woensdag 13 november 2019

Japanse kers snoeien

Coolblue: Alles voor een glimlach. Specialistisch advies nodig? Als je de boom voldoende groeiruimte geeft dan hoef je alleen eventuele dode takken te verwijderen.


Ook wilde scheuten aan de voet van de stam dienen verwijderd te worden. Mocht je de boom willen snoeien , doe dit dan direct na de bloei, in juni. Moet er ingrijpend worden gesnoeid dan doen we dat liever in oktober-november.

Maart-september Een ander verhaal is het wegsnoeien van opschot, daarbij trekken we ons van het bloeden niet zoveel aan. Over het algemeen is er niet veel snoei nodig. Feitelijk is de Prunus een opgaande struik. Hoe moet u sierkersen snoeien en wat voor onderhoud heeft sierkers verder nodig? De sierkers groeit over het algemeen niet hard en daarom hoeft er eigenlijk niet veel gesnoeid te worden.


Als u wilt snoeien om de boom in vorm te houden, kan dat het beste in de zomer of aan het begin van de winter. In het voorjaar snoeien leidt tot bloedingen. Een prachtige bloeier, die in maart - april zijn waanzinnige bloemen laat zien.


Als deze struik je tuin uitgroeit.

Als je wilt snoeien kan dat het beste na de bloei. Eigenlijk kun je volstaan met de boom in zijn mooie vorm te houden. Kijk voor meer informatie over snoeien bij boom snoeien.


Snoei stimuleert wel de wortelgroei. Het is raadzaam om hem uit te dunnen en daarbij de vorm goed in het oog te houden. Landen waar veel kersen geteeld worden zijn Griekenlan Italië, Frankrijk en ook België. De zoete kers of Kriek komt ook wel (verwilderd) voor in Zuid-Limburg. Zure kersen worden ook wel Walen genoem de kersen die er qua smaak tussenin zitten worden wel Royalen genoemd.


Meikers is een kruising tussen de zoete en de zure kers. De hoogte van de stam is ongeveer 200cm, daarboven beginnen de takken (de boomkruin). Hoe ouder de boom, des te dikker de omvang van de stam en beter vertakt de boomkruin. In mei zijn er een aantal planten en bomen net uitgebloeid. Jurgen laat zien hoe je de boomvorm terug knipt.


Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde. Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden.


Japanse sierkersen staan graag in vruchtbare grond.

Hij moet wat uitgedund worden. De buren op hoog en de buren op de bagane grond hebben er last van. Eigenlijk zijn alle Prunus boomsoorten die voor de siertuin worden aangeboden geënte op een onderstam.


Prunus avium is een zoete kersenboom en wordt ook wel boskers genoemd. Deze zoete kers is een inheemse boom in Zuid-Limburg. Deze sierkers komt van nature voor in het gebergte van West-China, in Korea, in Japan , op het eiland Izu Oshima, het eiland Honshu en in het noordwesten van het eiland Hokkaido.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.