dinsdag 2 april 2019

Tilia vulgaris pallida

Ergens anders goedkoper bel ons. De goedkoopste last minutes. Boeken met laagste prijs garantie! Laat in het najaar eerder zijn blad vallen. Hierdoor alleen aanplanten in lanen met brede groenstroken en in parken.


Gevoelig voor bladvlekkenziekte.

De leilinde wordt nog steeds het meest toegepast als leiboom. Het is een snelgroeiende leiboom die zich uitstekend laat snoeien. Directplant kan uw leilinde op bijna elke gewenste stamhoogte maken.


Klik op de foto voor een grote versie. Bij een TIlia pallida Europaea zijn de takken mooi verdeeld over de stam, waardoor er een gelijkmatige verdeling binnen het rek ontstaat. Deze boom heeft veel last van bladluis en schimmels.


De boom is breed piramidaal van vorm maar wordt voornamelijk als leivorm gebruikt. Tilia europaea Pallida syn.

Deze Lindeboom is uitermate geschikt als Vormboom en Leilinde. Het blad is lichtgroen en middelgroot hartvormig. Weinig gevoelig voor luisaantasting. Licht gevoelig voor bladvlekkenziekte. Bij het planten bepalen we nu reeds voor een goede afstand tussen de bomen, neem 2. Alle bomen worden mooi gelijkmatig op dezelfde afstand aangeplant en op één mooie lijn.


Het eerste seizoen gaan we nog niet beginnen leiden. Ook is de boom uitermate geschikt als laan, park en vormboom. De dak- en leilinde bieden een natuurlijke bescherming op hoogte tegen de zon en inkijk. We kunnen de plant bij u thuis brengen, of u kan deze bij ons op de kwekerij afhalen. Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop.


Bomen van tuinplantenwinkel. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. It occurs in the wild in Europe at scattered localities wherever the two parent species are both native. Het resultaat is een zeer bekende sier- en schaduwboom die veel in Nederland wordt aangeplant. Als ideale laanboom kenmerkt zich deze bastaard door zijn donkergroen, gezond blad en door zijn krachtige groei waardoor hij zeer geschikt is voor drukke verkeerswegen.


Eerst zijn de twijgen van de Koningslinde nog geelbruin maar ze kleuren spoedig bruinrood. Dit is een belangrijke herkenningspunt voor deze boom.

Ook de bladknoppen zijn bruinrood. Hierdoor is het de goedkoopste leiboom die wij kunnen aanbieden. De Leilinde laat zich makkelijk in model houden en vraagt weinig onderhoud. Welk scherm leveren wij bij de Linde leiboom. In the British Isles, they are commonly called lime trees , or lime bushes , although they are not closely related to the tree that produces the lime fruit.


Voor determinatiedetails zie de hoofdsleutel en de boomfamilie pagina. De determinatie van deze soort is meestal problematisch. Traditioneel is de hoeveelheid: theelepel op glas thee.


Lindebloesem wordt vaak aan andere theesoorten toegevoegd om de smaak te versterken , bijvoorbeeld met vlierbloesemthee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.