dinsdag 1 november 2016

Regenwater drinkbaar maken

Boek uw Hotel in Marken online. Reserveer online, laagste prijzen. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu!

Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Vandaar dat De Watergroep aan andere oplossingen denkt. Het gebruik van regenwater is er daar één van.


In een woning in landbouwgebied in Harelbeke zal de groep twee regenwaterputten van 20. Daarop worden vier systemen uitgetest die van regenwater drinkbaar water maken. De technologie bestaat, ze werkt met membranen. Drinkbaar maken van regenwater is voor mij niet zo relevant aangezien ik in droge tijden nog steeds water tekort kom om de tuin mee te sproeien.


Initiatieven om regenwater te gebruiken voor consumptie nemen in elk geval toe.

De Utrechtse architect Jorrit Noordhuizen bedacht De Watermaker. Regenwater drinkbaar maken. Dit komt vooral doordat regenwater vaak via vuile daken of dakgoten in een gesloten ton terecht komt. Om regenwater drinkbaar te maken , dien je het eerst grondig te zuiveren.


We maakten dus drinkbaar water maar geen drinkwater. Het is van groot belang dat men zich realiseert dat het maken van drinkbaar water uit bijvoorbeeld afvalwater een enorm energieverbruik met zich mee brengt. Het kost bijna geen moeite om het water voor schoon te maken vergeleken bij de daarop volgende tot. Ze maken deel uit van het geleverde drinkwaterproductiesysteem. Er zijn twee geschikte oplossingen om het regenputwater drinkbaar te maken (in feite spreekt men beter van biocompatibel in plaats van drinkbaar ): microfiltratie en omgekeerde osmose.


De keuze tussen deze twee technieken is een kwestie van smaak en van beschikbaar budget. Opvangen en daarna langere tijd bewaren is niet goed. Ook is het afhankelijk van je eigen gesteldheid en gezondheid. Er zijn nog steeds mensen die van regenwater afhankelijk zijn en dit opvangen en gebruiken. Zelfs water uit stromende beekjes is goed drinkbaar (bergwater).


Dat komt uiteindelijk ook van regenwater (of sneeuw wat smelt). Bronnen van ( drinkbaar ) water. In eerste instantie kan je nog gebruik maken van het drinkwater dat voorhanden is, zoals leidingwater, flessenwater, vers regenwater en (getest) grondwater.


Het regenwater is dus niet meer drinkbaar.

De micro-organismen van de planten zuiveren het water voor 1procent. We gebruiken dit gefilterde regenwater overal in huis, zelfs voor de soep, de koffie en ook als drinkbaar kraantjeswater. Hoe maak je water drinkbaar ? Oppervlaktewater drinkbaar maken : In veel avontuurlijke films zie je dat de hoofdpersonen water drinken uit kraakheldere rivieren, beken of meren. Ik woon niet in Nederland en heb geen waterleiding maar wel een regenwater -opvang, een zogenaamde cistern.


Nu heb ik gehoord dat je dmv het toevoegen van chloor aan het regenwater kunt voorkomen dat er bacterien in het water ontstaan die je ziek maken. Wij zijn daarvoor al eens ter info gegaan bij Joseph Orzagh. Een fervent voorstander hiervan. Hij gebruikt inderdaad ook die filters en daarna of een actief kool filter of omgekeerde osmose, maar niet beide samen.


Hij had dus twee kranen met drinkbaar regenwater in zijn keuken. Als men het regenwater drinkbaar wil maken , mag het microfiltratiesysteem of de omgekeerde osmose pas in werking gesteld worden als de pH van het water van de put onder de gezakt is. Na tot maand normaal gebruik van de put mag men het drinkwaterproductiesysteem in dienst nemen, zelfs zonder dat men de pH-waarde nog hoeft te meten. A lle inkomend regenwater filter. Tegelijkertijd wordt grondwater en of oppervlaktewater opgepompt om er drinkwater van te maken.


Door meer gebruik te maken van regenwater hoeft er minder water te worden verpompt. Dit is voor een huishouden van personen. Verder draagt de opvang van regenwater in de stad bij aan het voorkomen van piekafvoer via de riolering en vermindert de wateroverlast. Met en voor onze klant wil GEP komen tot een duurzaam, veilig en brongericht watersysteem met de beste verhouding tussen prijs, milieu en besparing.


Zo wil GEP het afkoppelen en gebruik van regenwater bereikbaar maken voor iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.