maandag 6 augustus 2018

Mollen verjagen met water

Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Ruim aanbod Insectenlampen. Weg met onhygiënische Ratten! Bekijk ons gehele tuinaccessoires ssortiment online. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen.


Groot aanbod tuinartikelen online! Volt - mollen bestrijden, verjagen of vangen Kobe Ilsen van het éénprogramma VOLT vergelijkt verschillende methodes om mollen te bestrijden, verjagen of vangen. Een mollenvanger vertelt u wat het beste werkt en wat heet meest diervriendelijk is. Carbid kan worden gebruikt als pesticide, bijvoorbeeld voor mollen verjagen met carbid.


Hiertoe worden enkele kleine brokjes carbid in een graafgang gelegd en besprenkeld met water. De tuin mooi op orde en geen molshopen meet met mollen carbid! Als mollen een plaag worden, moet je er iets tegen doen. Druk het midden van de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden zodat de pas gegraven gang weer wordt opgevuld.


Hark de overgebleven aarde over het gazon. De beste kans om mollen te vangen is in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. Zodra de mollen in contact komen met dit gif, leggen ze het loodje. Dit is echter wel de minst diervriendelijke manier om van de mollen af te komen.


Deze oplossing kun je het beste toepassen als de andere manieren van bestrijding onvoldoende effectief blijken te zijn om de mollen te verjagen. Stap ze allemaal af en duw het gazon terug op zijn plaats. Het trillen van de grond maakt de mollen onrustig, waardoor ze beslist een andere (trilvrije) plaats gaan opzoeken. Met deze techniek verjaag je de mollen dus naar bijvoorbeeld een perceel in de buurt.


Gebruik een trilstaaf op batterijen of zet een omgekeerde plastic fles op een metalen. Mollen houden niet van die trillingen. Uitgebreid assortiment, lage prijzen en snelle discrete levering daar staat AllesTegenOngedierte.


Het is algemeen bekend dat mollen een erg sterk reukorgaan hebben. Bepaalde geuren kunnen ze simpelweg niet uitstaan, waardoor ze hun territorium zullen verlaten. Van oudsher wordt er bijvoorbeeld mottenballen of knoflook gebruikt om mollen te verjagen. Carbid is een materiaal dat wanneer het in aanraking met water komt verandert in gas.


Dit acetyleen gas heeft een sterke geur dat de mol niet fijn vindt. Door in de gangen stank te verspreidenkan je mollen verjagen. Denk aan mottenballen, een doek met terpentine of wasbenzine, stukken knoflook of speciale mollenbollen. Nu zijn er ontzettend veel manieren van mollen bestrijding.


U kunt de mollen bijvoorbeeld verjagen met geluid. Hiervoor wordt veelal een ultrasoon apparaat gebruikt of lege flessen. Een andere optie is het plaatsen van een klem. Wanneer u mollen in de tuin heeft, zoek met uw hand een van de ingangen op (daar waar de hoop op het gras ligt), Steek er een stuk slang in van ongeveer cm.


Laat de helft eruit steken, zodat hij wind opvangt. Door het gieren kan de mol zich niet meer goed bewegen. Als de mollen zich echt niet laten verjagen , dan zit er niets anders op dan ze zelf handmatig te verwijderen. De mol moet het van zijn gehoor hebben. In tuincentra kun je hiervoor speciale mollenvallen kopen die je helpen om de mol te vangen, zonder deze dood te maken.


Effectief bestrijden van mollen Wat is een effectieve methode om mollen te verjagen : Er zijn allerlei methoden om mollen te verjagen , de ene meer humaan dan de andere methode. Het vol laten lopen van de gangen met water of uien en knoflook in de gang strooien is een manier. De beste manier om mollen weg te houden, is zorgen dat je tuin voor hen niet aantrekkelijk is. Een gevarieerde tuin met veel bomen is minder interessant dan een groot, effen gazon.


Eigenlijk is elke manier van mollen verjagen diervriendelijk. Onderstaand een aantal manieren van mollen verjagen uitgelicht. Als u de volgende stappen volgt dan hebt u het beste resultaat om mollen te verjagen met Carbid: Pak een Gieter en Schep. Gooi een paar brokken Carbid in het gat.


Maak de mollenhoop weer dicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.