vrijdag 11 mei 2018

Kunstmest gras

Gras al vanaf €per m2. Is het gras groener bij de buren? Nooit meer maaien met Kunstgras. Bij ons vindt u voor elk type tuin de juiste kunstmest. Bekijk het aanbod en bestel online!

Sommige mensen denken dat gras niet bemest hoeft te worden, maar gras wat bemest wordt, is voller, groener, kan beter tegen weersomstandigheden, mos en onkruid. Om een gazon mooi te houden is het zelfs aan te raden om dit drie keer per jaar te doen. Kalium (K): dit zorgt dat gras bestand is tegen ziekten. Sporenelementen: deze dragen bij aan de donkergroene kleur. De korrels geven drie tot vier maanden lang steeds kleine beetjes mest af.


Dit is een anorganische meststof die oplosbaar is in water. Eenmaal opgelost kan deze meststof dan ook direct opgenomen worden door het gras. Hierdoor krijgt je gazon direct een snelle groeispurt.

Strooi de kunstmest gelijkmatig over je gazon. Maai na het strooien de grasmat met regelmaat. Bij nat gras blijven de korrels aan het gras zelf plakken en kan het gras verbranden. Als het gazon droog is, vallen de korrels gewoon op de grond en vermengen zich daar met de bodem.


Gazon bemesten met organische mest of kunstmest ? Er zijn vrij veel verschillende soorten meststoffen voor het gazon te koop waardoor het soms wel eens lastig kan zijn om tot een keuze te komen. Toch is het allemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt. In principe zijn er slechts twee soorten gazonmest: organische mest en kunstmest.


Op zich is dat geen probleem, tenzij het kunstmest in contact staat met grassprieten. Mocht zich dat voordoen dan gebeurd er hetzelfde als met de zouten in honden en katten urine en nemen ze het vocht uit het gras weg. Nog belangrijk om te weten is dat het gebruik van kunstmest op een zonnige dag ook kan leiden tot brandplekken in het gazon. Je kunt kiezen voor organische mest of anorganische mest ( kunstmest ). Daarnaast is het heel geschikt voor een gazon bemesten op arme zandgrond.


Organische mest zorgt niet alleen voor een betere groei, maar is ook prima voor de structuur van de bodem. Kunstmest werkt wat sneller dan organische mest. Volledige productbeschrijving.

Voor het behouden van een gezond en groen gazon is het nodig om het minimaal keer per jaar te bemesten, in het voor- en najaar. Op onze website bieden we verschillende soorten mest aan, van korrel tot vloeibaar, van organisch tot kunstmest en van biologisch tot organisch. Dit alles in groot en kleinverpakking!


Bij ons bent u aan het juiste adres voor het kopen van kunstmest in diverse hoeveelheden. Of u nu een hectare grasland wilt bemesten of een bloemenperk in uw tuin, u kunt zelf precies de juiste hoeveelheid in huis halen. Zo kunt u bij ons gangbare zak kunstmest kopen van 25kg.


Ik heb vorig jaar kunstmest gekocht 20-5-(verhouding nitraat fosfor en kalim, zgn. NPK) en dat is dan speciaal voor mijn grasveld. Dat klopt, het gras ziet er binnen een week prachtig groen uit en om kosten te besparen heb ik ook de grond onder mijn vaste planten ermee bemest.


Maai het gazon voor het eerst als het gras cm. Bij droogte is het af te raden om het gras kort af te maaien. In de meeste graszadenmengsels zitten verschillende grassoorten met elk hun specifieke eigenschappen. De vier meest voorkomende groepen zijn de volgende. Onkruid en mos krijgen minder kans als het gras dicht op elkaar groeit.


Een dunne begroeiing en een gele of lichtgroene kleur van het gras wijzen op onvoldoende bemesting van het gazon. Als het gras langzaam groeit en u minder dan één keer per week hoeft te maaien dan is het nodig om te mesten. In het najaar bemest je voor de derde keer. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor het najaar.


Deze meststof zorgt ervoor dat het gras afhardt en bestand is tegen de winterkou. Het ijzer en magnesium in de stof geven het gazon een blijvende diepgroene kleur. Heb je nog vragen over het gazon bemesting?


Het is fout te denken dat gras geen extra bemesting nodig heeft. Een bemest gazon geeft vollere en groenere grasperken dat beter bestand is tegen mos, onkruid en extreme weersomstandigheden. Je gazon bemesten doe je zelfs best maal per jaar.


In de biologische landbouw wordt geen kunstmest gebruikt, maar geeft men de voorkeur aan het gebruik van organische meststoffen, bijvoorbeeld compost, dierlijke mest of groenbemesting. Men vermijdt kortwerkende voedingsstoffen zoals kunstmest. Dit zou leiden tot compactere planten met een sterker wortelstelsel en meer weerstand tegen ziektes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.