dinsdag 1 november 2016

Oosterse planten

Oosterse planten

Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Nature Scientific reports: making plant biology research accessible to all. Groot aanbod tuinartikelen online! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Toch is er duidelijk sprake van een kentering.


Oosterse planten

Planten zie onze aanbiedingen! De band met de tuin in zijn algemeenheid wordt sterker en de behoefte aan een eigen sfeer of uitstraling waar we ons bij thuis voelen, groeit met de dag. Vandaar ook de groeiende markt van oosterse ornamenten, oosterse bouwwerken, planten , etc. Bij planten voor een Japanse tuin kun je denken aan grassen als bamboes of zwart gras ophiopogon. Heesters zoals rhododendrons, azalea’s of coniferen passen ook erg goed in een Japanse tuin omdat deze makkelijk tot bonsai vormen te snoeien zijn.


Daarnaast bieden we ook schittende planten voor binnen aan (de Bonsai bijvoorbeeld). Een oudere plant wordt in meerdere delen gescheurd en zo krijg je dan nieuwe planten. Gescheurde planten hebben gegarandeerde groeikracht. Een hoogte van meter zal na jaar bereikt worden.


Komen de planten uit het lab, vermeerderd door in vitro (in een buisje), dan kan de groeikracht tegenvallen. Van Japanse tuin tot tuinaccessoires. Ook handige informatie over bloembollen en planten.


Heesters zoals Rhododendrons, Azalea’s of groenblijvende heesters, ook coniferen, die je kunt snoeien en zo bonsai-vormen suggereren. De oosterse papaver is een plant voor de bloeiende borders. Doordat ze het groot deel van het jaar geen bladeren hebben is het handig ze tussen andere planten in te zetten met veel blad. De kleuren van de papavers komen heel mooi uit als je er grote sieruien tussenin plant. Deze bloeien ongeveer dezelfde tijd.


Ook gipskruid staat er heel mooi bij. Bamboe planten kopen bij Tuincentrum. Nederlandse oecologische Flora. Wilde planten en hun relaties. Het geslacht papaver bestaat uit eenjarige, tweejarige en vaste planten.


Gebiologeerd kun je kijken naar een papaverknop die op knappen staat. Eerst vallen van de gezwollen bloemknop de buitenste schillen af. Dan ontrolt de bloem zich. Het hele jaar een volle tuin met groenblijvende planten. Wil je een winterdip voorkomen?


Oosterse planten

Zorg dan voor groenblijvende planten in je tuin! Kijk maar eens naar onze wintergroene planten met bont blad of blad dat rood uitloopt. Houd je meer van groenblijvende planten die van nature een mooie vorm hebben of die je makkelijk in vorm snoeit? Exotische planten kunt u ook goed in een pot doen, zodat u ze voor de vorst makkelijk binnen op een koele plek kunt zetten.


Soorten tropische tuinplanten Bij exotische planten kunt u denken aan verschillende palmbomen (Trachycarpus soorten), yucca’s , bananenboom (Musa), Vijgenbomen (Ficus), Camellia’s , olijfbomen , Citrusbomen en agave. Oosterse lampen in je interieur?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.