vrijdag 23 november 2018

Motmuggen plaag

Een Motmug plaag is een vervelend probleem waar u niet gemakkelijk vanaf komt. Hieronder leggen we uit wat u het best kunt doen om motmuggen te bestrijden. Als de motmuggen vanuit de afvoeren komen, zitten ze de volgende ochtend op het plakband. Herhaal dit een aantal nachten om met zekerheid te zeggen dat de motmuggen via afvoeren binnen komen.


Zitten de motmuggen niet rondom de afvoeren, maar bijvoorbeeld op het fruit? Dan is de kans groot dat het niet gaat om motmuggen , maar om fruitvliegen. Ik weet niet precies waardoor of waarna ze verschenen zijn maar ik heb wel een vermoeden. Na zelf het een en ander geprobeerd te hebben ben ik er klaar mee.


Hoe duur is het om dit te kunnen bestrijden? En is het daarmee ook echt weg? Motmuggen lijken misschien meer op motten, maar toch zijn het muggen. Ze gedragen zich ook als muggen, ondanks dat ze niet kunnen steken. Wanneer je dus overdag één of meerdere motmuggen bij uw afvoer ziet rondvliegen, dan kun je er helaas van uit gaan dat uit het zicht er zich nog veel meer motmuggen en larven bevinden.


Steeds vaker vormen de motmuggen een plaag binnen de Nederlandse huishoudens en bedrijven. De larven van de motmug en de motmug zelf kunnen nuttig zijn voor het leefmilieu, omdat ze zich voeden met algen, schimmels en bacteriën en zo zorgen voor de afbraak van organisch materiaal. Dit kan zorgen voor stress en een verminderd wooncomfort. Motmuggen kunnen hinder veroorzaken, vooral als ze in grote aantallen voorkomen.


Een plaag kan heel snel ontstaan want de vrouwtjes kunnen op een dag wel 2eitjes leggen. Zo gaat motmuggen bestrijden in zijn werk. Bij het motmuggen bestrijden is het allereerst van belang om de bron te vinden van de plaag. Aangezien de motmuggen meestal niet zo ver van die bron verwijderd zijn, is die meestal eenvoudig te vinden.


Vaak wordt bij bestrijden van de motmuggen alleen aan de vliegjes gedacht, maar het probleem zit hem juist in de larven van de rioolvliegjes. Waarom de larven bij een kleine motjes plaag zo belangrijk zijn. Als u last heeft van een kleine motjes plaag , dan is het belangrijk dat u zich niet te snel op alleen de motmuggen zelf focust.


Ik heb een plaag van rioolvliegjes! Heeft u overlast of hinder van latrinevliegen, motmuggen of andere plaagdieren? Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw rioolvliegenprobleem! Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.


Als er plotseling zwermen kleine muggen rond de afvoer van je gootsteen, wastafel of douche zweven, dan kan het zijn dat je een motmuggenplaag in je afvoer hebt. Ze kunnen in aanraking komen met bacteriën die voor de mens gevaarlijk zijn. Indirect kunnen ze dus ziektes overbrengen. Ze steken of bijten niet maar, vooral als ze in groten getale voorkomen, zijn ze wel erg hinderlijk. Tevens kunnen ze, wanneer ze in grote aantallen voorkomen, hinderlijk zijn.


Wering van motmuggen bestaat uit het nemen van hygiënische maatregelen, verwijderen van rottend organisch materiaal en dergelijke. Omdat ze zich snel voortplanten is het zaak direct in actie te komen en niet te wachten tot het inmiddels een ware plaag is geworden. Omdat de oorzaak nagenoeg altijd ligt in een breuk of open leiding moet dit gemaakt worden.


Als Motmuggen in uw woning of in een gebouw voorkomen duid dit meestal op een probleem met het riool, lekkage aan afvoerleidingen of een hele vochtige ruimte zoals douche putjes of wasbakken. Motmuggen in kruipruimte Bij ongedierteoverlast komt de motmug misschien niet onmiddelijk als eerste plaag naar boven. Ook omdat ze eruit zien als kleine, schattige vliegjes. Ondanks dat ze motmuggen heten steken ze niet.


Maar de bijnaam van het beestje, rioolvliegje, doet wel alarmbellen rinkelen. Ze zijn dol op vizeigheid. Motmuggen zijn klein (max mm) en kunnen zich dus gemakkelijk via naden en kieren van ramen of deuren naar binnen werken.


Volwassen motmuggen leven ongeveer weken. Bij overlast van motmuggen kunt u best zo snel mogelijk ingrijpen vooraleer hun aanwezigheid een echte plaag wordt. Doe een beroep op de expert in de bestrijding van motmuggen. Heb jij motmuggen opgemerkt? Ga dan direct over tot bestrijding van dit ongedierte.


Niet alleen ontstaat er een plaag wanneer jij niet in actie komt tegen motmuggen , maar het ongedierte is ook nog eens schadelijk voor jou gezondheid. Het bestrijden van rioolvliegjes bestaat eigenlijk uit twee stappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.