vrijdag 23 maart 2018

Orchidee stekken in water

Eerder bij ons Vakantie in een Stacaravan gevierd? Profiteer nu tot max extra korting. Keuze uit meer dan 5campings in heel Europa. Boek snel zonder Reserveringskosten.


Camping Orchidea Lago Maggiore. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Lese Tipps um kreativ mit Orchidee blumen zu sein! Het kweken van een orchidee is geen gemakkelijk klusje en kost veel tijd.


Niet voor niets duurt het zo’n twee jaar voordat een orchideeplant pas de kwekerij verlaat. Voor het zaaien van een orchidee heb je daarnaast in de eerste weken een steriele kweekkas nodig. In een ‘dichte’ sierpot is dit moeilijk te zien. In dat geval kun je gebruik maken van een peilstok, bijvoorbeeld een lange satéprikker. Als het stokje vochtig is, dan heeft de orchidee nog geen water nodig.


Teveel of te weinig water. Hoeveel water je orchidee nodig heeft hangt van allerlei factoren af. De temperatuur, de luchtvochtighei hoe makkelijk de bodem water vasthoudt, en hoeveel wortels de orchidee heeft (hoe meer wortels, hoe sneller het water opgenomen wordt). Stekken doe je best tijdens het groeiseizoen van de plant. De stekjes zullen sneller wortels vormen en ook eerder in blad staan.


Hou er rekening mee dat de stekjes zelf geen water kunnen opnemen omdat ze geen wortels hebben. De prachtige orchidee is een van de grootste plantensoorten op aarde. Deze subtropische plant is populair in de woonkamer. De verzorging levert vaak problemen op, daarom leggen wij uit hoe je een orchidee verzorgen moet.


Orchidee stekken in water

Entdecken Sie die große Musikauswahl für jeden Geschmack online bei Thalia! Gutachten und fachärzrliche Beratung für Betroffene u Versicherte. Schöne Farbtupfer in Ihrem Zuhause. Een vriendin van mij heeft altijd wel glaasjes met water staan met daarin.


Een orchidee stekken is inderdaad heel moeilijk maar zou wel moeten kunnen. Vochtigheid: matig water geven, af en toe dompelen. Ik heb een orchidee waaraan een stek zit en zelfs al knoppen, hoe moet ik. De plant verlangt pas naar water zodra de grond redelijk droog is. Elke orchidee heeft andere behoeften en voor elke orchidee gelden andere regels.


Dus als je ervoor kiest om een orchidee te gaan verzorgen houd er dan rekening mee dat je houding ten opzichte van de verzorging flexibel is. Vind de beste selectie orchidee stekken in water fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit orchidee stekken in water voor de dutch luidspreker markt. Een stek kan het volle licht van zo’n lamp nog niet aan en zal ook snel uitdrogen door de warmte ervan.


Vergelijkbare zoekopdrachten voor laurier stekken in water. Het duurt twee tot drie weken voor je stek geworteld is. Check om de dag even of de stek nog in het water zit, en vul het water zonodig aan.


Na het controleren worden alle orchidee stekken gesorteerd op grootte. Doordat deze orchidee stekken van dezelfde grote tegelijkertijd het groeiproces in gaan is de rijpingstijd gelijk. Gebeurt deze sortering niet dan zal dit aan het einde van het traject lijden tot een ongelijke bloei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.