woensdag 31 augustus 2016

Graszoden leggen periode

Voor 12:Bestel Morgen in Huis! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Graszoden zelf leggen of uitbesteden?


Het leggen van graszoden is vrij eenvoudig maar wordt lastiger naarmate er meer rondingen of obstakels aanwezig zijn in de tuin. Wanneer kunnen we graszoden leggen ?

Die vraag komen we regelmatig tegen. Maar kunnen de graszoden ook in de winter leggen ? Of alleen in het voor of na jaar? Liever graszoden laten leggen ? U kunt de graszoden natuurlijk ook laten leggen door echte professionals. Via de website kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.


Binnen uur krijgt u een passende offerte via de mail.

Grasmatten kunnen in principe het hele jaar door worden gelegd. In welke periode grasmatten leggen ? In principe kun je heel het jaar door grasmatten leggen maar het beste doe je dit in een periode dat het niet vriest. Ook mag het niet te heet zijn, dus ga zeker geen graszoden leggen in de brandende zon. Indien u graszoden heeft gelegd en er valt een vorstperiode in dan is er niets aan de hand. Dankzij de vrieskou van het begin van de maand is het grondwaterpeil gezakt en zijn de velden ook goed begaanbaar om de graszoden te snijden.


Het voorjaar of het najaar zijn prima periodes. Wat is de beste periode om graszoden te leggen ? Onderhoud de eerste periode. Na het leggen van de graszoden is het onderhoud zeer belangrijk. Met de juiste onderhoud krijgt u een prachtig groen gazon. Grasmaaien is erg belangrijk bij het onderhoud van graszoden.


In dit artikel vertellen wij wat nou écht de beste periode is om graszoden te leggen. Dit om de volgende redenen:-Bij vorst krimpen de zoden. Lees verder voor ons advies.

Zoden kunnen niet gesneden worden. De temperatuur moet in het voorjaar wel boven de graden uitkomen, in het najaar mag de temperatuur er niet onder zakken. De beste perioden om gras te leggen is het voor- en najaar. Niet de gehele lente of het hele najaar is geschikt om graszoden te leggen. Wij leveren vakwerk dankzij onze jarenlange ervaring, alleen de allerbeste graszoden en natuurlijk onze liefde voor gras.


Een strak aangeleg groen gazon is ons streven. Je kunt het hele jaar graszoden laten leggen , behalve in de koudste maanden van het jaar. Zorg dat bij graszoden de naden goed aansluiten zodat deze niet uitdrogen. Trap de randen van de graszoden goed aan en veeg daarna wat aarde in de naden. Rol na het leggen het gazon na of sla – bij een klein gazon – de grasmat lichtjes aan met de achterkant van een schep, zodat de wortels goed contact maken met de grond.


Echt gras uit eigen keuken! Eigen teelt, direct leverbaar en altijd bereikbaar! Uitzondering hierop vormen de perioden dat het vriest. Het is dan simpelweg onmogelijk om de graszoden te oogsten.


Verder is het af te raden om de graszoden in de winter te laten leggen. Bent u van plan om zelf graszoden te leggen ? Volg dan onderstaande stappen, zodat u makkelijk en snel aan de slag kunt gaan met het leggen van de graszoden. Zeer belangrijk graszoden direct na aankomst leggen , oftewel dezelfde dag! Voorbereidingen bij het leggen van graszoden.


Dit is het belangrijkste en meest tijdrovende. Welke Periode graszoden leggen. Men kan het hele jaar graszoden leggen. Goede grasmatten worden vochtig geleverd.


Als men ze niet in 24u kan leggen kan men beter de graszoden in delen laten leveren. Kwestie van verse graszoden te hebben. Normaal kan op een 30m² graszoden leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.