woensdag 10 januari 2018

Buitenkraan aansluiten

Grote collectie buiten kranen verkrijgbaar bij Tegeldepot. Check het aanbod online bij Tegeldepot. Veel A-merken tegen outletprijzen! Douchekraan van een kwaliteitsmerk?


Als je een tuin of dakterras hebt is een buitenkraan onmisbaar.

Wij leggen je graag uit hoe je een buitenkraan aanlegt en wat je daarvoor nodig hebt. Gebruik een buitenkraan met een beluchter. Een beluchter is een klepje in de buitenkraan , zodat er een vacuüm ontstaat als de waterdruk wegvalt. Zo voorkom je dat water uit een aangesloten slang in de leiding terugstroomt.


Draai slagen teflontape met de klok mee om de draad van de buitenkraan en monteer de buitenkraan op de muurplaat. Zo hoef je nooit meer die lange tuinslang onhandig door het hele huis uit te rollen. In dit stappenplan lees je hoe je zelf een buitenkraan kunt aanleggen en wat je daar precies voor nodig hebt.


Stap voor stap buitenkraan aansluiten.

U heeft hiervoor wel behoorlijk wat gereedschap nodig en uiteraard materiaal. Er zijn ook buitenkranen die vorstbestendig zijn. Als je na gebruik deze vorstvrije buitenkraan helemaal goed dichtdraait, loopt de leiding leeg.


Zo blijft er nooit water in de leiding achter en kunnen de buitenkraan en de leidingen niet bevriezen. Een vorstvrije buitenkraan kun je ook in de winter gebruiken. De aanleg en montage van uw buitenkraan is klaar. Benodigdheden buitenkraan aanleggen. Als u zelf wilt zorgen voor een buitenkraan dan zal u ook moeten weten wat u voor gereedschap nodig heeft om de aanleg te verzorgen.


Hieronder hebben wij een lijstje samengesteld zodat u niks vergeet als u de buitenkraan aan het plaatsen bent. Bij een anti-vries buitenkraan , ook wel vorstvrije buitenkraan genoem is het afsluiten van de kraan in de winter niet nodig. Dit komt omdat het werkelijke afsluiten van het water niet aan de buitenkant van de gevel gebeurt, maar aan de binnenkant van de gevel. Hierdoor is de kans op bevriezing praktisch nul.


Nu moet u de waterleiding aansluiten aan de vostvrije gevelkraan die nu ergens binnen uit een muur komt. Met een buitenkraan vul je gemakkelijk je gieter en je kunt er je tuinslang op aansluiten. Zo wordt je tuin sproeien of je auto wassen een stuk gemakkelijker.


Hou de waterleiding zo kort mogelijk als je een buitenkraan aansluit. Zo verklein je de kans op bevriezing in de winter.

Bij ons zijn er plekken: aan de voorkant van het huis zit het meteen aan de binnenkant van de muur (in de wc namelijk) een afsluitkraan, en voor de achterkant zit de afluiter in de meterkast (gewoon een draaiknop op de leiding). Groot buiten kraan assortiment. De kosten voor het aanleggen van een vorstvrije buitenkraan kunnen verschillen.


Zo hangt het ervan af waar de huidige waterleiding ligt en of deze nog omgeleid moet worden zodat de buitenkraan hier op aangesloten kan worden. Daarnaast hangt de prijs af van uw keuze voor een muurplaat of gevelkom. Een wastafelkraan aansluiten is een relatief simpele klus. Een kraan op een spoelbak, fonteintje of gootsteen monteren of vervangen verloopt volgens hetzelfde principe.


Dit stappenplan gaat uit van een kraan met een waste- of pop-up-hendel, waarmee je de afvoerplug kunt sluiten en openen. Je kan nu de dubbele beugels gebruiken om de verbindingspijp naar de buitenkraan aan de binnenmuur goed en stevig vast te zetten. Door het onderstaande formulier in te vullen ontvang je vrijblijvend informatie en prijzen van een buitenkraan aansluiten bij hoveniers uit de regio. Buitenkraan aansluiten prijzen vergelijken.


Amerikaanse koelkast aansluiten op de waterleiding? Leiding van de buitenkraan gesprongen door vorst? Vervangen van de (meng)kraan in keuken, badkamer of toilet?


Waterlekkage in meterkast of kruipruimte? Het is vaak handig buiten ook en kraan te hebben bijvoorbeeld om te tuin te sproeien. Uit een wastafelkraan komt zowel warm als koud water, waardoor er flexibele slangen worden bijgeleverd. Let goed op bij het aansluiten van het water, dat de koud- en warm water toevoer aan de juiste kant van de kraan zitten.


Het aansluiten van de wastafelkraan gaat voor de rest hetzelfde in zijn werk, als bij een toiletkraan. Als je begint is het zinvol om alle materialen volgens het plan in de juiste volgorde uit te leggen. Het beste is om dit al te doen voordat de vorstperiode van start gaat. Wanneer je dit niet doet kan je waterleiding bevriezen en daardoor gaan barsten.


Dit veroorzaakt een kapotte waterleiding. De buitenkraan vorstvrij houden kun je gemakkelijk zelf met de eenvoudig te volgen stappen van Klustips. Bewater je planten, was de auto, lap de ramen.


Vind alles voor je buitenkraan en reserveer direct online. Een buitenkraan is multifunctioneel en onmisbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.