maandag 24 april 2017

Groenblijvende bomen voor kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Groenblijvende bomen kunnen prima geplaatst worden in een kleine tuin. Naast de juiste verzorging is met name de uiteindelijke afmeting van de boom van belang. Wanneer u rekening houdt met de juiste verhoudingen zijn groenblijvende bomen ook geschikt voor de kleine tuin.


Groenblijvende bomen voor kleine tuin

U bent van plan een boom te kopen die niet al te groot wordt? Wij hebben diverse soorten bomen die in een kleine tuin passen. We leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit kleine sierbomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs.


Er zijn vele soorten groenblijvende bomen in diverse formaten en afmetingen te koop. Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit wintergroene boom direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Sierbomen voor de kleine tuin. Waarom willen mensen sierbomen voor de ( kleine ) tuin ? De meeste sierbomen bereiken geen grote volwassen hoogte.


Groenblijvende bomen voor kleine tuin

Met groenblijvende bomen en struiken geeft u structuur aan uw ontwerp, er is altijd iets te zien en u onderscheidt de verschillende tuinonderdelen. Door verschillende soorten te kiezen, bijvoorbeeld in structuur, grootte en kleur van het blad of de naalden, maakt u uw tuin extra interessant. Over het algemeen zijn de groenblijvende bomen goed te snoeien en hebben weinig onderhoud nodig. Er zijn in allerlei maten, vormen en soorten groenblijvende bomen leverbaar.


Geschikte bomen voor kleine tuinen. Ook boomsoorten van de tweede grootte met een smalblijvende kroon, zoals zuilvormen, smal vaasvormige- of smal pyramidale kroonvormen, zijn goed te gebruiken in kleine tuinen. Bomen van 3de grootte, tot max. Een groenblijvende boom is heel gewild en kunnen ook nog eens bloeien.


Groenblijvende bomen voor kleine tuin

Veel verschillende soorten van de groenblijvende bomen hebben een wat dikker, steviger en soms glanzend blad. Wij zijn dé specialist in het leveren en plaatsen van groenblijvende bomen in alle vormen en maten. Een wintergroene of groenblijvende boom behoudt in de winter zijn blad en geeft uw tuin het hele jaar door een frisse, groene uitstraling. Maar er zijn natuurlijk ook bladhoudende bomen die de moeite waard zijn. Ideaal bijvoorbeeld om jaarrond voor privacy te zorgen, of voor een mooie wintergroene structuur in je tuin.


Om geschikt te zijn voor de kleine tuin , of stadstuin, is het van belang dat de bomen niet te groot worden, of in ieder geval niet erg snel groeien. Ook veel bomen op stam vindt u terug in dit assortiment bomen voor de kleine tuin. Het planten van al deze bomen kan het hele jaar door. Dat komt omdat wij onze bomen altijd in pot leveren. U krijgt van ons aangroeigarantie.


Bij tuinplantenwinkel staan we garant voor een mooi resultaat. Bekijk onderstaand overzicht voor rassen en maatvoeringen. Door het klimaat raden we bij een aantal soorten wel aan om de bomen alleen te gebruiken op beschutte standplaatsen. Omdat het blad ook in de winter aan de boom blijft zitten zijn groenblijvende bomen over het algemeen nu eenmaal iets gevoeliger voor strenge vorst dan de bladverliezende soorten.


Koop online uw bomen , fruitbomen, hagen, heesters en nog veel meer. Hoe dikker de stam, hoe ouder de boom en ook hoe hoger. Wilt u weten welke hoogte een boom ongeveer heeft bij een bepaalde stamomtrek, lees dan ons artikel over maten van bomen. Zuilbomen kopen bij Directplant.


Alle zuilbomen worden gekweekt door gespecialiseerde kwekers. Heesters worden ook wel struiken genoemd. Ze vertakken in meerdere houtige twijgen. Deze struiken geven kleur aan uw tuin in de winter!


Sommige soorten kunnen worden gebruikt als haag of erfafscheiding. Ruik de lente Als u het goed uitkiest kunt u het hele jaar genieten van bloeiende en geurende heesters in uw tuin. De lengte van de stam tot aan de bol staat namelijk vast.


Zo is de eindhoogte goed in te schatten. Acer campestre ‘Nanum’ is een bolvormige veldesdoorn met roomwitte bloei, rozerode scheuten en opvallende kurklijsten in de winter. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door.


Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters. Met gebruik van groenblijvende planten, heesters en bomen wordt het nooit meer echt winter in de tuin. Het hele jaar door is de border rijk gevuld met groenblijvende planten en doordat een groot deel van de groenblijvende planten ook nog bloeit, is de plantenborder nooit saai.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.