maandag 30 maart 2020

Tuinkers zaden

Zelf veredelde zaden en snel leverbaar! Bekijk ons assortiment Kruidenzaden Gratis verzenden vanaf € 150! Heb jij al alles voor in jouw tuin? Bij ons vind je duurzame tuinproducten!


Alle soorten zaden online.

Een dunne laag potgrond is al voldoende. Strooi wat tuinkers zaden op wat aarde en besproei ze met een plantenspuit. Na een dag ontkiemt de tuinkers al en kan na een paar dagen al geoogst worden en gegeten. Als je tuinkers in de zomer door laat groeien komen er uiteindelijk bloemetjes aan.


Als je nog langer wacht kun je hier later zaden van winnen. Als je zelf tuinkers wilt kweken kun je eenvoudig zaadjes bestellen bij verschillende webshops. Deze zaden kunnen worden gezaaid van januari tot december.

Tuinkers Gewone zaden geven heerlijke groenten! De exclusieve verpakking met groentenzaden bevat gedetailleerde plant- en kweek instructies. Onze groentenzaden zijn altijd van de hoogst mogelijke kwaliteit. Binnen gebruik je een kweekschaaltje of kiemschaaltje. De zaadjes hebben uitzonderlijk weinig ondergrond nodig om te kunnen ontkiemen.


Naast genoeg vocht heeft tuinkers alleen wat grip nodig, bijvoorbeeld op een stukje keukenpapier kan het uitstekend groeien. De Latijnse naam van tuinkers is trouwens Lepidium sativum. Van nature komt tuinkers uit Marokko. Onze tuinkers zaden zijn geschikt voor het maken van kiemgroente en zijn getest op de aanwezigheid van schadelijke bacteriën.


Je ontvangt een zakje met gram tuinkers zaden. Dit zijn zaden van tuinkers – 4zaden per gram Hoe zien tuinkers zaden er uit? Ze hebben een eivormige vorm, maar dan met een puntig uiteinde.


Ze glanzen niet maar hebben een mat uiterlijk. Als ze natgemaakt zijn zullen ze wel meer glazen. Er zitten zo’n 4zaadjes in gram tuinkers.


Jonge tuinkers blaadjes zijn niet alleen gezon maar ook nog eens bijzonder smakelijk!

Je kunt de tuinkers verwerken in salades, in een roerei, in de soep, op een broodje: je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Zaaien kan het gehele jaar binnenshuis bij voldoende licht en temperatuur. Ofwel op celstof of soortgelijke materialen voor verkoop in vouwdoosjes of breed uitzaaien in zaaibed voor oogst van gesneden tuinkers. Gebruik in salade en sauzen of als broodbeleg. Mogelijk is ook een teelt in een dunne teelt laag op kastafels met turf of turf houdende substraten.


Laat het zaad enkele uren in lauwwarm water inweken en opzwellen. Zelfs daar zullen de zaden al binnen een week kiemen. Nu is er ook een biologisch tuinkers zaden beschikbaar, voor de gezonde pure vorm van tuinkers. En als Maxipack tuinkers zaden , voor de grote hoeveelheden.


Als je de juiste concentraties kunstmest bij de tuinkers toevoegt, beïnvloedt dat de groei positief, maar tuinkers doet het ook goed op alleen water. Met kennis, actualiteit, tips en meningen. Soms kan het zo zijn dat de zaden in het donkers sneller groeien dan in het licht.


Bespuit de zaadjes nog eens met een plantenspuit en zet het bakje op de vensterbank. Besproei elke dag tot de zaadjes beginnen te kiemen. Snij de tuinkers af centimeter boven het keukenpapier.


Knip of scheur de watten als dit nodig is op maat van het bordje of bakje. Het licht doet nu de rest. Dan ben je bij Tuindreef aan het goede adres.


Ons ruime assortiment bestaat uit diverse soorten tuinkers zaden zoals biologische, gewone en grootbladige tuinkerszaden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.