maandag 26 juni 2017

Vetplanten buiten

Vergelijk nú online, vanaf € 49. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen.

Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs. Hoe kan je winterharde succulenten buiten kweken? Om winterharde vetplanten buiten te houden zijn de volgende zaken belangrijk.


Zorg er voor dat je een extreem goed gedraineerde grond gebuikt. Bij voorkeur nagenoeg 1 grind of puimsteen. Geef je planten, indien mogelijk, bescherming tegen de regen. Ik heb nogal wat winterharde vetplanten winter en zomer buiten staan, maar in de lente zijn sommige planten volledig overgroeid door mos,.


Sommige soorten krijgen bovendien ook nog eens een spectaculaire herfstkleur.

Daarom zijn ze uiterst geschikt om de terras te sieren in potten of schalen. Als je vetplanten gaat verplanten gebruik dan grond wat daar op lijkt. Er zijn speciale mixen hiervoor te koop, maar zelf meng ik gewoon standaard tuingrond met zand. Op plekken waar ze natuurlijk groeien staan ze wel tot uur per dag in de volle zon.


Binnen in huis is het dan sons vragen om moeilijkheden. Vetplanten houden van licht. Zet ze altijd bij het raam, liefst met de hele dag zon. Of anders op een plek met zoveel mogelijk licht. Zachte vetplanten binnen laten overwinteren.


Dit zijn prachtig decoratieve vetplanten en ze kunnen veel wow-factor toevoegen aan de containers en projecten van volgend jaar. Zorg ervoor dat ze niet veel in de volle zon staan, dit kan zorgen voor bruine wondjes en het verbranden van blaadjes. In de zomer kunnen vetplanten ook buiten onder een afdakje staan. Na een jaar is het verstandig om een vetplant te verpotten. Toen ik de serre een beetje aan het opkuisen was zag ik enkele mooie vogeltjes buiten passeren die ik al een tijdje niet meer gezien had in de tuin.


Buiten de mezen , merel en roodborstje waren er nog goudhaantjes en een zwarte roodstaart. Een koele overwintering is een voorwaarde voor een goede bloei. Meng daarvoor gelijke delen potgrond en zand. De plant gedijt in de hele tuin: als potplant, als borderplant, in een rotstuin, op een schaal.


Kies wel winterharde soorten zoals de gele sedum adolphii of de rode sedum rubrotinctum, als je sedum permanent buiten wil laten staan.

Let op de afwatering van de pot of schaal. Dagen bedenktijd gratis retourneren 250. Snijd bij vetplanten die eerder naar buiten toe groeien in plaats van naar boven de buitenste bladeren af van de buitenkant. Snijd bladeren waar ze aan de stengel vastzitten en zorg voor een rechte insnijding. Ga meteen verder naar het onderdeel om je stek te planten, tenzij je ook een stek van de stengel wilt nemen.


Sterke vetplanten zijn de klassiekers in elke mediterrane tuin. Hier bij ons kunnen deze typische zuiderlingen goed overleven onder de tuinplanten, een besneeuwde winter. U hoeft de dikke laag sneeuw niet te verwijderen tijdens de koude wintermaanden, omdat dit de vetplanten als een beschermende.


In de natuur groeien ze op plaatsen waar vaak maanden geen druppel water valt. Daarom kunnen ze grote hoeveelheden vocht opslaan. Leuke vetplant voor op de vensterbank kan in de zomer naar buiten voor in de rotstuin € per stuk.


Ze geven een spannende en bijzondere sfeer in huis en kunnen goed tegen zonlicht en warmte. Een plekje op de vensterbank boven de verwarming is dan ook geen enkel probleem. Verzorgen van cactussen en vetplanten. Tips voor zaaien, enten, klonen. Speciale hobby onderwerpen.


Er zijn zowel vetplanten voor binnenshuis als buitenshuis. Wanneer je dus nieuwe plantjes koopt is het belangrijk om even te kijken of het buiten - of binnenplanten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.