Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Zoek naar aardbei planten op de nieuwe KensaQ. Vergelijk nú online, vanaf € 49.
Alles over groenten zaaien, planten , bemesten, onderhouden en oogsten. Zet de planten direct na ontvangst tot aan de kraag, met de wortels goed verspreid en stevig aangedrukt, in een goed bemeste grond.
Bij droog weer de jonge planten plm dagen goed vochtig houden, zodat ze vlot aan kunnen slaan. Hierbij moet vooral de verdamping van de planten gecompenseerd worden met beregening. Wanneer de volledige aardbei rood is, kun je ze oogsten. Neem een kom of mand naar je aardbei bed en pluk steeds je vruchten zodanig dat de steel intact blijft. Spoel je aardbeien kort in koud water en geniet van je zelfgekweekte aardbeien.
Blijf je planten verzorgen. Ze zijn winterhard en zullen zo een jaar vruchten produceren. Dan kun je ongetwijfeld een stappenplan en handige tips gebruiken!
Hoe moet je aardbeien zaaien, verzorgen en oogsten?
Kun je aardbeien binnen of op het balkon kweken? Wilt u veel en vooral lekkere vruchten kunnen plukken, vergeet dan zeker niet om voldoende aandacht te besteden aan de bemesting, de watergift en de verzorging van uw aardbeiplanten. Aardbeien : voeding en verzorging. In het vroege voorjaar (maart-april) krijgen uw bestaande aardbeiplanten graag wat extra voeding. Om er zeker van te zijn dat al je planten ongeschonden door een strenge vorstperiode komen, dek je de planten voor de winter af met een laag stro.
Als je slim bent - slimmer dan ik - dan hou je je aardbeien gedurende het seizoen goed bij: Dun de bloemen en vruchten uit tot per stengel om mooie grote aardbeien te krijgen. Het artikel over aardbeien en alles wat komt kijken bij het planten , oogsten, verzorgen enz. De jaren daarna wordt het weer steeds minder. Zorg daarom altijd voor jonge nieuw aardbeiplanten.
Je kunt aardbeien zaaien in februari bij. Hier staan in principe wel een aantal planten te veel, waardoor de bladgroei later te weelderig en te dicht zal zijn (bladpluk zal hier nodig zijn). Vijf is een maximum voor deze grootte van pot. Zelf aardbeien kweken is helemaal niet zo moeilijk. De aardbeien worden zoveel mogelijk langs de zijkant van de pot geplant.
En daarna volg je hieronder staande stappen om je aardbeienplant zo optimaal mogelijk te laten groeien. Lekker fatsoeneren , al het blad er af maaien , gewortelde stekken er tussenuit halen , ( ik noem dat geheel opschonen ), daarna mesten met een complete mest en laagje compost tussen de planten en lekker ruim water geven. Kan nu ( niet in hittegolf misschien ), en verder tot voor de winter met rust laten.
Nadat je de aardbeien hebt geoogst, kun je ze ongewassen laten en vijf dagen in je koelkast bewaren.
Plant de aardbeien in rijen met voldoende afstand tussen de planten. Maak de plantrijen een paar centimeter hoger dan de rest van het bed. Zo weten we zeker dat de planten niet verregenen. Er gaat niets boven de smaak van eigen gekweekte aardbeien.
Bij het telen van aardbeien is het belangrijk onderscheid te maken tussen junidragers en doordragers. De oogstperiode bij de junidragers is beperkt tot een 4-tal weken. Tijdens het sorteer proces worden alle bladeren van de plant verwijderd en blijft alleen de wortel en een “kop”(rhizoom) van de plant over.
Al snel na het planten worden weer nieuwe bladeren gemaakt en na circa weken kunt u van de frigo planten de eerste verse aardbeien verwachten. Toch kan er bij strenge, aanhoudende vorst, schade optreden in de planten. Vooral voor de aardbeiplanten die in potten of bakken staan, is het oppassen geblazen.
Vorstschade door aardbeiplanten uit zich in het voorjaar door het wegvallen van planten of het achterblijven in groei. De laatste jaren zijn de prijzen van aardbeien die in de winkel te koop zijn erg omhoog geschoten, terwijl je ze makkelijk zelf kunt telen. Deze smaken vaak ook nog veel lekkerder, omdat je ze zelf net vers hebt geplukt.
Planten Het planten van de aardbeien plantjes kan vanaf april. In een kwekerspot of als in rust zijnde gewassen planten. Beide leveren bloeiende planten en kunnen dan ook meteen vruchten geven.
Het aanslaan bij de in rust zijnde gewassen planten is gevoeliger: plant deze direct en geef ze de eerste weken 2x per week water.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.