donderdag 2 augustus 2018

Beste briketten

Specialistisch advies nodig? Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Daarom gebruik je ze als je lang wilt barbecueën of grote stukken vlees wilt garen. Briketten branden lang en regelmatig.

Dit gaat het beste als je de briketten in een gesloten (kogel)barbecue gebruikt, zodat je met het deksel een oven nabootst. Op deze manier gril je gerechten indirect. Doordat de houtbriketten massieve blokken zijn, kan het aansteken soms voor problemen zorgen. Daaruit blijkt dat briketten voor veel situaties de beste keuze zijn. Maar in de wereld der briketten is er ook volop keuze.


Naast de simpele B-merk supermarktbriketten (niet doen!) zijn er ook de A-kwaliteit briketten van bekende merken. Tegenwoordig zien we echter steeds meer aandacht voor een nieuw soort briket : kokosbriketten. De beste houtbriketten uit Zweden.

Al meer dan jaar heeft de familie Svensson uit het Zweedse Fågelfors ervaring met het produceren van de beste briketten. Dit zie je terug in topkwaliteit hout, schone en lange verbranding en een fijne vlam die lang nagloeit. Gewone briketten , en zeker de goedkopere, hebben een beetje chemische geur tijdens het aansteken.


De fabrikant heeft het over nagenoeg reukloze briketten , maar wij ruiken hout. Dat werkt zeker mee aan de voorpret van het barbecueën. Als de briketten een mooi grijs laagje hebben, storten we de starter leeg over de koude briketten.


De Pini-kay briketten kunt u als beste gebruiken wanneer u lang gaat stoken. Als u geeft om de sfeer van de open haar is het stoken van Pini-kay briketten de juiste keuze. Deze briketten hebben een gat in het midden en geven hierdoor naast de warmte ook nog een zeer mooie vlam.


Ik zit aan de keukentafel, bij Bob Zuidersma thuis. Zuidersma, voorheen offsetdrukker, startte onlangs zijn nieuwe carrière in de houtbriketten met zijn bedrijf Greenfire. Zijn zoektocht naar de beste houtbriketten hield hem de afgelopen maanden bezig. In binnen- en buitenland ging hij op zoek naar de beste briketten voor zijn klanten.


Een brikettenstarter is het beste hulpmiddel voor het snel en gelijkmatig aansteken van houtskool en briketten. Steek tot aanmaakblokjes aan op het laagste rooster van de barbecue. Vul de brikettenstarter tot de rand met briketten en zet de starter over de brandende aanmaakblokjes.

Het duurt nu tot minuten tot de briketten grijs kleuren. Vergelijk meer Barbecues aanbiedingen op Beste. Bamboe als brandstof voor je BBQ is niet alleen super duurzaam maar ook nog eens een heel schone brandstof. Goede houtskool en briketten zijn een must voor de geslaagde barbecue. Het brandt lang, heet en geeft weinig rook en afval.


Dit komt goed van pas als u een groot stuk vlees wilt garen of een hele avond lang wilt barbecueën. Dat briketten langer nodig hebben om aan te steken kan overigens voorkomen worden door het gebruik van een brikettenstarter, ook wel houtskoolstarter genoemd. Beste Verspeek, Ik heb een inzethaard van Barabas. Het rookkanaal heeft een diameter van 1mm.


We hebben de briketten besteld om te proberen. Wanneer de houtvoorraad te klein wordt denk ik dat ik nog wel een keer briketten aanschaf. Toch zal je op briketten van goede kwaliteit vrij snel kunnen bakken. Let dus op de tijd die het nodig heeft om op temperatuur te komen.


Gebruik je briketten (dat is bijna vloeken…) dan zal het as al snel de goede doorstroming van lucht langs de houtskool in je kamado belemmeren. Je merkt direct dat je kamado in temperatuur gaat dalen en niet op gang blijft. Geen briketten gebruiken dus!


Als je goedkope huis, tuin, en keuken houtskool gebruikt dan gaat het ook niet lukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.