maandag 8 juli 2019

Bladhoudende haagbeuk

Vergelijk hagen op Beslist. Leverbaar in alle maten nu prima te planten. Beukenhaag bladhoudend in de winter. Doordat wij grote aantallen kweken zeer scherp in.


Kenmerkend bij haagbeuk is dat vooral in vorm gehouden planten in de winter een gedeelte van hun verdorde blad vasthouden.

Carpinus hoeft dus niet volledig zijn blad te verliezen tijdens de winter. Het afgevallen blad van de haagbeuk verteert snel en staat bekend als een voortreffelijke bodemverbeteraar. Bij dit soort blijft het blad in de winter aan de bomen zitten. Dit blad wordt dan bruin van kleur.


Dit soort verliest zijn blad in de winter. De beukenhaag wordt vaak verward met de haagbeuk. Ze lijken op elkaar, maar kennen toch wel degelijk verschillen.


Zo behoren de beukenhagen tot de familie van de beuken, terwijl de haagbeuk tot de familie van de berken behoort.

Daarnaast groeit de haagbeuk een stuk sneller dan de beuken haag en is ook het blad verschillend van vorm. Deze haagplant heeft een fantastische look en brengt uw tuin in een zomerse sfeer. Deze haagbeuk is een mooie groene beukenhaag van zeer goede kwaliteit. De Groene beukenhaag houdt zijn (bruine) blad vast in de winter.


Buxusvervangers: de perfecte bladhoudende haagplanten. Andere bladhoudende haagplanten zijn de zogeheten buxusvervangers. Deze schitterende, wintergroene struiken zijn bijzonder elegant en breed inzetbaar. Zo kunnen er zowel hoge als lage hagen mee worden aangelegd. Daarnaast zijn veel buxus vervangers prima in creatieve vormen te snoeien.


Groenblijvende hagen worden ook wel wintergroene of bladhoudende genoem die hun bladeren in de winter niet verliezen, ze blijven dus het hele jaar door groen en dat is prettig, want zo houdt uw tuin ook in de wintermaanden een groene aanblik. Deze groenblijvende haagplanten kunnen ook bloeien en zijn gemakkelijk te onderhouden. U kunt bij ons met een paar muisklikken bladhoudende haagplanten kopen en dat voor een scherpe prijs. De vele informatieve artikelen op onze website zorgen ervoor dat u precies weet waar u uit kunt kiezen.


Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Ook ’s winters geniet je dus van de nodige privacy. Niet te verwarren met haagbeuk.

Atypische ‘hagen’ Klimop tegen een afrastering of een strook bamboe vormen ook ‘ bladhoudende ’ hagen. Ze groeien snel, zijn ijzersterk en blijven het jaar rond mooi groen. Let wel op met klimop, die gedraagt zich op termijn behoorlijk invasief. Voor een mooie beukenhaag gaan. De beuk is misschien wel de mooiste boom van het bos.


Hij is heel geschikt om een levende tuinafscheiding mee te maken en doet het ook goed in de schaduw. Ook in de winter behoudt de haag zijn blad waardoor u altijd op iets groens uitkijkt én inkijk kunt tegengaan. Bladhoudende of wintergroene haagplanten zijn ideaal als omlijsting van uw tuin.


Goed vertakte haagbeuk , beukenhaag e. Uit de inleiding heb je waarschijnlijk al begrepen dat een beukenhaag niet hetzelfde is als een haagbeuk. Het grote verschil tussen beide soorten is dat de beukenhaag in de winter zijn blad blijft behouden en een haagbeuk niet (of nauwelijks). Haagbeuk beukenhaag rood en groen Bladhoudend. Ook is er een verschil in uitzicht.


In onze tuinplanten webshop hebben we verschillende soorten haagplanten te koop. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze tussen bladhoudende hagen en bladverliezende hagen. Zoals de naam al doet vermoeden behoudt de bladhoudende haag in de winterperiode zijn blad en heeft u het hele jaar door een goede afscheiding.


U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment groene beukenhaag, rode beukenhaag, haagbeuk , meststoffen en gereedschap waarvan u meteen kunt zien wat u koopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.