donderdag 21 juni 2018

Peuterzwemmen

Ook de allerkleinsten kunnen heerlijk spetteren en zwemmen in de Utrechtse zwembaden. Tijdens het baby- en peuterzwemmen bent u van harte welkom met uw kindje van tot jaar. Bij puppyzwemmen (meestal vanaf jaar tot jaar) is papa of mama vaak nog wel aanwezig maar leert het kindje zelfstandig enige oefeningen te doen. Vanaf de leeftijd van jaar kan uw kind meedoen aan peuterzwemmen.


Peuterzwemmen

Hierbij kan uw kind al vanaf ongeveer jaar zelfredzaam en drijf-veilig worden gemaakt in het water. De kleintjes worden met oefeningen, liedjes en spelletjes vertrouwd gemaakt met het water. Maar dat kan alleen als je het ook naar je zin hebt. Uw kind al jong vertrouwd met water. In waterland Nederland is het belangrijk dat uw kind kan zwemmen.


Vanaf maanden is het al mogelijk om uw baby aan water te laten wennen. Dit is een vervolgles op het babyzwemmen waarin we ons meer concentreren op de been- en armbewegingen. Peuterzwemmen is een perfecte voorbereiding op het ABC zwemmen. De peuters zwemmen een half uur zonder ouders en krijgen met behulp van drijfplankjes spelenderwijs zwemtechnieken aangeleerd.


Peuterzwemmen

Als een groep vol zit wordt dit vermeld op de pagina openingstijden bij de lestijden Baby-, peuter- en kleuterzwemmen. Ze worden begeleid door mama of papa. We laten de kinderen op een speelse manier wennen aan water via aangepaste oefeningen. Er is een beginnersreeks en een vervolgreeks voorzien.


Daarna mag uw kind ook aan het peuterzwemmen deelnemen. Speciaal in ons land is het goed dat kinderen al vroeg vertrouwd raken met water. De kans is hierdoor kleiner dat kinderen watervrees ontwikkelen.


Groots plezier met je kleine schat. Samen met je baby het water ontdekken en wat daarin allemaal mogelijk is…zó leuk! Door een variatie van eenvoudige oefeningen. Kleine kinderen bezitten natuurlijke reflexen, die er voor zorgen dat zij geen water in slikken bij het onder water gaan.


Baby- peuterzwemmen zwemmen met jonge kinderen. Zwemmen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Op jonge leeftijd ontwikkelen kinderen hun bewegelijkheid. Het water is erg geschikt om dit te stimuleren en kinderen te laten wennen aan water.


Peuterzwemmen

In de Laco zwembaden hebben we veel ervaring met baby- en peuterzwemmen. Baby- en peuterzwemmen versterkt de band tussen ouder en kind door het huidcontact tijdens de lessen. Net als Krokobill en Eendje Kwak kan je kindje dan ook al snel kopje-onder en dan naar papa of mama kijken.


Dát verdient een mooie knuffel! Je kindje kan als een kikkertje in en uit het water stappen. Doe dan eens mee met peuterzwemmen ! Dit is geschikt voor kinderen vanaf jaar en is een perfecte voorbereiding op het ABC zwemmen.


Peuterzwemmen

Kijk hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.