donderdag 6 februari 2020

Wanneer bomen snoeien

Zoek naar boom snoeien op de nieuwe KensaQ. Bekijk ons assortiment online. Daarnaast kun je bij een kale boom goed zien wat je snoeit.


In onze plantenindex kun je jouw boomsoort opzoeken en kijken wat de beste snoeitijd is voor jouw boom. Er zijn veel soorten snoei en het is bovendien afhankelijk van wat je boom nodig heeft.

De vraag is zelfs OF je boom snoei nodig heeft. En dat is wat ik als dokter doe, jouw boom eerst een diagnose bezorgen (consultatie bij de dokter), om jou dan te adviseren. Laat je bomen niet zomaar snoeien want bomen worden vaker kapot gesnoeid dan nodig. Wil je een vijgenboom snoeien ? Er volgen vanzelfsprekend nog meer tabellen met snoeikalenders, echter is het bij veel planten en bomen toch ook echt aan te raden de diepere gidsen goed door te lezen om te achterhalen hoe en wanneer u de planten en of bomen moet snoeien. Algemene Snoei Tips ( 10x ) Snoei Boven het Oog.


Omdat het groeiproces langzaam gaat is snoeien niet altijd nodig. Als de boom zo’n meter hoog wordt, kan hij ook ongeveer zo breed worden.

De vele soorten zijn in hun snoeiperioden even divers. Het is onmogelijk te zeggen dat je bepaalde groepen planten alleen in het voorjaar kunt snoeien. In tegendeel, wanneer snoeien is geheel afhankelijk van het doel en de soort plant of struik. Lees hoe je bomen moet snoeien en wanneer je welke boomsoorten moet snoeien.


Je vindt een handig snoei stappenplan, tips voor snoei gereedschap en een indicatie wanneer je de magnolia het beste kunt snoeien. Magnolia staat in Nederland ook wel bekend als een beverboom. Het is een boom uit de Magnoliafamilie (Magnoliaceae) en is in West-Europa het meest bekend. Beschadigde takken snoeien : een beukenboom vangt veel wind. Ook tegen storm kan de boom niet altijd even goed.


Verwijder daarom beschadigde takken of takken waarvan je denkt dat deze dood zijn. Snoei nooit teveel in een keer: snoei met mate! Wanneer mag of moet ik snoeien ”, is een van de meest gestelde vragen over de tuin. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk.

Maar niet alles in uw tuin hoeft u te snoeien. Snoeien houdt uw planten en bomen gezond. Lees hier welke planten en bomen u wanneer en hoe snoeit. Bomen worden meestal in de winter gesnoeid.


Professionals hebben dan namelijk tijd om deze klus te klaren. De wonden helen dan beter, tijdens de groei wordt een snoeiwond sneller afgedicht door de boom. Wel kunnen we u wat tips geven hoe u bomen het beste kunst snoeien. Wanneer u bomen gaat snoeien gebruik dan altijd scherp gereedschap en gebruik deze op de juiste manier. Voor meer uitgebreide informatie omtrent snoeien verwijzen we u graag verder naar dit Vademecum.


Het snoeitijdstip is onder meer afhankelijk van het doel van de snoei , maar als algemene regel geldt dat bomen bij voorkeur gesnoeid worden in de late lente of de zomer wanneer ze volop in blad staan. Beide mogelijkheden zijn een optie. De kosten voor uitbesteding hoeven echter niet hoog te zijn maar weet je wel dat het op een veilige manier gebeurd. Bomen snoeien : hoe en waarom Een boom behoeft van nature geen snoei. Er waren reeds bomen op deze wereld voordat er mensen waren en deze bomen werden uiteraard ook niet gesnoeid.


Denk ook eens aan het tropisch regenwou daar wordt ook niet gesnoeid. De redenen om bomen te snoeien zijn dus altijd vanuit menselijk belang. Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist. Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast.


Dit bepaalt hoe en wanneer je het best kunt snoeien , daar lees je meer over bij wanneer snoeien en hoe snoeien. Wanneer je gaat snoeien hangt af van de functie van de plant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.