vrijdag 5 oktober 2018

Anthurium clarinervium

Profiteer van onze tijdelijke week aanbiedingen. Deze nerven lijken op aders met een grijze witte kleur die door het blad heen lopen. Vandaar de bijnaam Aderplant.


Een plant die je niet snel tegen zult komen in de huiskamer. Zet de plant niet in de zon maar wel op een lichte standplaats. Ook kunt u een omgekeerd schoteltje met water eronder in de pot zetten.

De plant staat dan als het ware op een eilandje. Door de hartvormige bladeren van deze plant breng je heel wat liefde in huis. TIP Ook leuk om een los blad in een vaas te zetten. Is jouw anthurium te groot geworden voor de pot, dan is verpotten een goed idee.


Doe dit bij voorkeur in de lente, omdat de lichtere dagen de knopvorming stimuleert. Zet haar in een plantenbak waarbij de diameter minimaal twintig procent breder is dan de vorige en gebruik hiervoor speciale anthurium potgrond. Anthurium clarinervium hangt vol groene harten.


Ze houden van veel licht, maar geen direct zonlicht.

Hoe lichter de plant staat, hoe beter. Heb je een prachtige anthurium plant in huis staan, waar je er graag nog een van zou willen hebben? Dan kun je de anthurium stekken.


Dat is gemakkelijker dan je misschien denkt, en nog leuk ook! Onder de graden wordt het een verdrietige plant, maar boven de vindt ie het ook niet meer zo’n pretje. Sommige soorten worden ook verkocht als bladplant, bijvoorbeeld Anthurim clarinervium. Deze plant herken je aan de grote hartvormige bladeren met een fluweelachtig oppervlak.


Voor iedere gelegenheid de mooiste bloemen. Leuk om te krijgen én leuk om te geven. In mijn vorige blog schreef ik nog over mijn favoriete kamerplanten van dit moment. The leaves are unusually thick and stiff as well as decorated with silvery veins. It grows naturally as an epiphyte.


Verzendtijden kunnen door weersinvloeden afwijken. De schilderachtige, witte nerven maken de bladeren helemaal speciaal. Make sure to water your anthurium plant regularly, but don’t over water.


Only water your anthurium when the soil is dry to the touch. The plant is susceptible to root rot, so too much water can cause the roots to die.

Met een fluweel-achtige touch en een kleine glinstering valt dit grote blad direct op. De anthurium is niet alleen mooi, maar ook makkelijk in onderhoud en daarmee een van de weinige bloeiende kamerplanten die geschikt zijn voor kantoor. Groot, stevig en met een prachtige tekening.


Additional information about this plant will become available later. Some of my favourite plants and how I care for them! With some beautiful rare varieties! This plant is recognizable by the large heart-shaped leaves with a velvety surface. These veins resemble veins with a grey white color that passes through the leaf.


Podophyllum x Clarinervium are very easy to grow tropical plants that require little care indoors or out. They thrive in moist soils with high organic matter and grow best when provided with filtered sunlight.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.