Hoge kwaliteit waterpompen met lange garantie voor een lage prijs. Kies uit producten vanaf € 165. Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Meer dan 8vijverpompen online.
Grootste keuze, de laagste prijzen.
Filter en vijverpomp uitschakelen. Het filtervoorziet de vijver van CO maar in de winter wordt dit niet door de planten opgenomen. Vooral bij sneeuw op het ijs! Ook komt er door de beweging in het water, zuurstof uit de lucht in het water.
Dus een pomp aan laten staan is een prima oplossing. Het is ook veel beter om deze pompen in de winter buiten werking te stellen omdat ze zorgen voor een snellere afkoeling van het vijverwater. Ook de pomp van het moerasfilter of helofytenfilter kan worden afgesloten aangezien de planten in de winter in rust zijn en nagenoeg geen filtrerende functie vervullen.
Kortoeen vijverpomp die je filters voorziet van water tijdens het groeiseizoen uitzetten is nooit slim. Al is het maar voor enkele dagen. Ook ’s nachts moet je deze vijverpomp NIET uitzetten. Na het groeiseizoen komt je vijver en de vissen erin tot rust.
En filters in de winter moeten dan op hun beurt blijven aanstaan. Vijverpomp uitzetten in de winter. Vele beginners leggen hun filters stil en reinigen hem eens grondig om in het voorjaar weer te starten. U hebt zonet één van de meest belangrijke punten van uw vijverbiotoop teniet gedaan.
Installatie en onderhoud van een vijverpomp. Een pomp is eenvoudig te installeren in de vijver. Het is belangrijk om de vijverpomp zo diep mogelijk in de vijver te plaatsen.
Het punt waar het water weer terugstroomt in de vijver, kan het beste zo ver mogelijk van de pomp af liggen. Hierdoor voelen vijvervissen en waterplanten zich prettiger en heb je minder last van zieke vissen of van overmatig onderhoud. Vaak zwemmen er teveel vissen in de vijver.
Een vijverpomp zorgt voor een gezonde en schone vijver.
Hierdoor wordt het water vies en krijgen de vissen te weinig zuurstof. Houd in de winter goed in de gaten te houden dat een bovengrondse filter niet kapot vriest en zorg er daarnaast voor dat ook de vijverpomp niet bevriest. Het is het meest ideaal als de vijverpomp zo diep mogelijk in het water geplaatst wordt, zodat hij niet kan bevriezen of dat hij op het droge in een vorstvrije ruimte is geplaatst. Daarbij kunt u denken aan filterpompen, fonteinpompen, en dompelpompen. Een gezonde vijver kan niet zonder vijverpomp.
Dit omdat de techniek achter de vijverpomp niet stil staat. Tegenwoordig zijn er nieuwe modellen die regelbaar zijn waarbij ook het stroomverbruik daalt als je de hem langzamer laat draaien, handig in de winter of als je wat minder flow nodig hebt. Alleen de vijverpomp is daarvoor niet voldoende, maar dit is wel het hart van je installatie.
Met de vijverpomp breng je het water in beweging en kan het filtersysteem voor de vijver zijn werk doen. Welke vijverpomp heb ik nodig? Voor je vijver wil je op zoek gaan naar een vijverpomp die qua capaciteit op je vijver aansluit.
Moet je een vijver in de winter ijsvrij houden en wat moet je doen met de vijverpomp ? Lees hier de tips en adviezen om de winterperiode goed te doorstaan. De vijverpomp : verwijderen en laten overwinteren. In tegenstelling tot de vijverfilter is het voor de vijverpomp wel aan te raden om deze tijdens de koudste maanden van het jaar te verwijderen uit de vijver. Dit geldt overigens alleen voor pompen in ondiepe vijvers.
Wanneer de pomp diep genoeg zit kan ook deze overwinteren. In de winter heeft het water vaak een hoog zuurstofgehalte en hoeft er dus geen extra zuurstof aan het water toegevoegd te worden. Ook als waterpomp voor de fontein is het beter om deze in de winter uit te schakelen. Bevriezing is dan het grootste gevaar.
Geluidsoverlast door vijverpomp. Sommige vijverbezitters zetten de vijverpomp ’s-nachts uit. Deze temperatuurlagen echter, zie je wel in grote meren, maar beslist niet in het relatief ondiepe badje dat wij een vijver noemen. Ook in de winter kan deze pomp aan blijven.
Let er dan wel op dat deze niet dichtvriest. Voor het onderhoud zou je de pomp in deze periode uit kunnen zetten voor het onderhoud. Controleer de pomp dan op aanslag, beschadigingen en vuil in de rotor. In principe is een vijverpomp onderhoudsarm.
Dit type vijverpomp kan vijverwater met relatief grove vuildeeltjes transporteren zonder dat de pomp verstopt raakt. De maximale grootte van deze vuildeeltjes verschilt per pomp en wordt aangegeven door de fabrikant. Onderhoud van de vijverpomp. Een goede vijverpomp heeft niet veel onderhoud nodig. Over het algemeen is het voldoende als de pomp één- of tweemaal per jaar schoongemaakt wordt.
Volgens de ene kun je beter je pomp ophalen, reinigen en in het voorjaar opnieuw installere. Een dure “zeer energiezuinige” vijverpomp is daarom niet altijd de beste optie. Je kunt dan ook veel beter mee gaan met de vernieuwingen in de vijverwerel en steeds mee gaan met de concurrerende nieuwe modellen op energieverbruik van fabrikanten.
Binnen een mum van tijd betaald de besparing op energie jouw nieuwe vijverpomp volledig terug.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.