen blokken van telkens twee cursusdagen. Hiermee vormt het een degelijke basis voor iedereen die wil weten wat permacultuur is, hoe het werkt en hoe je het in de praktijk kunt toepassen. De PDC (Permaculture Design Course) is een zowel theoretische als praktische opleiding waarin je leert je permacultuur ontwerp te maken en de verwezenlijking hiervan. Deze cursus is heel toegankelijk zowel voor de liefhebber als voor mensen die hun zaak willen uitbouwen in de permacultuur.


De cursus permacultuur bij Harmony is inspireren doelgericht en ontspannen. Vele praktijkvoorbeelden komen aan bod en je werkt aan een ontwerpplan voor een concrete case. Thuis kun je direct met permacultuur aan de slag. Coöperatie voor Permacultuur. Opleidingen en informatie.


We investeren heel veel van onze tijd in deze opleiding en de bedoeling is dan ook dat iedere cursist achteraf ook effectief lezingen en cursussen gaat geven. Daarom gaat een kennismakingsgesprek vooraf aan de eigenlijke inschrijving. Onze lieve Cobie van der Harst is overleden. Ze kwam graag op de Oerfloe maar was.


Onze studieadviseurs staan voor je klaar! Tijdens deze jaaropleiding permacultuur in de stad leer je wat permacultuur is en hoe je het kunt toepassen in jouw tuin, wijk en stad.

Wat is permacultuurontwerp? Iedereen kan een positieve invloed op de wereld hebben. Het is alleen vaak moeilijk om te weten waar je kunt beginnen.


Het Voedselbos vzw is een ontmoetingsplaats voor permacultuur in de praktijk. Onze educatieve toontuin is een juweeltje waar vele mensen inspiratie komen halen voor hun eigen project. Ontdek permacultuur tips en ga direct aan de slag met jouw perma cultuur moestuin.


In de wetenschap komt permacultuur weinig of niet aan bod. Dat maakt het moeilijk om de vinger te leggen op wat permacultuur precies is, omdat overal ter wereld de principes van permacultuur op een eigen manier worden toegepast. Ook in Vlaanderen zijn er verschillende permacultuurprojecten. Omdat we permacultuur zo toegankelijk mogelijk willen houden, zijn er goedkopere plaatsen aan €800.


Dat doen we op basis van vertrouwen, als je van jezelf vindt dat je een laag inkomen hebt, werkzoekende, student, alleenstaande … en toch heel graag deze opleiding volgt, dan kan je deelnemen voor €800. In de praktijk is permacultuur meestal gericht op kleinschalige zelfvoorzienende landbouw, terwijl biologische landbouw meer commercieel productiegericht is, en in dit opzicht tussen permacultuur en chemisch-industriële landbouw in staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.