vrijdag 6 maart 2020

Venusvliegenvanger

Dionaea Muscipula zum kleinen Preis. De venusvliegenvanger is klein en groeit langzaam, vanaf zaadje tot volwassen plant duurt het ongeveer jaar. Hij kan goed tegen vuur, wat een voordeel is bij periodieke branden, waarbij zijn concurrentie afbrandt. Voor een Venus vliegenvanger zorgen. De Venus vliegenvanger is een intrigerende vleesetende plant, wiens bladeren dicht klappen om insecten te vangen.


Venusvliegenvanger

De venus vliegenval of venusvliegenvanger groeide oorspronkelijk in de Verenigde Staten waar de bodems stikstofarm zijn. Nu zijn de plantjes niet moeilijk te vinden, je kan even langs gaan bij een tuincentrum en er eentje vragen. Zijn naam en populariteit dankt hij aan zijn buitenaardse uiterlijk. Met zijn vangbladeren, die dichtklappen wanneer er een insect in komt, draait deze plant de rollen om.


De vleeseter houdt van zure arme grond die altijd lichtvochtig mag zijn. Gebruik regenwater of gekookt, afgekoeld water voor deze plant. Zet de vleesetende plant gerust in de volle zon, daarop gedijt hij het best.


Venusvliegenvanger

De dionea miscupula, ook wel Venus vliegenval genoem vangt kleine insecten door zijn blaadjes die snel kunnen dichtklappen bij aanraking. Veel mensen denken dat Venus Vliegenvallen moeilijk in leven te houden zijn, maar dit hoeft echter niet zo te zijn. De meest eenvoudige en bekende soort om thuis te kweken is de venusvliegenvanger. Deze vleesetende plant vangt vliegen door middel van dichtklappende blaadjes waarin een insect kan worden gevangen en verteerd. Na 2-dagen is de vlieg opgenomen en gaat de val weer open.


Venusvliegenvanger (Venus vliegenval) is met haar indrukwekkende val de meest iconische vleesetende plant. De plant houdt van direct zonlicht (bij een raam op het zuiden of buiten) anders ontstaat er geen rode kleuring aan de binnenkant van de vallen en kan het gebeuren dat er slechts kleine vallen ontstaan. De meeste vleesetende planten houden van een natte moerasachtige omgeving, dus zet je planten in een laag water tijdens de groeiperiode. In geprüften Shops bestellen! Het is de enige soort in zijn geslacht.


Venusvliegenvanger

Een diepte van tot cm. Vleesetende plant == De plant vangt kleine insecten (voornamelijk vliegen) en spinnen door middel van bladeren die uit twee helften bestaan die snel kunnen dichtklappen. Bekijk hier alle Venus Flytraps en bestel eenvoudig je eigen vleesetende plant. Uiteraard hebben we ook de venusvliegenvanger beschikbaar en de bekerplant. De plant zal u dan ook dankbaar zijn als u regenwater gebruikt voor het water geven.


Geef water op de schotel en niet op de plant zelf. Er bestaan ook semicarnivore planten: planten die wel dieren vangen, maar ze niet zelf verteren. Sommige soorten gebruiken hiervoor bacteriën die op de bladeren wonen. Andere vormen een biotoop voor kleine insecten die de gevangen insecten opeten en weer uitpoepen. Wat ze gemeen hebben is dat ze hun prooi met hun geur en kleur dichterbij lokken, om deze daarna te vangen.


Venusvliegenvanger

Daar hebben ze allemaal zo hun eigen methode voor. Elke soort gebruikt een andere manier van lokken, vangen en verteren van de prooi. De Drosera-familie heeft weer bladeren met tentakels waar de insecten aan blijven kleven.


De bladeren van Sarracenia hebben de vorm van een beker om insecten te vangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.