donderdag 14 november 2019

Katten uit tuin houden azijn

De nieuwste modellen vindt u hier - aangevuld met de unieke technologie van Primrose. Het grootste assortiment aan ultrasone verjagers tegen katten , op voorraad. Alle kattenverjagers op beslist. Bestel snel jouw ongediertebestrijding.


Nu lees ik op internet dat katten niet van de geur van azijn houden.

Gaat het dan om schoonmaakazijn of natuurazijn? Of maakt dat verder niet uit ? Toegevoegd na minuten: En kan azijn geen kwaad voor de plantjes in de tuin ? En in de straat zijn nog minstens tien andere poezen. Ik vind katten prachtige en leuke beesten, maar ik heb ook een (groente) tuin waar ik ze liever niet in heb. Maar wat is de beste manier om katten op een katvriendelijke manier uit de tuin te houden ? Ik testte er een paar uit.


Hier mijn bevindingen, ervaringen en tips.

Katten uit je tuin houden valt nog niet mee. De meeste mensen vinden katten leuke en lieve dieren. Dit wordt anders als katten van buren jouw tuin hebben verkozen tot hun kattentoilet. Hieronder volgt een aantal tips die de katten uit je tuin houden en, niet geheel onbelangrijk, de gezondheid van de betreffende katten niet schaden. Een bijkomend voordeel is dat koffieprut ook nog eens erg goed voor je planten.


Als er iets is waar katten niet van houden is het wel water. Een kat zal zich direct uit de. Planten waar katten een hekel aan hebben Plant een ooievaarsbek, een vuurwerkplant of citroenverbena in de tuin.


Citroenschillen in de tuin verspreiden helpt ook. Daarnaast hebben de viervoeters een hekel aan stekelige planten, zoals meidoorn en braam. Kattenkruid trekt ze daarentegen juist aan. Als mensen een kat aanschaffen moeten ze er ook zelf hun verantwoordelijkheid voor nemen! Het is toch niet normaal dat mensen die zelf geen kat willen er zoveel voor uit moeten geven om andermans katten uit de tuin te houden en dan helpt het ook nog eens niet.


Er is maar een oplossing, als iemand een kat aanschaft: Binnen houden die Kat ! Kan dus bij structurele kattenproblemen zeker het de moeite waard zijn. Het schijnt ook te werken tegen andere beesten zoals vossen of marters. En wie weet hebben je buren er ook nog plezier van, want het geluid stopt natuurlijk niet bij de grens van jouw tuin.

Even in laten trekken en afnemen. Ik heb de combinatie gebruikt en de kat blijft weg bij de plek. Gebruik in ieder geval géén chloor.


Bestanddelen hiervan doen de kat denken aan pies en dan blijven ze daar plassen. Van tuinhout tot sierbestrating! Wel ben ik zeker bereid om mee te denken en financieel bij te dragen om mijn kat (en de zes andere katten ui de buurt) uit de tuin van de buurman te houden (meteen ook de enige particuliere tuin in de buurt) en heb ik voor de korte termijn ‘toestemming’ gegeven mijn kat nat te gooien als ze de tuin binnen komt. Azijn is ook zo’n lucht waarvoor katten een straatje of eigenlijk ‘een tuintje ’ om gaan. Sprenkel af en toe azijn rond om je tuin om de katten af te schrikken.


Je moet het wel herhalen als het heeft geregen want daardoor ruik je de azijn meteen minder goed. Kunnen geuren van bepaalde producten de katten weghouden uit de tuin ? Zeker, katten hebben een goede neus, een betere dan die van mensen. En als ze een geur ruiken, kunnen ze die ook heel goed onthouden.


Ze hebben een bepaald hormoon dat ervoor zorgt dat ze herinneren of ze iets fijn of niet fijn vinden. Met een verjager kunt u ervoor zorgen dat de kat meteen de tuin verlaat als deze erin komt. Na verloop van tijd gaat de kat uw tuin vermijden. Wij verkopen verjagers die op verschillende manieren werken zoals onhoorbare ultrasone geluiden, echte geluiden, water en flitslichten.


Hoe je poepende katten uit je tuin weert. Met de komst van de lente begint ook de kattenergernis. Poeswerend perkgoed en ultrasoon geluid kunnen hierbij worden ingezet. Maar pas op want in de strijd tegen ongedierte is de kat onze bondgenoot.


Ik heb hier een fles schoonmaakazijn met lavendelgeur staan, zou dat misschien ook de kat van idee doen veranderen? En ja, we hebben hier krabpalen en -matten in overvloe dus daar ligt het niet aan. De lucht van azijn vind ik zelf niet lekker, vandaar dus het idee om de schoonmaakazijn met lavendelgeur te gebruiken, dat is net iets dragelijker.


Bodembedekkers maken de tuin voor katten dus een stuk. Mocht je een kat hebben die graag in een perk graaft of in een bloempot, doe dan een stuk kippengaas over het grond heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.