woensdag 3 oktober 2018

Graszaad zaaien

Ruim assortiment aan graszaden voor een scherpe prijs. Bestel bij ons direct het juiste graszaad voor uw situatie! Shop nú eenvoudig en snel op beslist.


Koop nú Graszaad in onze Webshop of de Bouwmarkt! Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver.

Graszaad ontkiemt pas als het vochtig wordt en leeft de eerste twee weken op zichzelf (de kiem dus). Na twee weken gaat het graszaad pas wortelen en vanaf dat moment ligt het dus vast in uw gazon. Het beste moment om gras te zaaien.


Er zijn eigenlijk twee momenten in het jaar waarop u het beste uw gras kunt zaaien. Dit is in het voor- en najaar. Er zijn twee perioden in het jaar waarop je het best het gras kunt inzaaien: het voorjaar en de nazomer.


Zorg dat je een gazon zaaien gaat op een dag met weinig win zodat er zo min mogelijk graszaad in de border belandt.

Daarnaast is het ideaal als het na het zaaien gaat regenen, houd het weerbericht dus in de gaten. Check ook de aanwijzingen op de verpakking. Zaai langs de rand van het gazon wat extra graszaad. Zo krijg je straks een mooie, stevige rand. Houd bovendien altijd wat zaadjes achter, zodat je later nog wat bij kunt zaaien op plekken waar het gras niet goed is opgekomen.


Hark het graszaad lichtjes aan en rol het voorzichtig aan met de tuinwals. Graszaad zaaien in het voorjaar Als je in deze periode graszaad wilt zaaien dan doe je dit tussen half april en eind mei. De reden voor deze periode zijn de nachttemperaturen. Het moet ’s nachts niet te koud worden waardoor het ontkiemen moeizaam gaat. Een groot voordeel van het zaaien van graszaad in deze periode is dat je vrij snel een mooi.


Als je graszaad wilt zaaien in het voorjaar doe je dit tussen half april en eind mei. Wil jij een prachtig, dicht gazon? Dan geeft gras zaaien het mooiste resultaat.


Kies het graszaad uit aan de hand van het soort gazon dat je wilt. Je kunt kiezen voor een sportgazon, speelgazon, siergazon, dierenweide of een schaduwgazon. Strooi de ene helft in de lengterichting.

Stamp of wals de ondergrond stevig aan. Bekijk Pokon Graszaad Inzaai voor een meer gedetailleerde gebruiksaanwijzing om een sterk en groen gazon te zaaien. Reparatie graszaad (voor doorzaaien) Een reparatie graszaad is speciaal bedoeld om het gazon na het verticuteren door te zaaien.


Het zaadmengsel bestaat in de regel uit gecoate graszaden die snel ontkiemen. Gras zaaien of grasmatten leggen? Zelf gras zaaien kan in het voor- óf in het najaar.


Het najaar heeft de voorkeur omdat onkruid dan over het algemeen minder hard mee kan groeien. Voordat je het gras gaat zaaien is het verstandig het weerbericht in de gaten te houden, zaaien voor een aantal regenachtige dagen is het meest ideaal. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online.


Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs.


Om kale plekken bij te zaaien met snelkiemend graszaad , is het aan te raden om kwalitatief goed graszaad te gebruiken. In plaats van een gazon te zaaien kun je ook graszoden leggen. In sommige winkels wordt er goedkoop graszaad aangeboden. De ervaring is meestal dat goedkoop, duurkoop is.


Kwalitatief goed graszaad is graszaad met een goede kiemkracht. Ideale zaaidiepte graszaad. Voor elk van deze soorten gras is de ideale zaaidiepte verschillend. Bij het kopen van graszaad is het natuurlijk handig om te weten hoe veel je precies nodig hebt. Een goede vuistregel is dat je voor honderd vierkante meter gras twee tot drie kilo graszaad zult gebruiken.


Als je handmatig zaait , heb je vaak iets meer graszaad nodig dan wanneer je machinaal zaait. Ideaal voor het herstellen van kale plekken op schaduwrijke plaatsen is Intratuin Graszaad Schaduwgazon. Met dit graszaad krijg je een sterk gazon en hebben onkruid en mos minder kans.


Stap voor stap een nieuw grasveld zaaien : Bepaal waar je je gazon wil hebben. Als er kale plekken in je gazon zitten kan je aan de slag met graszaad. Hoe haal je het maximale resultaat uit het (door) zaaien van je gazon?


Kijk naar de tuinvideo van Jurgen. Als alle grondwerkzaamheden zijn uitgevoer kunt u beginnen met het gras zaaien. Verdeel het gazon met draden op in stukken van maximaal 100m2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.