vrijdag 3 augustus 2018

Vaste planten schaduw

Goede kwaliteit vaste planten bestel je bij Tuincentrum. Hét online tuincentrum met meer dan 10. De veelzijdige groenblijver. Groot assortiment Camellia! Het tuincentrum dat thuisbezorgt.

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Ruime keuze tuinartikelen online.


Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw. Er zijn genoeg mooie schaduwtuinen. Laat je schaduwborder schitteren met deze schaduwplanten.


Vaste planten die goed groeien en bloeien in de schaduw.

Je denkt misschien dat vaste planten niet goed groeien in de schaduw , maar niets is minder waar. Maar schaduw in de tuin is wat anders. Vaak gaat het hier niet om diepe schaduw , maar om schaduw door omringende bebouwing of hoge beplanting. Meestal schijnt de zon er een aantal uren per dag. Bij vier uur zonneschijn per dag is er sprake van halfschaduw.


Gelukkig zijn er genoeg vaste planten die vol overtuiging schaduwrijke plekken laten stralen. In de schaduw bloeien juist de mooiste vaste planten , met schaduwplanten is verrassend veel mogelijk. Schaduwplekken in de tuin saai en eentonig? Ze staan op volgorde van de productcode, welke ongeveer overeen komt met de alfabetische volgorde.


Hiervoor is gekozen vanwege computertechnische beperkingen. SCHADUW GEEN PROBLEEM VOOR VASTE PLANTEN Een schaduwrijke tuin hoeft niet eentonig te zijn: in koele schaduw groeien juist de mooiste schaduwplanten. Ze zijn misschien minder spectaculair, maar zeker niet minder fraai. Laat de plant zoveel mogelijk met rust en zorg voor voldoende voeding en water.


Herfstanemoon (Anemone hybrida ‘Honorine Jobert’) Een herfstanemoon met zuiver-witte bloemen en opvallende gele meeldraden. Ze kunnen goed in de schaduw staan, maar de bloemen blijven dan wel wat kleiner dan in de zon.

Daarom is het goed – als dat kan – diepe schaduw wat te verminderen, bijv. Geef op zeer droge plekken regelmatig water en breng organische mulch (compost) op de grond rond de planten aan. Zoek naar vast planten op de nieuwe KensaQ. Bestel één van onze 2top kwaliteit Vaste Planten snel op Bakker. Colorful Garden levert de mooiste vaste planten voor uw tuin.


Uw browser ondersteunt geen cookies, of u hebt support daarvoor uitgezet. Elke tuin heeft wel plekken waar veel schaduw is, maar waarom zou u daar niet een paar vrolijke planten zetten? Er is gelukkig genoeg keuze, voor natte en droge plekken. Onder een boom of in een donker hoekje.


We hebben een aantal planten voor u geselecteerd. Bij meerdere vierkante meters kunnen er meerdere schaduw border pakketten worden aangeschaft. Geschreven door Modeste Herwig, exclusief voor Directplant. Bouwstenen voor je tuin, dat zijn ze. Je hebt keuze tussen bodembedekkers, rotsplanten, siergrassen.


Een paar bloeiende planten , wuivend pampagras of een groep varens in een hoek maken van je tuin een groene oase. Een zeer gemakkelijke vaste plant. Ze staan graag op een humusrijk en vochtig plekje in de halfschaduw maar zal het overal doen.


In de zon mag je wat meer bloei verwachten. Ze hebben een laat hoogtepunt en worden daarom nog al eens overgeslagen. De plant bloeit in maart, april en mei met blauwe bloemen, die later roze van kleur worden.


De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen. Brunnera macrophylla Looking Glass Brunnera macrophylla Looking Glass of Kaukasisch vergeet-mij-nietje is een winterharde vaste plant die goed in schaduw of halfschaduw onder bomen en struiken kan staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.