donderdag 24 mei 2018

Vorstbestendige kraan

Voorzien van een KIWA goedgekeurde keerklep. Of afhalen in van de filialen. Bestel vorstbestendige kranen. CVtotaal: servicepartner van Essent. Kwalitatief hoogwaardige producten van topmerken!


Vergelijk prijzen van vorstbestendige kraan.

In een handomdraai bij u geleverd. Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! De kraan is voorzien van zowel een kunststof draaiknop (1) als een extra, losse kunststof bedieningsleutel (8). De kraan wordt bediend door middel van de gemonteerde draaiknop. Indien de vorstbestendige luxe gevelkraan bereikbaar is voor onbevoegden kan in plaats van deze draaiknop gebruik worden gemaakt van de bijgeleverde bedieningssleutel (8).


Deze vorstbestendige gevelkraan is uitgerust met een lange spindelas die ervoor zorgt dat de watertoevoer aan de binnenkant van de spouwmuur wordt afgesloten. Zo wordt voorkomen dat het aftappunt en de leiding bevriezen. De kraan is uitgevoerd met een keerklep, een kunststof handgreep, een kunststof bedieningssleutel en een slangwartel met tule.


Kort u de kraan in tot 23cm, dan moet de kraan aangesloten worden met behulp van de buitendraad op het uiteinde van de kraan.

Dit kan met een knel, soldeer of press fitting (Let op: u kiest voor een binnendraadmaat 1⁄2”). Warmteservice kan u alles vertellen over de voor u meest geschikte buitenkranen. Deskundigheid staat bij ons voorop. Als ik je goed begrijp is een vorstbestendige kraan vorstbestendig doordat het water al wordt afgesloten voordat het in de kraan zit, terwijl bij een normale kraan de afsluiting IN de kraan plaatsvindt.


Daardoor is een vorstbestendige kraan (na dichtdraaien) altijd waterloos. De gevelkraan en aansluitingen zijn samengesteld uit corrosiebestendige materialen. Een automatische leegloopinrichting voorkomt bevriezing, ook wannneer een slang is aangekoppeld. De draaiknop bedient die afsluiter met een lange pen of as. Elke keer als de kraan gesloten wordt, druppelt of loopt het water dat in de kraan zit er aan de buitenzijde uit.


Dit doordat de afsluitklep diep in de muur zit. Schrijf de eerste review van dit product. Wat dacht je van een landelijk bronzen kraan met een mooi natuurlijk design? Of houd je meer van strakke vormen en kies je voor een moderne tapkraan? Misschien maakt het je niet zo veel uit hoe de buitenkraan eruit ziet, omdat deze toch op een beetje verstopte plek zit.


Dan kun je natuurlijk net zo goed voor een simpele functionele kraan kiezen. KIWA gecertificeerde keerklep onder de merknaam BONFIX. Vorstvrije buitenkraan: BONFIX B. De ingebouwde keerklep voorkomt het terugstromen van vervuild water.

Indien de luxe vorstbestendige buitenkraan bereikbaar is voor onbevoegden kan in plaats van deze draaiknop gebruik worden gemaakt van de bijgeleverde bedieningssleutel. Mijn vorstvrije buitenkraan blijft lekken, ook al draai ik hem stevig dicht. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen? Hierdoor is de tapkraan makkelijk af te sluiten en leeg te laten waardoor de kraan niet zal beschadigen tijdens vorst perioden.


De kraan komt met een goede handleiding die duidelijk beschrijft hoe de installatie werkt, aan te raden is om een boor groter dan 24mm te gebruiken voor het gat in de muur. Ik heb een 24mm boor gebruikt maar dit was eigenlijk net te krap. Bevriezing van buitenkranen ontstaat doordat er water in de leidingen achterblijft. Water, zoals u weet, zet uit bij bevriezing waardoor de leiding uit elkaar gedrukt wordt. Doordat er bij een vorstvrije buitenkraan geen water in de leiding net achter de kraan achterblijft, kan deze ook niet bevriezen.


Dit product kan verzonden worden door Sanitairkamer. Vanaf € 10verzenden wij zonder extra bezorgkosten. U heeft ook de keuze om het product af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.