woensdag 21 juni 2017

Bloedluis bestrijdingsmiddelen

Overzicht bestrijdingsmiddelen tegen bloedluis. Het had niet veel gescheeld of alle middelen tegen bloedluis waren verboden. Gelukkig zag de regering op tijd in dat dit niet de bedoeling was. Hieronder vindt u een overzicht.


Nota bene: De toelatingen worden verstrekt door het CTGB.

Of het om voorkomen of het bestrijden van een uitbraak gaat, u kunt hier alles vinden. De bloedluis kan van de één op de andere dag een enorme plaag vormen. Het lijkt dan ook vaak alsof ze uit het niets tevoorschijn komen.


Als je bedenkt dat een bloedluis vrouwtje in haar ca. Het bloedluis en andere ectoparasieten boek verteld over de bestrijding van bloedluis , vedermijt, zwarte luis en noordelijke kippenmijt. Harrie van Rooij, Vogel liefhebber in hart en nieren heeft in de vele jaren van zijn vogelliefhebberij zeer veel informatie verzameld met de missie om deze kleine beestjes te verslaan.


Diatomeeënaarde ( Hemexcide ) bij bloedluis.

Daarin belicht hij met name de eigenschappen van de rode bloedluis die van belang zijn om het probleem voor vogel-, duiven- en hoenderkwekers beheersbaar te maken en te houden. Alle mogelijke bestrijdingsmiddelen komen uitgebreid aan de orde. Zijn belangrijkste boodschap is De strijd tegen de bloedluis zullen we nooit winnen. Je kunt de bloedluis -etende beestjes kopen en in het hok loslaten.


De roofmijten gaan op jacht naar bloedluis en zijn veilig voor de kippen of andere vogels. Bloedluis staat op het menu van de roofmijt. Roofmijten tegen bloedluis kun je bestellen via een tuincentrum of online. Synthetische bestrijdingsmiddelen hebben als nadeel dat de mijten al snel resistent worden.


Dat betekent niet dat je niks kunt doen tegen bloedluizen. Iedereen wist dat het middel waarmee de twee jonge ondernemers van Chickfriend bloedluis bij kippen bestreden, goed was. De kippenboeren waren verrukt. Eindelijk bleef de bloedluis goed weg.


Maar over het succes van hun bestrijdingsmiddel wilden de ondernemers niets kwijt. Bereikbaarheid van de bloedluizen met een bestrijdingsmiddel is essentieel voor een goede afloop. Om de behandeling juist toe te passen moet je weten wat het gedrag is van bloedluizen.


Kippen houden zonder bloedluis is dan ook een flinke uitdaging.

Overdag schuilen de bloedluizen in het kippenhok en ’s nachts bespringen ze de kippen. Er zijn nochtans heel wat middelen tegen bloedluis op de markt. Die hebben echter vaak heel wat nadelen of werken helemaal niet. Het beste middel om bloedluis te stoppen, vonden wij echter in de bio-kippenindustrie.


Verlaten vogelnesten en omgeving kun je behandelen met bestrijdingsmiddelen op basis van cyfluthrin, deltamethrin, permethrin of chloorpyrifos. Lees eerst goed de gebruiksaanwijzing, vooral als je het toepast is huis. In laboratorium- en veldproeven observeerden we dat EPN de bloedluizen wel binnendrongen, maar dat de bloedluizen niet afgedood werden. Dit hebben we kunnen toeschrijven aan het feit dat de symbiotische bacterie van de EPN niet kan groeien in de bloedluis , en bijgevolg ook niet de afdodende toxines kan aanmaken. In dit hoofdstuk wordt ingegaan op: Wat is een toelatings-nummer De verplichting om toelatings-nummer te hebben van het (CTGB) Wat is een ISO nummer Verschillende bestrijdingsmiddelen Koop het boek Vind u dit interessant en wilt u meer informatie over het bloedsluisboek.


Bekijk dan ook de andere hoofdstukken of bestel het boek direct op de website. Het uitzetten van de roofmijten is simpel. Diverse natuurlijke bloedluis bestrijdingsmiddelen voor pluimvee leverbaar. Gratis verzending vanaf €7en uit voorraad leverbaar. Voorkom bloedluis bij je kippen.


Op Landleven lees je verschillende tips om te voorkomen dat je kippen bloedluis krijgen. Volwassen bloedluizen hebben namelijk geen poten zoals luizen, maar poten zoals mijten (spinachtige). Alles voor een complete bestrijding van bloedluizen in de professionele veehouderij! Bestel deze producten eenvoudig online!


De vogel-luismijt, bloedluis of rode vogelmijt (Dermanyssus gallinae) is een ectoparasiet van vogels. Na het volzuigen met bloed is de luis rood van kleur. De mijt is ongeveer mm lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.