maandag 26 juni 2017

Mos uit gazon

Mos uit gazon

Zorg dat je gazon sterk en gezond blijft en bestrijd het mos in je gazon. Ontdek hoe je mos snel en eenvoudig kunt verwijderen uit je gazon. Groot aanbod tuinartikelen online! Gutachten und fachärzrliche Beratung für Betroffene u Versicherte. Vind mos bestrijden het nu op Kensaq.


Gras krijgt geen kans om te groeien door verdroging en omdat gras niet wortelt in mos. Dit komt doordat mos voor een dikke bovenlaag zorgt, waardoor al het water in het mos blijft zitten. Mosvorming in een gazon komt vaak voor en is meestal ongewenst.


Gelukkig zijn er ook oplossingen en kun je mos verwijderen. Veel van die middelen bevatten ijzersulfaat. Wanneer het mos hiermee in contact komt zal het afsterven en zwart worden. Je moet het dan wel nog uit het gras verwijderen en op termijn komt het gewoon weer terug.


Mos uit gazon

Er zijn nog andere middelen, maar die zijn behoorlijk duur en ook slechts beperkt effectief. Mos , een van de grootste ergernissen van gazonbezitters, zal haast onvermijdelijk jaarlijks weer de intrede in uw gazon doen. Dit komt omdat mos zich in een gazon gemakkelijk kan uitbreiden, doordat het zich zowel vegetatief als door middel van sporen kan verspreiden. In dit artikel: Fysieke en chemische verwijdering van mos Mosvriendelijke omstandigheden verminderen Je gazon gezonder maken Bronnen.


Mos bestaat uit minuscule plantjes en is een leefomgeving voor kleine ongewervelde dieren. De meeste mossoorten zijn inheems en goedaardig, onderdeel van de natuurlijke opeenvolging van vegetatie. Last van onkruid en mos in je gazon ? Met de producten van het huismerk, maar ook met producten van ECOstyle, Bayer Garden, DCM of Pokon bestrijd je mos en onkruid snel en effectief.


Zo heb je binnen de kortste tijd weer een groen, sterk en dicht gazon. Hierbij wordt het afgestorven gras, mos en maairesten uit het gazon verwijderd en de grasmat gezond te gehouden. Behalve in gevallen van extreme vilt of mosvorming waar verticuteren wel aan te bevelen is, kan met de combinatie van verluchten en compost het gazon ook goed onder handen genomen worden. Mos kan zich hierop niet hechten, waardoor het ook in de winter geen kans krijgt om zich in je gazon te vestigen.


Wanneer je eenmaal mos in je gazon hebt, kun je dit verwijderen door het gazon te verticuteren, wat sowieso een weldaad is voor je gazon. Mos verwijderen uit het gazon. Na een paar dagen zie je het al: het mos verkleurt en wordt geel. Na drie weken zal het mos tijdens een verticuteerbeurt gemakkelijk verdwijnen. Wanneer je erg veel mos hebt, is een extra toepassing na het verticuteren aangewezen om de laatste restjes mos helemaal uit je gazon te verwijderen.


Mos krijgt zo kans om de kop op te steken. Compost Mos groeit goed op arme bodems. Verspreid daarom compost over uw grond vooraleer u gras inzaait.


Kalk Het gazon heeft een licht zure bodem nodig om goed te kunnen groeien. Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Een dikwijls gehoorde opmerking in verband met mos in de gazon is Ne keer goe kalken en dat zo opgelost!


Mos uit gazon

De kalk gaat de mosgroei wel even afremmen, maar gaat het mos niet doen verdwijnen. We gaan er te dikwijls van uit dat mos wijst op een te zure gron terwijl dit maar zelden zo blijkt te zijn. Je kunt het gazon het best twee keer per jaar verticuteren: in de maanden maart (zodra er geen kans op nachtvorst meer is) en augustus. Mos ontstaat wanneer de grond in slechte staat is. Te weinig zuurstof, structuur en voedingsstoffen in de bodem zorgen ervoor dat mos het wint van gras.


Trek mos nooit zomaar uit je gazon , want dan bestaat de kans dat sporen van het mos verspreid worden. Wil je ook direct onkruid bestrijden? Om het mos te bestrijden bevatten beide anti- mos middelen ijzersulfaat. Zoals je ziet, kunnen er meerdere oorzaken zijn van mos in het gazon. In veel gevallen kan het zelfs een combinatie van factoren zijn die mos in het grasveld kunnen veroorzaken.


Mos in het gazon is voor veel gazonliefhebbers een ergerlijk probleem. Steeds meer gazonbezitters ontdekken het lange termijn effect van het gebruik van de gazonproducten van ECOstyle. In stap per seizoen heb je een onderhoudsplan voor een mosvrij gazon. Hierdoor krijgt mos en onkruid geen kans. Je pakt de oorzaak van het ontstaan van mos aan.


Een effectief middel tegen mos is ijzersulfaat. Doordat water, licht en voeding daarna beter in het gazon doordringen, krijgt mos geen kans meer. Na het verticuteren ziet je gazon er niet zo best uit maar met bijzaaien en bemesten komt dit weer helemaal goed. Als mos toch weer snel de kop opsteekt, kun je een mosdodend middel gebruiken.


In ieder gazon vind je wel wat mos tussen het gras, maar door te verticuteren is dat al snel opgelost. Vervelender wordt het wanneer het mos je gazon ontsiert, of de grasplantjes er last van hebben. Oorzaken en oplossingen mos in het gazon. Bij een normale hoeveelheid mos in het gazon volstaat het een gazonmeststof te gebruiken die tegelijkertijd het mos bestrijdt.


Wanneer mos in het gazon de overhand krijgt, kun je dit bestrijden met een antimosmiddel. Gebruik dit alleen op een volgroeid gazon en zeker niet op een gazon dat pas is aangelegd. Mos kan je gazon of je tegels vervelend ontsieren, maar met het juiste mosbestrijdingsmiddel is dit geen probleem meer!


Verwijder het mos snel en eenvoudig tussen het gras of van je terras met een milieuvriendelijk anti- mos middel. Mos tussen je tegels hoeft dus echt niet meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.