donderdag 6 februari 2020

Trachycarpus fortunei groeisnelheid

Ergebnisse von Suchmaschinen! Dit nagelang de weersomstandigheden. Trachycarpus fortunei en T. Hij staat nu jaar in de volle grond en wordt niet beschermd. Wel haal ik de sneeuw er altijd af. Dit was een ontdekkingsreiziger en verzamelaar genaamd Robert Fortune, die de theeplantage industrie in India en Sri Lanka vestigde in die eeuw.


Eigenlijk is dit de meest winterharde palm, geschikt om zonder enige bescherming in volle grond te zetten in Noordwest-Europa. Niet verwonderlijk als je de plaats van oorsprong kent: de hoger gelegen gebieden aan de Himalaya. Sneeuw in de winter op de bladeren is er normaal. Bescherm de palm bij nachttemperaturen onder de -graden. Dit kan met een lichtslang of speciale winterhoezen voor.


De meest verkochte winterharde palmboom in Nederland! Hierdoor kan de palm geen water meer opnemen, terwijl de verdamping via de bladeren gewoon door blijft gaan. In principe zou de winterharde palm overal kunnen staan mits de grond goed gedraineerd is.


Als u de winterharde palm in een pot houdt is het blangrijk dat u hem af en toe voeding geeft, bijvoorbeeld met kunstmest of vloeibare mest. Een kleinere fortunei van bijv. Zoals de meeste palmen heeft ook deze palm een hekel aan verpotten, bij grotere exemplaren kan het tot jaar duren voor er weer groei zichtbaar is. Deze elegante, hoge waaierpalm is winterhard en kan jarenlang een blikvanger in uw tuin zijn. De palm kan winters verdragen van wel -graden.


Het is wel aan te raden om vooral palmen in pot te beschermen bij langdurige kou van -graden. Je kan dan het beste een vliesdoek gebruiken om deze even om de palm heen te trekken. Deze winterharde palm kan zowel in pot als in de volle grond geplant worden. Wij importeren de bomen zelf waardoor we de bomen tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden. Het hele jaar door kunt u bij ons palmbomen kopen.


Its tolerance of cool summers and cold winters makes it highly valued by palm enthusiasts, landscape designers and gardeners. Bij temperaturen vanaf -graden Celsius wordt aangeraden de wortels en de palm zelf af te dekken. Geef uw Chinese waaierpalm regelmatig water, want de potkluit mag niet uitdrogen.


Geef in het vroege voorjaar koemestkorrels. Deze variëteit komt van oorsprong uit Japan. De laatste jaren kopen steeds meer mensen deze palmen. De trachycarpus komt uit verschillende landen in Azië, waaronder China en Nepal. Dikke, harige stam met een spectaculaire kroon handvormige bladeren.


Na het toevoegen van een eigen groeimedium zal de palm zich verder ontwikkelen met een mooie donkergroene bladkroon, met korte en stevige bladeren. Uitzonderlijke kenmerken van deze palm zijn de volle bladkroon, dikke en zware stam en de sterk doorwortelde kluit. Het verschil tussen beide rassen zit met name in de groeisnelheid en compactheid van de kroon.


Deze palmboom heeft een slanke opgaande vorm met een symmetrische kroon en heeft een monopodiale groeiwijze, dwz hij vertakt zich niet. Is de windmolenpalm vorstbestendig? Oorspronkelijk komt deze palm voor in de bergen van India en China tot op twee kilometer hoogte waar het flink kan vriezen.


Bekijk alles met trachycarpus fortunei ! Tuinmeubelen, grasmaaiers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.