woensdag 3 april 2019

Draagmuur uitbreken

Hiervoor moet u dan een ( steunmuur ) draagmuur verwijderen of een muur laten uitbreken om zo een praktischer indeling van de ruimte te maken. Dan kunt u deze klus het beste uitbesteden aan professionals. Een steunmuur, tussenmuur of draagmuur laten verwijderen door een erkend bedrijf is echt veel verstandige dan het zelf doen. Fixeer de bovenliggende vloerbalken met stempels.


Draai de stempel net zolang aan tot deze de balk goed ondersteunt, maar deze niet optilt. Zet de stempel tijdelijk met enkele schroeven in de vloer vast, om te voorkomen dat deze verschuift.

Bespaar op het verwijderen van een draagmuur ! Vandaar dat wij u ook adviseren om bij meerdere sloopbedrijven offertes aan te vragen. Op deze manier kunt u besparen op de kosten van een draagmuur verwijderen! De kosten van een draagmuur verwijderen en een balk plaatsen beginnen vanaf ongeveer €5. In deze blog leg ik je uit waar die kosten uit bestaan! In het geval van het verwijderen van een draagmuur is er een bouwvergunning vereist.


Hiervoor moet je eerst naar de gemeente waar kan onderzocht worden of je een vergunning nodig hebt. Als je een vergunning nodig hebt moet je bouwtekeningen en berekeningen aanleveren.

Is de muur geen draagmuur , dan is dit niet erg moeilijk. Betreft het wel een draagmuur , dan zijn er een aantal extra zaken waar u rekening mee moet houden, zoals het steunen van de bovenliggende balken om instorting te voorkomen. U moet dan ook zeker kennis van zaken hebben en weten wat de risico’s zijn voordat u hieraan begint. En wat nog belangrijker is: voor het verwijderen van een draagmuur heb je een omgevingsvergunning nodig. Stap 5: Laat de draagmuur slopen door een professional.


Draagmuur verwijderen en een balk plaatsen… Kan je dat zelf doen? Die vraag krijg ik vrij vaak. En eigenlijk is mijn advies vrij simpel. Kleine fouten kunnen grote gevolgen hebben. Een draagmuur verwijderen en een balk plaatsen is niet zo makkelijk.


Betonnen draagmuur uitbreken ? Vraag EENVOUDIG en GRATIS offertes aan bij goed beoordeelde aannemers uit uw regio! Via Casius ontving ik snel vrijblijvende offertes voor betonnen draagmuur uitbreken van aannemers in Amsterdam om te weten wat het mij gaat kosten! Mocht je zelf de handen uit de mouwen steken, moet je aan een aantal dingen denken.


Om een steunmuur of draagmuur te verwijderen moeten de bovengelegen vloerbalken of muren gestut worden, om instorting te voorkomen. Vraag GRATIS en VRIJBLIJVEND offertes aan! Kom EENVOUDIG en SNEL in contact met goed beoordeelde aannemers uit uw regio.

Bekijk hier hoe we in Breda een draagmuur slopen en hoe we een stalen balk aanbrengen. De constructieberekening is gemaakt door Bouwkenners. Om de ruimte in uw keuken te vergroten en de doorkijk naar uw kamer te verruimen is het vaak nodig om een muur te verwijderen. Nu kunt u natuurlijk niet zomaar iedere muur eruit halen.


Voordat we gaan slopen moeten we weten of het om een draagmuur gaat. Als je een draagmuur gaat slopen, dan moet je een balk of een kolom plaatsen om het bovenliggende gewicht op te vangen. Op de bouwtekening van het pand kun je terugvinden of het om een draagmuur gaat. Een omgevingsvergunning voor het uitbreken van een draagmuur.


Wij kunnen je hier ook verder mee helpen. Bij een serieuze verbouwing kom je in veel woningen al snel een muur tegen die in de weg staat. Als het een dragende muur betreft, kan dit natuurlijk niet zomaar.


Op korte of wat langere termijn kan dit vervelende gevolgen hebben, zoals verzakking en scheurvorming. Om een draagmuur te kunnen slopen heeft u een vergunning nodig en een constructie berekening. Bij een draagmuur slopen komen allerlei zaken bij electra, stucwerk, brandwerend bekleden, CV, etc. Bij dit alles kunt u bij ons terecht zodat alles in hand blijft.


Benodigde constructieve berekeningen etc. Uitbreken van de draagmuur - Plaatsen van een dragende balk - Het verwijderen van het lichtpunt en het kozijn op de muur die uitgebroken moet worden, willen wij ook graag overlaten aan de vakman - Afvoeren van puin Het aftimmeren en stucen willen wij zelf gaan doen. Hoe weet je nou of de muur dragend is bij het uitbreken van de muur?


Er zijn diverse manieren om er achter te komen of een muur een draagfunctie heeft. Bij de gemeente zijn bouwtekeningen op te vragen en zo kan je kijken of het om een draagmuur gaat. Een constructieberekening voor het uitbreken van een draagmuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.