dinsdag 19 juni 2018

Kruidentuin ontwerp

Specialistisch advies nodig? Bekijk ons assortiment Kruidenzaden Gratis verzenden vanaf € 150! Het vak voor de kruidentuin meet bij meter en wordt door middel van een buxushaag in een geometrisch patroon onderverdeeld in vakken.


In feite bestaat het patroon uit twee iets krommende V’s die elkaar kruisen, waardoor in het midden een soort wiebertje ontstaat. Een kruidentuin ontwerpen is niet moeilijk. Een ideale plek om een kruidentuin aan te leggen is vlakbij de keuken!

Er zijn vaste kruidenplanten en eenjarige tuinkruiden. Lees hier meer over het aanleggen van een kruidentuin met vaste kruiden. Tuinkruiden kunnen gebruikt worden om de smaak van gerechten te verbeteren en om thee van te zetten. Als uitgangspunt voor het ontwerp nemen we de vormgeving van de Kruisgang.


In de tekening voor de kruidentuin gaat u uit van geometrische figuren. Met rechthoeken, vierkanten of cirkels geeft u vorm aan de. Kruidentuinen historie Al sinds mensen heugenis zijn er kruidentuinen aangelegd.


Kloosterordes gebruiken al eeuwen kruidentuinen.

De oudst bekende kruidentuin in Europa staat op het kloosterplan uit het jaar 8van de abdij van Sankt Gallen afgebeeld. De monniken kweekten hier hun kruiden voor eigen gebruik. Zelf een kruidentuintje aanleggen.


Geloof in jezelf en je krijgt de mooiste tuin die je kan dromen. Geloven in jezelf betekent niet dat je dadelijk naar een tuinarchitect loopt. Zeker als je een echte kruidentuin wil, waarin wilde kruiden ook een plaatsje krijgen. Verschillende kruidentuin ontwerpen. Deze video geeft je tevens zicht op hoe je alles kunt aanpakken.


In het voorbeeld gaven we een ontwerp met kromme V-structuur. Als de kruiden op de juiste plek staan met de juiste hoeveelheid licht, zorgt dit voor een makkelijk te onderhouden kruidentuin. Maak nu een afspraak met een van onze gespecialiseerde werknemers.


Wij zullen samen met u een ontwerp voor de gewenste kruidentuin maken. Wilt u een tafel reserveren? Bij Bistro de Kruidentuin in Geesteren is het genieten van luxe culinaire gerechten!


U bent van harte welkom in onze bistro voor een heerlijk diner. Met meer dan gerechten heeft u altijd een gerecht wat bij uw wensen past en is het optimaal genieten samen met uw gezelschap. Vandaag gaat het over kruiden die je als plant koopt of zaait en die je jaar in, jaar uit kunt blijven oogsten.


Er staan ook groenten en fruit in de tuin, al hebben die niet de overhand.

Is je wensenlijst compleet, dan kun je de verschillende soorten kruiden verdelen in éénjarigen, vaste planten, wintergroene planten en mediterane planten. Zo kun je een kruidentuin ontwerpen waarin je het hele jaar door verse kruiden kunt plukken. Heb je ruimte over, voeg dan extra kruiden toe die voor kleur en structuur zorgen.


Deze website maakt gebruik van cookies. De aanleg van de kruidentuin Het is beter dat u begint met een paar kruiden die u echt voortdurend nodig heeft, dan dat u een kruidentuin aanlegt, die gaat lijden onder een te grote dosis enthousiasme. Ervaring heeft ook aangetoond dat het beter is zo min mogelijk aanwijzingen te geven omtrent plaats en indeling van een kruidentuin.


Bij ons moderne groencentrum aan de rand van Twello, De Kruidentuin , werken we samen als één teacliënten en begeleiders. Het is een plek om je handen uit de mouwen te steken. Naast het werken in de winkel, kaarsenmakerij en kwekerij is er ruimte om elkaar te ontmoeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.