vrijdag 23 maart 2018

Passiflora caerulea

Passiflora caerulea

Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Met hun hechtranken kunnen ze zich rond alles wentelen.


Daarom plant je ze best beschut tegen een zonnige muur of schutting uit de wind. Passiflora zijn klimplanten. The exotic beauty of its flowers is captivating: white, sometimes pink-flushe with a ring of blue, white and purple filaments.


De standplaats van passiflora caeruluea dient zonnig te zijn want deze Zuid-Amerikaanse klimplant houdt van warmte. Hij kan met gemak meter lang worden. In tuincentra zijn ze meestal te vinden met een hoepel erin verwerkt, zodat de plant in ronde vorm groeit. Deze passiebloem bloeit van juni tot oktober, met grote, geurende, stervormige, witblauwe bloemen, met lichtblauwe en violetkleurige filamenten in het centrum.


Passiflora caerulea

Niet alle vruchten zijn eetbaar en een enkele is zelfs giftig. Ook onrijpe vruchten kunnen giftige stoffen bevatten om zich tegen de vraatzucht van insecten te beschermen. Van deze soort zijn verschillende variëteiten verkrijgbaar. De gewone cearulea met blauwe bloemen en de witte selektie die Constance Elliott heet.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. In zeer warme zomers produceert de plant na de bloei oranje-geel fruit. Dit soort draagt witte, stervormige bloemen. De plant is matig winterhard (tot – graden Celsius) dus de grond kan in het najaar het best rondom de voet van de plant worden afgedekt.


Zet deze klimplant het liefst op een plek in de volle zon, dan bloeit hij uitbundig! Ze zijn bestand tegen vorst, mits enkele aandachtspunten: Om de winter vlot door te komen hebben ze een goed doorlatende bodem nodig. Voorzie daarom bij het uitplanten wat scherven, grind of steengruis in het plantgat. Vanaf €gratis thuisbezorgd.


Bestel nu bij onze webshops! The shiny leaves are usually lobed with five parts, but they can have as few as three lobes or as many as nine. Deze passiflora is wel een van de meest winterharde soorten van de passiebloem maar wees er op beducht dat deze klimplant tot de grond toe kan invriezen.


Deze bladverliezende klimplant bloeit tussen juni en oktober met blauwpaars stervormige bloemen. De vruchten komen meestal aan een wat oudere plant. Dek de voet van de plant in de winter af met bijvoorbeeld een laag blad.


Hij wordt aangeboden als kamerplant in een pot met een hoepeltje en als tuinplant. Pluk de vruchten wanneer de schil paars geworden en nog glad is, maar eet ze pas wanneer de schil gerimpeld is. Deze vruchten zijn ook eetbaar, maar niet echt lekker.


Passiflora caerulea

Vorstbestendige passiflora Wie kent hem niet? Staat al in menig tuin omdat hij het in ons klimaat zo goed doet. De blauwe passiebloem is een rijkbloeiende plant.


Als je met tuindraa gaas of ander klimmateriaal werkt, kunnen de planten zich gemakkelijk vasthechten. Laat ze echter zelf hun weg zoeken. Verlangt een goed doorlaatbare grond. Oudere planten zelfs iets lager.


Passiflora caerulea

Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Planten in de volle grond. Liefst op een beschutte plaats. De Caerulea en Constance Elliot zijn het meest winterhard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.