dinsdag 3 april 2018

Bladhoudende heesters

Groenblijvende planten va € I. Heesters worden ook wel struiken genoemd. Ze vertakken in meerdere houtige twijgen. Deze struiken geven kleur aan uw tuin in de winter! Bladhoudende heesters kunt u in borders en perken combineren met bladverliezende struiken en vaste planten. Maar wintergroene heesters zijn ook fraai als haag, bol of blok.


Bladhoudende heesters

Zet groenblijvende heesters altijd op een beschutte plek. Wintergroene heesters brengen het hele jaar rond structuur in de tuin. Je kan ze gebruiken om privacy te creeëren of om mooie wolken mee te.


De kwaliteitscontrole op onze heesters hoog, zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw bladhoudende heesters. Bovendien zijn alle heesters in deze categorie potgekweekt, waardoor u ze het hele jaar door kunt planten. Uw bladhoudende heesters bestellen bij Kwekerij Klein verzekert u van de beste deal. Er is een enorme variatie in bladvormen en kleuren, om nog maar niet te spreken over de spectaculaire bloei die sommige soorten hebben.


Bladhoudende heesters

Bekijk onderstaand overzicht voor rassen en maatvoeringen. Geen tijd om ons te bezoeken? De heesters uit deze groep blijven’s winters groen of welke andere kleur hun blad ook heeft. Ze vragen weinig onderhoud en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Sommige heestersoorten zorgen voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin.


Daar heeft de vlinderstruik zijn naam aan te danken. Dan zijn viburnum, skimmia en hebe een goede keus! De meeste bladhoudende sierheesters worden geleverd in container.


Bladhoudende heesters

Ze kunnen dus gans het jaar door worden geplant. Ben je op zoek naar soorten of variëteiten die niet in de lijst opgenomen zijn? Vraag het even via het contactformulier of bezoek ons plantencentrum! Plant daarom groenblijvende heesters die ook tijdens de koude wintermaanden groen blijven. Wij zetten een aantal van onze wintergroene heesters op een rijtje.


Ga direct naar onze bladhoudende heesters. In de linker kolom kunt u uw selectie verkleinen door eigenschappen zoals bloeitij kleur, wintergroen, standplaats en grootte te selecteren. Het aanbod heesters is zeer groot. Heeft u advies nodig, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


Verder zorgen ze voor privacy en vormen ze als schuilplaats voor vele vogels. Waar gebruik ik groenblijvende heesters ? Bomen en heesters De bomen en heesters vormen de basis van uw border. Zij bepalen welke delen van de tuin schaduw krijgen en hoe de zichtlijnen lopen. Als u dit groene geraamte heeft gemaakt kunt de overige ruimtes vullen met de vaste planten en de bodembedekkers. Met de woorden heesters en struiken wordt tegenwoordig precies hetzelfde bedoeld: een groep planten met verhoutende takken die vaak al dicht bij de grond of vanuit de grond vertakken.


Of ze ’s winters groen blijven of hun blad verliezen maakt niet uit. Als ze een duidelijke stam hebben, noemen we het geen heesters of struiken, maar bomen. Bekijk meer ideeën over Tuin, Planten en Tuinplanten. Coniferen en bladhoudende heesters Extra water geven in de winter is wederom niet nodig.


In het voorjaar en de zomer dient u wekelijks water te geven bij de kluit. Tijdens droog weer goed sproeien. Maak tijdens warme dagen met veel wind de kluiten ’s avonds goed nat (niet op het blad sproeien, maar bij de wortels). Op zoek naar een haagplant die elk seizoen van het jaar mooi vol en groen is?


Maak dan een keuze uit onze groenblijvende haagplanten, waarvan de bladeren nooit afvallen. Ook in de herfst en winter blijft het blad gewoon groen, vandaar dat we deze haagplanten ook wel wintergroene heesters noemen. Met een bladhoudende haag rond je tuin voel je je ook in de winter beschut en afgeschermd voor blikken van buitenaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.