vrijdag 9 september 2016

Wat eet een vlinder

Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Afhankelijk van de temperatuur ontwikkelt het embryo zich in tot weken tot een rups en eet zich een weg uit het eitje om zich vervolgens te goed te doen aan de waardplant. Bij veel soorten is het ei het eerste wat de net uitgekomen rups eet , dit wist gelijk de sporen uit van de geboorte van de rupsen. De meeste dagvlinders houden van de nectar die in bloemen zit.


In nectar zit een heleboel energie, die vlinders nodig hebben om te kunnen vliegen en eitjes te leggen. Je kunt vlinders lokken met suikerwater, want dat lijkt erg op nectar. Behalve nectar uit bloemen eten sommige vlinders nog ander voedsel.


In het najaar zijn ze vaak te vinden in boomgaarden, waar rottend fruit op de grond ligt. Ook zijn deze vlinders gemakkelijk te lokken met wat rotte appels of pruimen in de tuin. Een vlinder kan de eitjes op verschillende manieren neerleggen op een waardplant. Een waardplant is een plant waar de rups van eet.


Wat eet een vlinder

De vlinder kan eitje per plant neerleggen of alle eitjes naast elkaar of de eitjes opstapelen. Sommige vlinders strooien hun eitjes boven verschillende waardplanten. Hierdoor moeten de rupsen zelf opzoek naar hun.


Ik heb eergisteren een vlinder gevangen, er had een auto overheen gereden dus zijn vleugel was kapot en hij kon amper nog bewegen, hij was daar maar aan het creperen. Nectar, wat ze uit bloemen halen. Er zijn zelfs vlinders die helemaal niet eten zij leggen eitjes en de rups eet pas.


De wetenschappelijke definitie van wat een vlinder een vlinder maakt, bestaat uit tien zeer technische kenmerken, die zelfs voor een professional moeilijk te zien en te begrijpen zijn. Het is even doorbijten, maar hieronder kunt u ze vinden: Het volwassen dier mist de mediane ocellus. Aan de vorm van zijn snavel kunt u zien wat vogels het liefste eten. Een merel trekt met zijn lange spitse snavel regenwormen uit de grond.


Een boomklever haalt met een dunne snavel insecten uit de bast van een boom. En een vink kraakt met een sterke kegelvormige snavel zaden en pitten. Hier een overzicht van wat tuinvogels het liefst eten. De citroenvlinder kan ongeveer jaar oud worden en is daarmee de langstlevende vlinder in onze regio. Beweerd wordt, dat de citroenvlinder tijdens de warme zomermaanden een zomerslaap of diapauze houdt, iets wat van andere vlinders niet bekend is.


Wat kan je doen voor de citroenvlinder? Lees wat je kan doen in je tuin. Wat een onzin, er is geen enkele goed ontwikkelde vlinder die monddelen heeft waarmee hij vast voedsel kan verorberen. Als de lichaamstemperatuur van een vlinder lager dan graden celcius is, kan deze niet vliegen. Er zijn grofweg vierentwintigduizend soorten vlinders.


Voor een vlinder te vliegen moet beschikken over een lichaamstemperatuur van niet minder dan graden Fahrenheit of graden celsius. Nachtvlinders hebben geen maag. Als de metamorfose begonnen is eet het ook kleine diertjes zoals watervlooien, eenoogkreeftjes en muggelarven.


Wat eet een vlinder

Een volwassen kikker is een vleeseter. Hij eet allerlei verschillende soorten insecten, krekels, spinnen en slakken. Naarmate het lichter en warmer is, verloopt de cyclus sneller. Wat doe je met de vlinders,rupsen en eitjes als je klaar bent met je onderzoek?


Deze kan een vleugelwijdte van ongeveer vier centimeter hebben. De kleinste vlinder leeft in China en heeft een spanwijdte van millimeter. Lichaam van een vlinder Net als bij andere insecten, bestaat het lichaam van een vlinder uit delen: de kop, het middenstuk en het achterlijf.


Wat eet een vlinder

Op de kop heeft de vlinder ogen, een roltong en antennes. Hij leeft van sap van rottend fruit. Spectaculaire verschijning. De morpho is te herkennen aan zijn grote, glimmende vleugels. Dankzij zijn spectaculaire verschijning is de morpho van oudsher een gewild verzamelobject.


Het boomblauwtje heeft een leefgebied bij bomenlanen, heggen, gemengde bossen, stedelijke parken en tuinen. De eieren worden gelegd op bloemknoppen of rijpe zaden van onder ander de hulst, klimop en kardinaalsmuts. Na drie tot vijf dagen komt de rups uit het eitje en eet van de bloemknoppen of jonge vruchten en later pas het blad. Volwassen vlinders eten meestal nectar van bloemen.


Er zijn ook vlinders die de zoete afscheidingen van bladluizen oplikken of smullen van rottend fruit. De rupsen van vlinders eten van een of enkele plantensoorten. Dat noemen we hun waardplanten. Hoe oud wordt een vlinder ? Vlinder : Dit koolwitje is groter (zoals de naam aangeeft) heeft een vleugelspanwijdte van mm. De vlinders hebben op de bovenkant van de voorvleugel een zwarte randvlek die zich uitstrekt van de top tot over de helft van de vleugel.


Olifanten zijn niet de enige dieren met een slurf. Vlinders hebben ook een slurf, waarmee ze nectar uit bloemen halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.