woensdag 4 oktober 2017

Mijten bestrijden in huis

Met ExAller ben je eindelijk bevrijd van uw huisstofallergie! Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op. Gratis en vrijblijvende offerte. Gutachten und fachärzrliche Beratung für Betroffene u Versicherte.


Veel mensen schamen zich ervoor en worden sociaal uitgesloten door vrienden en. Volwassen mijten zijn actief op zoek naar voedsel en schuilplaatsen waarbij, als een plotselinge verandering van de omstandigheden optreedt, zoals wanneer het vrij droog of vrij nat wordt, ze met grote aantallen gebouwen kunnen binnendringen. De soort mijten die je huis binnendringen en allergieën en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken zijn huisstofmijten, ook wel huismijten.


Om deze organismes te kunnen bestrijden , is het belangrijk dat je iets meer over de mijten te weten komt. Zorg overdag voor veel natuurlijk licht in huis. Dus zoveel mogelijk de gordijnen open zodat het zonnetje lekker kan binnen schijnen. Zorg voor een zo laag mogelijke luchtvochtigheid in huis. Sluit de badkamerdeur dus altijd.


Mijten bestrijden in huis

Voer de grote schoonmaak weer in en reinig alle vertrekken van binnen en buiten tenminste twee keer per jaar. Luizen, vlooien en mijten zijn vervelende ongedierte waar je kippen veel last van kunnen hebben. Deze beestjes zijn soms hardnekkig te bestrijden. Voor bloedluisbestrijding hebben we een aparte categorie. Voorbeelden van mijtensoorten die op zo’n manier in huis wel eens voorkomen, zijn o. Tyrophagus longior Gervais en Tyrophagus put-rescentiae Schrank.


Hoe ontwikkelen meelmijten? Als de omstandigheden gunstig zijn, kunnen de mijten zich massaal ontwikkelen. Het zijn erg kleine spinachtige insecten die haast onzichtbaar zijn voor het menselijk oog en op gras, planten, bloemen en struiken leven.


Mijten herkennen en bestrijden. Ze hechten zich aan mensen en liften zo mee naar binnen. Niets is lastiger dan vliegen in huis of aan tafel tijdens een gezellige barbecue op uw terras. In huis zitten ze niet enkel aan uw etenswaren maar bevuilen ze met hun uitwerpselen ook alle plaatsen waar ze gaan zitten.


Om buiten deze lastige ‘tafelgenoten’ weg te houden is er sinds een aantal jaren een perfecte oplossing. Vooral bij (lege) vogelnesten in of rond het huis kan de mens worden belaag met als gevolg langdurig onbegrepen jeukende huiduitslag in het voorjaar en de zomer. Door de oude nesten te verwijderen, wordt het probleem opgelost.


Mijten bestrijden in huis

Waar wordt de vogelmijt aangetroffen? De mijten voeden zich met het bloed van vogels. Het zijn zeer kleine, witte, spinachtige insecten die vooral buitenshuis leven: u vindt ze op gras, bloemen en struiken. De meeste muiten liften via huisdieren mee uw huis binnen. Doe een allergeendichte hoes om uw matras.


Deze laat wel lucht en vocht door, maar is zo fijn geweven dat stofjes en dus ook de mijten buiten blijven. Als de mijt eenmaal in uw matras zit, is het namelijk erg lastig tot onmogelijk deze er weer uit te krijgen. Hetzelfde geldt overigens voor kussens en dekbedden. Maak zoveel mogelijk schoon met een vochtige doek en dweil.


Mijten bestrijden in huis

Stofzuigen lijkt misschien een goed idee, maar huisstofmijten zijn zo klein dat ze niet door het filter worden tegengehouden en dus terug het huis in worden geblazen. Grasmijten of oogstmijten zijn kleine rode mijten die grote problemen kunnen veroorzaken, vooral als ze je bijten. Een beet van een grasmijt is meestal niet gevaarlijk, maar kan erg jeuken en zelfs pijn doen. Bij het bestrijden van de mijten in huis moeten we dus rekening houden met de leefomstandigheden van huisstofmijten: dit betekent dat huidschilfers en schimmelsporen niet de kans moeten krijgen in de omgeving te blijven liggen, en dat we de combinatie van een hoge luchtvochtigheid en hoge temperatuur in huis moeten vermijden.


Het is dan ook raadzaam om de temperatuur in huis wat lager te houden en de luchtvochtigheid te verhogen. Als je spint spot op de bladeren, is het slim om deze direct weg te snoeien en te vernietigen. Spint biologisch bestrijden. Hoe zien vogelmijten eruit?


Vogelmijten kunnen tot ongeveer mm groot worden en zijn ovaal van vorm. Vogelmijt bestrijden in huis en vogelmijt bij mensen klachten en behandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.