woensdag 3 april 2019

Ilex meserveae blue princess

Vergelijk 2boekingssites en vind uw ideale hotel tegen de beste prijs! De beste hotels voor vandaag. Shop direct princess barbecues online. Beslist de laagste prijzen.


Genus name comes from the Latin name Quercus ilex for holm oak in reference to the foliage similarities (holm oak and many of the shrubs in the genus Ilex have evergreen leaves).

Hybrid name honors Kathleen K. Meserve who developed the original Meserve holly hybrids. BLUE PRINCESS is a female Meserve holly that typically matures to 8-12’ tall. Blue Prince is een mannelijke vorm die geen bessen krijgt. Hij heeft een vrij compacte dichte vorm, mooie paarse twijgen en glanzende, bijzonder stekelige ovale blauwgroene bladeren.


In de lente bloeit deze mannelijke hulst met kleine witgroene bloempjes en kan hij makkelijk vier tot vijf vrouwelijke exemplaren. Te gebruiken als solitair, in groepen en voor hagen. Zeer sierlijk door de prachtige kleur der bladeren en bessen.

Laat zich goed snoeien en is bestand tegen roet en rook. De bladeren van deze inheemse hulstsoort zijn blauwgroen, waardoor je de plant misschien ook wel kent als de blauwe hulst. Het gladde, glimmende, gekartelde blad is blauwgroen en zit aan paarse twijgen. Bloeit met witgroene tuilen gevolgd door opvallende.


Deze Hulst is een van de meest populaire symbolen van Kerstmis. Dit ras produceert kleine witte bloemen in het voorjaar, gevolgd door een overvloed aan rode bessen in de herfst en winter. Ilex Meserveae is de meest geschikte hulst voor hagen en blokken. Bent u professioneel actief in de groensector?


Deze mannelijke vorm draagt geen bessen maar kan wel gebruikt worden als bestuiver voor de vrouwelijke besdragende hulsten. De hulst groeit langzaam en compact. Deze kan zeer goed in bolvorm gesnoeid worden. Het blad is leerachtig, dik en glanzend en is aan de rand getand. Ook wel de blauwe Hulst genoemd.


Hij kan ik elke vorm gesnoeid worden. Het is een breed opgaande struik die zich sterk vertakt. In hagen, blokken of bolvormen. De diepglanzende, blauwgroene bladeren zijn klein en getand.

Alle merken voor de laagste prijs. Het grootste online winkelcentrum. Bestel Worteldoeken online. Meerdere aanbieders en soorten. Het is voor de hulst niet bevorderlijk als hij pal in de wind staat, dus probeer hem op een beschutte plek te planten.


The most well known parent is Ilex aquifolium, English holly. Asian genetics includes ancestry from Japanese Ilex integra and I. U kunt deze boom prima in uw tuin gebruiken De boom kan geplant als haag of als blok, maar ook solitair doet hij het goed. Een variant die u kunt vinden op de website vanijmeren. De struik heeft paarse takken, heeft glimmende donkergroene bladeren en is erg stekelig. Desalniettemin groeit deze Hulst nog beter in een bodem die rijk is aan humus.


Bladeren worden dan dieper van kleur en de struik is beter resistent tegen ziektes. Het blad van de blauwe hulst is warm glanzen blauwgroen en grof getand. Ilex meserveae blue princess houdt van een plaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit het best op een goed doorlaten, humusrijke, licht zure, vochtige en zandige bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -gr.


Met snoeien is het wel verstandig handschoenen en beschermende kleding te dragen. Hieronder treft u uitgebreide informatie aan per item over deze Ilex plant. Klik hiervoor op de betreffende foto of tekst.


De bloei zijn witte tuilen gevolgd door opvallende rode bessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.